Artikel-id: 306531 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Denne artikel er tidligere blevet udgivet under DA306531
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

INTRODUKTION

I denne artikel beskrives, hvordan du opretter og bruger ZIP-komprimerede mapper i Windows XP. Når du komprimerer filer, mapper og programmer, reduceres størrelsen, så de optager mindre plads på drev eller flytbare lagerenheder.

Artiklen indeholder også en beskrivelse af, hvordan du tilføjer og fjerner elementer i en komprimeret mappe, samt hvordan du beskytter mappen med en adgangskode.

Denne artikel henvender sig til begyndere og let øvede computerbrugere. Det kan være nemmere at følge trinnene, hvis du udskriver denne artikel først.

Yderligere Information

Sådan oprettes en komprimeret mappe

Hvis du vil oprette en komprimeret mappe i en anden mappe, skal du gå til metode 1. Hvis du vil oprette en komprimeret mappe på skrivebordet, skal du gå til metode 2.

Metode 1: Opret en komprimeret mappe fra Denne computer

Opret en mappe fra Denne computer ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Dobbeltklik på Denne computer på skrivebordet, og åbn den mappe, hvor den komprimerede mappe skal oprettes. Hvis du f.eks. vil oprette en komprimeret mappe i rodmappen på C-drevet, skal du dobbeltklikke på Denne computer og derefter dobbeltklikke på C-drevet for at åbne rodmappen.

  Bemærk! Hvis ikonet Denne computer ikke er vist på skrivebordet, skal du klikke på Start og derefter på Denne computer.
 2. Peg på Ny i menuen Filer, og klik derefter på ZIP-komprimeret mappe.
 3. Skriv et navn til den nye komprimerede mappe, og tryk på Enter. Den nye komprimerede mappe vises som et mappeikon med et ZIP-program. Filtypenavnet .zip vises muligvis også, afhængigt af hvilke indstillinger der er angivet for mappen.

Metode 2: Opret den komprimerede mappe på skrivebordet eller i en mappe

 1. Højreklik på et tomt område på skrivebordet eller i en åben mappe, peg på Ny, og klik derefter på ZIP-komprimeret mappe.
 2. Skriv et navn til den nye komprimerede mappe, og tryk på Enter. Den nye komprimerede mappe vises som et mappeikon med et ZIP-program. Filtypenavnet .zip vises muligvis også, afhængigt af indstillingerne.

Sådan flyttes filer og mapper til og fra en komprimeret mappe

Du kan flytte filer og mapper til og fra komprimerede mapper på samme måde, som du flytter dem til og fra ikke-komprimerede mapper. Du kan f.eks. trække filer eller mapper til den komprimerede mappe. Når du flytter en fil eller mappe til en komprimeret mappe, komprimeres filen automatisk. En fil, der flyttes fra en komprimeret mappe, dekomprimeres automatisk.

Sådan udpakkes filer i en komprimeret mappe

Dekomprimering af filer og mapper i en komprimeret mappe kaldes også for udpakning. Du kan udpakke én fil eller mappe ad gangen, eller du kan udpakke flere filer og mapper samtidigt. Du kan udpakke en enkelt fil eller mappe ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Dobbeltklik på den komprimerede mappe for at åbne den.
 2. Træk derefter filen eller mappen fra den komprimerede mappe til en ny placering.
Bemærk! De oprindelige komprimerede filer forbliver i den komprimerede mappe.

Du kan udpakke alle filer og mapper i en komprimeret mappe ved hjælp af guiden Udpakning. Du kan få adgang til guiden Udpakning ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Dobbeltklik på den komprimerede mappe for at åbne den. Kommandoen Udpak alle filer vises på listen Mappeopgaver.
 2. Klik på Udpak alle filer for at starte guiden Udpakning, og klik derefter på Næste for at starte udpakningsprocessen.
 3. Vælg en placering, når du bliver bedt om at angive en placering til de udpakkede filer, og klik derefter på Næste. Indstillingen Vis filerne, når udpakningen er fuldført er valgt som standard.
 4. Klik på Udfør for at få vist de udpakkede filer.
Bemærk! De oprindelige komprimerede filer er fortsat placeret i den komprimerede mappe, når du har kørt guiden Udpakning.

Sådan beskyttes en komprimeret mappe med en adgangskode

Du kan begrænse adgangen til filer og mapper i komprimerede mapper ved at angive en adgangskode.

Vigtigt! Det er ikke muligt at gendanne adgangskoden til en beskyttet komprimeret fil. Hvis du mister adgangskoden, kan du ikke få adgang til filen.

Bemærk! Det er ikke muligt at beskytte en tom komprimeret mappe med en adgangskode.

Du kan beskytte indholdet i en komprimeret mappe ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 1. Dobbeltklik på den komprimerede mappe, der skal beskyttes.
 2. Klik på Tilføj en adgangskode i menuen Filer.
 3. Skriv den adgangskode, der skal bruges, i feltet Adgangskode. Skriv adgangskoden igen i feltet Bekræft adgangskode, og klik derefter på OK.
Bemærk! Hvis du forsøger at flytte eller åbne en fil, som er beskyttet med en adgangskode, vises dialogboksen Adgangskode kræves. Skriv den korrekte adgangskode i feltet Adgangskode, og klik derefter på OK.

Egenskaber

Artikel-id: 306531 - Seneste redigering: 4. januar 2010 - Redigering: 2.1
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøgleord: 
kbhowtomaster kbui KB306531

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com