Sådan kopieres oplysninger til en cd i Windows XP

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 306524 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

Hvis computeren er udstyret med en cd-optager, kan du foretage sikkerhedskopiering af filer og mapper til en cd-r (compact disc-recordable) eller en cd-rw (compact disc-rewritable). I denne artikel beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer filer eller mapper til en cd-r eller en cd-rw.


Kopier filer og mapper til en cd

Sådan kopieres filer og mapper til en cd:
 1. Indsæt en tom cd-r i cd-optageren.
 2. Dobbeltklik på Denne computer, og klik derefter på de filer eller mapper, du vil kopiere til cd'en. Hvis du vil markere flere filer, skal du holde CTRL-tasten nede, mens du klikker på de ønskede filer.
 3. Klik på en af følgende valgmuligheder:
  • Kopier denne fil
  • Kopier denne mappe
  • Kopier de markerede elementer
 4. I dialogboksen Kopier elementer skal du klikke på cd-indspilningsdrevet og derefter på Kopier.
 5. Dobbeltklik på cd-indspilningsdrevet i Denne computer.

  Windows viser et midlertidigt område, hvor filerne opbevares, før de kopieres til cd'en. Kontroller, at de filer og mapper, du vil kopiere til cd'en, bliver vist under Filer, der er klar til at blive skrevet til cd'en.
 6. Klik på Skriv til cd under Cd-skrivningsopgaver.
 7. Derefter åbnes guiden Cd-skrivning. Følg vejledningen i guiden.
 8. Når processen er færdig, viser guiden et afkrydsningsfelt, som du kan markere, hvis du vil oprette endnu en cd som den, du netop har lavet. Hvis du vil oprette flere eksemplarer af den samme cd, skal du klikke på Ja, skriv disse filer til en anden cd og indsætte en tom cd-r i cd-optageren. Følg derefter vejledningen i guiden. BEMÆRK! Når du har kopieret filer eller mapper til cd'en, er det en god ide at få vist cd'ens indhold for at bekræfte, at filerne er kopieret.

Slet midlertidige cd-optagerfiler

Sådan slettes filer og mapper fra cd-optagerens midlertidige lagerområde:
 1. Dobbeltklik på Denne computer, og dobbeltklik derefter på cd-indspilningsdrevet.

  Windows viser et midlertidigt lagerområde, hvor filerne opbevares, før de kopieres til cd'en. De filer eller mapper, der er placeret i det midlertidige lagerområde, er angivet under Filer, der er klar til at blive skrevet til cd'en.
 2. Klik på Slet midlertidige filer under Cd-skrivningsopgaver.

  Windows sletter filerne og mapperne fra det midlertidige lagerområde og flytter dem til papirkurven. BEMÆRK! Når du sletter indholdet af det midlertidige lagerområde, gør du området tilgængeligt for et andet sæt filer og mapper, som du vil kopiere til cd'en. Filerne slettes ikke fra deres oprindelige placering på computeren eller fra cd'en.

Fejlfinding

 • Ældre cd-optagere kan måske ikke oprette (eller "brænde") cd-rw'er. Brug cd-optageren til at sikkerhedskopiere oplysninger til cd-r'er for at løse dette problem.
 • Du kan slette cd-rw'er og derefter genbruge dem, men disse cd'er kan ikke afspilles i andre enheder, f.eks. cd-afspillere. Brug cd-optageren til at sikkerhedskopiere oplysninger til cd-r'er for at løse dette problem. Der kan kun skrives til disse cd'er én gang, men de kan afspilles i de fleste cd-afspillere og cd-rom-drev.
 • Der kan af og til opstå fejl i cd-indspilningen. Du kan løse problemet ved at bruge en af følgende metoder:
  • Defragmenter harddisken med jævne mellemrum. Hvis du vil starte diskdefragmenteringen, skal du klikke på Start, pege på Alle programmer, pege på Tilbehør, pege på Systemværktøjer og derefter klikke på Diskdefragmentering.
  • Kontroller med jævne mellemrum, om der er fejl på harddisken. Du kan bruge fejlsøgningsfunktionen til at undersøge, om der er filsystemfejl og beskadigede sektorer på harddisken:
   1. Dobbeltklik på Denne computer, og højreklik derefter på det lokale drev, du vil undersøge.
   2. Klik på Egenskaber i menuen Filer.
   3. Klik på fanen Funktioner, og klik derefter på Undersøg nu i afsnittet med fejlsøgning.
   4. I afsnittet Indstillinger for diskkontrol skal du markere afkrydsningsfeltet Søg efter/genopret beskadigede sektorer ved at klikke på feltet.
  • Sørg for at frigøre tilstrækkelig ledig plads til de filer, du vil brænde til cd'en. Du kan bruge Diskoprydning til at frigøre ledig plads på harddisken. Hvis du vil åbne diskoprydningen, skal du klikke på Start, pege på Alle programmer, pege på Tilbehør, pege på Systemværktøjer og derefter klikke på Diskoprydning.
  • Inden du starter indspilningsprocessen, skal du lukke alle andre programmer, f.eks. pauseskærme og antivirusprogrammer, og ikke starte programmer, der kan afbryde indspilningen.
Egenskaber

Artikel-id: 306524 - Seneste redigering: 15. maj 2011 - Redigering: 2.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Nøgleord: 
kbbackup kbhowto kbhowtomaster KB306524

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com