Az AMD PowerNow! szolgáltatás használatához AMD Mobile Athlon 4 és Duron processzorokkal szerelt Windows XP rendszereken illesztőprogramra lehet szükség

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 306458 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Windows beállításjegyzékének ismertetése tapasztalt felhasználók számára
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Az Advanced Micro Devices (AMD) a PowerNow! technológiát kínálja a mobil Athlon 4 és a mobil Duron processzorokhoz. A PowerNow! technológia a működési frekvencia és feszültség dinamikus szabályozásával állítja be a processzor teljesítményét és energiafogyasztását. Az AMD PowerNow! szolgáltatás engedélyezéséhez egy további illesztőprogramra (az Amdk7.sys illesztőprogramra) van szükség Windows XP rendszerben. Az ilyen mobil AMD processzorokat tartalmazó és a gyártó által telepített Windows XP rendszerrel ellátott laptop számítógépeken már valószínűleg telepítve van ez az illesztőprogram. A Windows XP újratelepítése esetén a PowerNow! technológia használatához telepíteni kell az Amdk7.sys illesztőprogramot is.

Oka

Az Amdk7.sys illesztőprogram feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a Windows XP támogassa az AMD PowerNow! technológiát a mobil Athlon 4 vagy mobil Duron processzort tartalmazó számítógépeken.

A megoldás

A probléma megoldásához szerezze be a Windows XP rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése
A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A Q306458_wxp_sp1_x86_enu.exe letöltése
Kiadás dátuma: 2001. október 17.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását. A javítás angol nyelvű verziója a következő (vagy újabb) fájlattribútumokkal rendelkezik:
  Dátum    Idő  Verzió    Méret Fájlnév
  -------------------------------------------------
  2001.08.29 15:57 5.1.2600.10 32 768 Amdk7.sys
  2001.08.29 16:19        1 562 K7qfe.inf
				

Az illesztőprogram telepítése

Figyelem! A beállításszerkesztő (korábbi nevén Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Az illesztőprogram telepítése és konfigurálása:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, kattintson a Teljesítmény és karbantartás kategóriára, végül a Rendszer ikonra.
 2. A Hardver lapon kattintson az Eszközkezelő gombra.
 3. Kattintson duplán a Processzorok elemre a csomópont kibontásához, kattintson a jobb gombbal a kívánt processzorra, majd kattintson az Illesztőprogram frissítése parancsra.
 4. Jelölje be a Telepítsen listából vagy adott helyről választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Jelölje be a Ne legyen keresés. Magam választom ki a telepítendő illesztőprogramot választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Kattintson a Saját lemez gombra, adja meg azt a mappát, amelybe kibontotta az Amdk7.sys és a K7qfe.inf fájlt, majd kattintson az OK gombra.
 7. A listán látható az AMD K7 processzorillesztő. Kattintson a Tovább gombra.
 8. Kattintson a Befejezés, majd az OK gombra.
 9. Ne indítsa újra a számítógépet.
 10. Indítsa el a beállításszerkesztőt (Regedit.exe).
 11. Keresse meg és jelölje ki a következő kulcsot a beállításjegyzékben:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CCS\Services\AmdK7\Parameters
 12. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, kattintson a Duplaszó parancsra, majd adja meg a következő beállításazonosítót:
  Azonosítónév: HackFlags
  Alap: Hexadecimális
  Érték: 1
  Az 1 érték az örökölt PowerNow! szolgáltatás engedélyezését jelenti. A szolgáltatás letiltásához állítsa az értéket 0-ra.

 13. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.
 14. Indítsa újra a számítógépet.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

A Windows XP új Amdk7.sys illesztőprogramja a Microsoft Windows Update webhelyről is beszerezhető. Ha a Windows Update webhelyről telepíti az illesztőprogramot, a rendszer automatikusan telepíti azt azokra a számítógépekre, amelyek támogatják az illesztőprogram használatát.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306458 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 2.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbenv kbsetup kbdriver kbwinxpsp1fix KB306458
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com