Så här ökar du avstängningstiden för Windows XP så att processer kan avslutas korrekt

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 305788 - Visa produkter som artikeln gäller.
Denna artikel har tidigare publicerats under SV305788
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

När Windows stängs får varje pågående process som standard 20 sekunder för att rensa upp. Om en process inte svarar inom denna tidsgräns visas dialogrutan Vänta, Avsluta aktivitet eller Avbryt för processen, där du uppmanas att vänta ytterligare 20 sekunder, avbryta processen eller avbryta stängningsprocessen.

Förlänga tidsgränsen

VARNING! Om du använder Registereditorn fel kan det medföra att du måste installera om operativsystemet. Microsoft kan inte garantera att problem på grund av felaktig användning av Registereditorn kan lösas. Använd Registereditorn på egen risk.

Du kan läsa mer om hur du redigerar registret i hjälpavsnittet "Ändra nycklar och värden" i registereditorn (Regedit.exe) eller hjälpavsnitten "Lägga till och ta bort information i registret" och "Redigera registerinformation" i Regedt32.exe. Observera att du bör säkerhetskopiera registret innan du redigerar det. Om du kör Windows NT eller Windows 2000 bör du även uppdatera reparationsdisketten.

Du kan förlänga denna tidsgräns genom att ändra ett registervärde. Standardtidsgränsen (20 sekunder) lagras i värdet WaitToKillAppTimeout i följande registernyckel:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop
Detta värde uttrycks i millisekunder. Du kan använda Registereditorn för att ändra detta värde och sedan starta om datorn så att ändringen börjar gälla.

Obs! I allmänhet är det bäst att inte öka avstängningstiden. Om exempelvis strömmen till datorn bryts kan kanske inte en avbrottsfri elkälla ge ström tillräckligt länge för att alla processer och operativsystemet ska kunna avslutas korrekt.

Egenskaper

Artikel-id: 305788 - Senaste granskning: den 10 september 2001 - Revision: 1.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbhowto kbhowtomaster KB305788

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com