Cikk azonosítója: 306531 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a lépésenkénti útmutató leírja, hogy miként hozható létre és miként használható tömörített mappa Windows XP operációs rendszerben. A tömörített mappákban tömörített formában tárolhat fájlokat, amelyek így a szokásosnál kevesebb helyet foglalnak, és szükség esetén jelszóval is védhetők.

Tömörített mappa létrehozása

Tömörített mappát az alábbi módszerekkel hozhat létre:
 • A Sajátgép segédprogram megnyitása:
  1. Kattintson duplán a Sajátgép elemre, majd nyissa meg azt a mappát, amelyben tömörített mappát szeretne létrehozni. Ha például a C: meghajtó gyökérkönyvtárában szeretne tömörített mappát létrehozni, kattintson duplán először a Sajátgép elemre, majd a gyökérkönyvtár megnyitásához a C: meghajtó ikonjára.
  2. Mutasson a Fájl menü Új pontjára, majd a Tömörített mappa parancsra.
  3. Írja be az új tömörített mappa nevét, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Az új tömörített mappa cipzáras mappaikonként jelenik meg.
 • Jobb gombbal egy üres felületre kattint az asztalon vagy egy mappában:
  1. Kattintson jobb gombbal egy üres felületre az asztalon vagy egy mappában, mutasson az Új elemre, majd kattintson a Tömörített mappa parancsra.
  2. Írja be az új tömörített mappa nevét, majd nyomja le az ENTER billentyűt. Az új tömörített mappa cipzáras mappaikonként jelenik meg.

Elemek hozzáadása és eltávolítása tömörített mappa esetén

 • Fájlok és mappák áthelyezése: A fájlok és a mappák áthelyezése tömörített mappák esetén a normál mappákkal megegyezően működik, például áthúzhat fájlokat és mappákat a tömörített mappákba. Amikor tömörített mappába helyez egy fájlt, a rendszer azt automatikusan tömöríti. A tömörített mappából áthelyezett fájlokat pedig a rendszer automatikusan kibontja.
 • Az összes fájl kibontása: Tömörített mappa megnyitásakor megjelenik Az összes fájl kibontása parancs a Mappaműveletek listában. Az összes fájl kibontása gombra kattintva elindul a kibontó varázsló. Meg kell adnia, hova helyezze a rendszer a kibontott fájlokat, majd a varázsló kibontja azokat.

  Megjegyzés: Az eredeti, tömörített fájlok a tömörített mappában maradnak.

Jelszavas védelem használata

A tömörített mappában tárolt fájlok és mappák jelszóval védhetők. Tömörített mappát az alábbi módon láthat el jelszavas védelemmel:
 1. Kattintson duplán a jelszóval védeni kívánt tömörített mappára.
 2. Kattintson a Fájl menü Jelszó hozzáadása parancsára.
 3. A Jelszó mezőben adja meg az alkalmazni kívánt jelszót. Írja be ugyanezt a jelszót a Jelszó megerősítése mezőbe, és kattintson az OK gombra.
Amikor megpróbál jelszóval védett fájl áthelyezni, megjelenik a Jelszó megadása párbeszédpanel. Írja be a helyes jelszót a Jelszó mezőbe, és kattintson az OK gombra.
Hibaelhárítás:

A jelszóval védett tömörített fájlok jelszava nem állítható helyre. Ha elveszti a jelszót, nem tud hozzáférni a fájlhoz.
Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306531 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbui KB306531
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com