A Fájlok és beállítások átvitele varázsló használata varázslólemezzel Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 306187 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk bemutatja, miként használható a Fájlok és beállítások átvitele varázsló varázslólemezzel a Windows XP rendszerben.További információ

A fájlok és beállítások átvitele varázsló használata

A Fájlok és beállítások átvitele varázsló segítségével átviheti egy adott számítógép beállításait egy másik számítógépre. Az átvihető fájlok és beállítások közé tartoznak többek között a Microsoft Internet Explorer és az Outlook Express beállításai, az asztal és a megjelenítés beállításai, valamint a telefonos kapcsolatok beállításai.

A Fájlok és beállítások átvitele varázsló segítségével biztonsági másolatot is készíthet a Windows XP beállításairól. A beállításokról készült biztonsági másolatot felhasználhatja a fájlok és beállítások visszaállítására, ha újra kell telepíteni a Windows XP rendszert.

Varázslólemez létrehozása

A varázslólemez létrehozása a Fájlok és beállítások átvitele varázslóval a következő lépésekkel történik:
 1. Mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, majd Rendszereszközök pontjára, és kattintson a Fájlok és beállítások átvitele varázsló parancsra.
 2. A Fájlok és beállítások átvitele – üdvözli a varázsló képernyőn kattintson a Tovább gombra.
 3. A Melyik ez a számítógép? képernyőn kattintson a Tovább gombra.
 4. A Rendelkezik Windows XP CD-vel? képernyőn jelölje be a Létrehozok egy varázslólemezt a következő meghajtóban választógombot.
 5. Kattintson a listában a kívánt meghajtóra, például a 3,5''-es hajlékonylemez (A:) meghajtóra, majd a Tovább gombra.
 6. Helyezzen be egy üres formázott lemezt a meghajtóba, majd kattintson az OK gombra a varázslólemez létrehozásához.
 7. Távolítsa el a varázslólemezt, és kattintson a Mégse gombra.

A fájlok és beállítások összegyűjtése a régi számítógépről

 1. Indítsa el a Fájlok és beállítások átvitele varázslót azon a számítógépen, amelyen össze kívánja gyűjteni a fájlokat és beállításokat:
  1. Helyezze be a varázslólemezt a megfelelő számítógépen.
  2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  3. A Megnyitás mezőbe írja be a következőt:
   meghajtó:Fastwiz
   ahol meghajtó azon meghajtó betűjele, amelyben a varázslólemez található (például A:Fastwiz).
  4. Kattintson az OK gombra.
 2. A Fájlok és beállítások átvitele – üdvözli a varázsló képernyőn kattintson a Tovább gombra.
 3. A Válassza ki az átvitel módját képernyőn válassza ki a kívánt átviteli módot. Ehhez például jelölje be a Hajlékonylemez vagy más cserélhető adathordozó lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 4. A Mely elemeket kívánja átvinni? képernyőn jelölje be a megfelelő választógombot, és kattintson a Tovább gombra.

  Megjegyzés: Amint bejelöl egy választógombot, az átvitelre kijelölt elemek összegzése megjelenik a Kijelölések alapján a következő elemek lesznek átvive listában. A listán ellenőrizheti, hogy a kívánt fájlok és beállítások lesznek átvive.

  A varázsló összegyűjti a fájlokat és beállításokat. Ha a 3. lépésben a Hajlékonylemez vagy más cserélhető adathordozó lehetőséget választotta, a rendszer kérni fogja, hogy helyezze be az adathordozó lemezt. Amikor a rendszer felajánlja, kattintson az OK gombra.
 5. Az adatgyűjtési lépés befejezése képernyőn kattintson a Befejezés gombra.

A fájlok és beállítások átvitele az új számítógépre

 1. Jelentkezzen be a Windows XP alapú számítógépre.
 2. Mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, majd Rendszereszközök pontjára, és kattintson a Fájlok és beállítások átvitele varázsló parancsra.
 3. A Fájlok és beállítások átvitele – üdvözli a varázsló képernyőn kattintson a Tovább gombra.
 4. A Melyik ez a számítógép? képernyőn jelölje be az Új számítógép választógombot, és kattintson a Tovább gombra.
 5. A Rendelkezik Windows XP CD-vel? képernyőn jelölje be a Nincsen szükségem varázslólemezre. Már összegyűjtöttem a fájlokat és beállításokat a régi számítógépről választógombot, és kattintson a Tovább gombra.
 6. A Hol vannak a fájlok és beállítások képernyőn jelölje be a 3. lépésben (a Fájlok és beállítások összegyűjtése a régi számítógépről című szakaszban) kijelölt átviteli módot, például a Hajlékonylemez vagy más cserélhető adathordozó lehetőséget.

  Megjegyzés: Ha az Egyéb (például cserélhető vagy hálózati meghajtó) lehetőséget választja, keresse meg vagy írja be az összegyűjtött fájlok és beállítások helyét.

  Kattintson a Tovább gombra. Ha a Hajlékonylemez vagy más cserélhető adathordozó lehetőséget választotta, a rendszer kérni fogja, hogy helyezze be az 1. lemezt. Ezt követően kattintson az OK gombra.

  A varázsló átviszi a fájlokat és beállításokat.
 7. A varázsló befejezése képernyőn kattintson a Befejezés gombra. A következő üzenet jelenik meg:
  A módosítások életbe léptetéséhez ki kell jelentkeznie. Kijelentkezik most?
 8. Kattintson az Igen gombra a kijelentkezéshez.
 9. Jelentkezzen be a számítógépre az átvitt beállítások alkalmazásához.

Hibaelhárítás

Egyes beállítások nem állnak vissza Windows XP alapú számítógépeken. A Windows XP rendszerben nem elérhető vagy azzal nem kompatibilis eszközök beállításai nem vihetők át. Az eredeti helyükre nem visszaállítható fájlok és beállítások listája megjelenik a Fájlok és beállítások átvitele varázsló A varázsló befejezése képernyőjén.

A következő típusú elemek maradhatnak ki az átvitelből:
 • Azon eszközök külső gyártótól származó illesztőprogramfájljai, amelyek nincsenek telepítve a Windows XP alapú számítógépre.
 • A Windows XP alapú számítógépen nem elérhető hálózati nyomtatók.


Hivatkozások

További információt a Fájlok és beállítások átvitele varázsló használatának egyéb módjairól a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
306186 A Fájlok és beállítások átvitele varázsló használata a Windows XP CD segítségével (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 306187 - Utolsó ellenőrzés: 2005. március 21. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbsetup KB306187
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com