ÚTMUTATÓ: Közvetlen kábelkapcsolat létrehozása két számítógép között Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 305621 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A közvetlen kábelkapcsolat két számítógép bemeneti/kimeneti (I/O) portja közötti olyan kapcsolat, amely modem vagy más felületi eszköz helyett egyszerű kábelt alkalmaz. A közvetlen kábelkapcsolat leggyakrabban nullmodem típusú kábellel valósul meg. A közvetlen kábelkapcsolattal megvalósított adatforgalom felhasználható többek között fájlok küldésére és fogadására vagy erőforrásokhoz való hozzáférésre.

Közvetlen kábelkapcsolat létrehozása

 1. Kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra, végül pedig kattintson duplán a Hálózati kapcsolatok ikonra.
 2. A Hálózati műveletek csoportban kattintson az Új kapcsolat létrehozása hivatkozásra, majd a Tovább gombra.
 3. Válassza a Speciális kapcsolat létrehozása lehetőséget, majd kattintson ismét a Tovább gombra.
 4. Kattintson a Kapcsolódás közvetlenül másik számítógéphez választógombra, majd a Tovább gombra.
 5. Adja meg, hogy milyen szerepe legyen a számítógépnek a kommunikációban. Ha ezen a számítógépen találhatók azon adatok, amelyekhez hozzá szeretne férni, kattintson a Gazda választógombra. Ha a számítógéppel a másik számítógépen lévő adatokhoz szeretne hozzáférni, akkor a Vendég lehetőséget válassza.

A gazdaszámítógép beállítása

 1. Kattintson arra a kapcsolódási eszközre, amelyet a kapcsolathoz használni szeretne (párhuzamos port, soros port vagy infravörös port), majd kattintson a Tovább gombra.
 2. A megfelelő jelölőnégyzetek bejelölésével adjon hozzáférést azon felhasználóknak, akiknek engedélyt szeretne adni a kapcsolódásra, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. A konfigurálás befejezéséhez kattintson a Befejezés gombra.

A vendégszámítógép beállítása

 1. Írjon be egy nevet a kapcsolat azonosításához, majd kattintson a Tovább gombra.
 2. Kattintson arra a kapcsolódási eszközre, amelyet a kapcsolathoz használni szeretne (párhuzamos port, soros port vagy infravörös port), majd kattintson a Tovább gombra.
 3. Adja meg, hogy a kapcsolat minden felhasználó számára elérhető legyen-e (ehhez a Bárki által használható választógombra kell kattintani), vagy csak ön használhassa (Csak általam használható), majd kattintson a Tovább gombra.
 4. A beállítási folyamat befejezéséhez kattintson a Befejezés gombra.

Hibaelhárítás

 • Gazdaként működő közvetlen kábelkapcsolat létrehozása csak akkor lehetséges, ha a Rendszergazda fiókkal jelentkezett be, vagy ha tagja a Rendszergazdák csoportnak. A vendégkapcsolatok létrehozásához nincs szükség rendszergazdai jogokra.
 • Ha a létrehozáskor gazdaként állít be egy kapcsolatot, az megjelenik a Hálózati kapcsolatok mappa Bejövő kapcsolatok csoportjában.
 • Több közvetlen kábelkapcsolat is létrehozható, ehhez másolja a kapcsolatokat a Hálózati kapcsolatok mappába. Ezután lehetősége van a kapcsolatok átnevezésére, illetve a beállításaik módosítására. Ezzel a módszerrel könnyen létrehozhat különböző kapcsolatokat például több porttal vagy gazdaszámítógéppel.
 • A közvetlen kapcsolatok megkerülhetik a hitelesítési követelményeket. Ez hasznos lehet az olyan eszközöknél, mint a kéziszámítógépek. Ezt a beállítást a gazda bejövő kapcsolatánál kell megadni.
 • Ha soros (RS-232C) kábellel hoz létre közvetlen kapcsolatot, az Új kapcsolat varázslóban kijelölt port engedélyezve lesz a nullmodemet alkalmazó kapcsolatoknál.
 • Ha a Rendszergazda fiókkal vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként jelentkezett be a számítógépre a közvetlen kapcsolat létrehozásához, megjelenik a választható kapcsolati eszközök listája, beleértve a számítógép összes párhuzamos portját, a telepített és engedélyezett infravörös portokat és a COM-portokat. Ha olyan felhasználóként jelentkezett be, aki nem tagja a Rendszergazdák csoportnak, és közvetlen kapcsolatot hoz létre, az eszközlista a számítógép összes párhuzamos portját, a telepített és engedélyezett infravörös portokat és a nullmodemmel beállított COM-portokat tartalmazza. Ha közvetlen kapcsolathoz COM-portot kell használnia, kérje meg a rendszergazdát, hogy konfigurálja a számítógép COM-portjainak egyikét nullmodemmel a Vezérlőpult Telefon és modem beállításai eszköze segítségével.Hivatkozások

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
295940 Közvetlen kábelkapcsolat létrehozásakor nincs lehetőség COM-port kijelölésére (Előfordulhat, hogy a cikk csak angol nyelven érhető el.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 305621 - Utolsó ellenőrzés: 2003. augusztus 8. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB305621
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com