ID articol: 306531 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie etapă cu etapă cum se creează și se utilizează folderele comprimate („ZIP”) în Windows XP. Folderele comprimate se pot utiliza pentru a stoca fișiere într-un format comprimat, care utilizează mai puțin spațiu decât în mod normal, și, dacă este necesar, să protejați aceste fișiere cu o parolă.

Cum se creează un folder comprimat

Pentru a crea un folder comprimat, utilizați oricare dintre următoarele metode.
 • Deschideți Computerul meu:
  1. Faceți dublu clic pe Computerul meu, apoi deschideți folderul unde doriți să creați folderul comprimat. De exemplu, dacă doriți să creați un folder comprimat în folderul rădăcină al unității C, faceți dublu clic pe Computerul meu, apoi faceți dublu clic pe unitatea C pentru a deschide folderul rădăcină.
  2. În meniul Fișier, indicați spre Nou, apoi faceți clic pe Foldere comprimate (ZIP).
  3. Tastați un nume pentru folderul nou comprimat, apoi apăsați ENTER. Folderul nou comprimat apare ca o pictogramă de folder cu un fermoar.
 • Faceți clic cu butonul din dreapta pe o zonă goală de pe desktop sau dintr-un folder:
  1. Faceți clic cu butonul din dreapta pe o zonă goală dintr-un folder deschis sau de pe desktop, indicați spre Nou, apoi faceți clic pe Folder comprimat (ZIP).
  2. Tastați un nume pentru folderul nou comprimat, apoi apăsați ENTER. Folderul nou comprimat apare ca o pictogramă de folder cu un fermoar.

Cum se adaugă sau se elimină elemente într-un folder comprimat

 • Mutarea fișierelor și folderelor: Mutarea fișierelor și folderelor în sau din foldere comprimate funcționează în același mod ca și în cazul folderelor normale, necomprimate. De exemplu, aveți posibilitatea să glisați fișiere sau foldere în folderul comprimat. Când plasați un fișier într-un folder comprimat, acel element se comprimă automat. Un fișier care este mutat dintr-un folder comprimat se decomprimă automat.
 • Extragerea tuturor fișierelor: Când deschideți un folder comprimat, apare comanda Se extrag toate fișierele în lista Activități folder. Când faceți clic pe Se extrag toate fișierele, pornește expertul de extragere. Vi se solicită să alegeți o locație pentru plasarea fișierelor extrase, apoi se extrag fișierele.

  NOTĂ: Fișierele comprimate originale rămân în folderul comprimat.

Cum se utilizează protecția prin parolă

Fișierele și folderele din folderele comprimate pot fi protejate prin utilizarea unei parole. Pentru a proteja prin parolă conținutul unui folder comprimat:
 1. Faceți dublu clic pe folderul comprimat pe care doriți să-l protejați prin parolă.
 2. În meniul Fișier, faceți clic pe Adăugare parolă.
 3. În caseta Parolă, tastați parola pe care doriți să o utilizați. Tastați aceeași parolă în caseta Confirmare parolă, apoi faceți clic pe OK.
Rețineți că, atunci când încercați să mutați sau să deschideți un fișier protejat prin parolă, se afișează o casetă de dialog Parolă necesară. Tastați parola corectă în caseta Parolă, apoi faceți clic pe OK.
Depanarea problemelor

Parola pentru un fișier comprimat protejat prin parolă nu este recuperabilă. Dacă pierdeți parola, nu va mai fi posibilă accesarea fișierului.
Proprietă?i

ID articol: 306531 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 1.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbhowtomaster kbui KB306531

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com