Vállalati hálózathoz csatlakozó VPN-kapcsolat beállítása a Windows XP Professional rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 305550 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

Jelen, részletes útmutatást nyújtó cikk a vállalati hálózatokhoz virtuális magánhálózaton (VPN) keresztül történő csatlakozás Microsoft Windows XP Professional rendszerbeli módját mutatja be. A VPN-kapcsolat egy magán- és nyilvános hálózatokat egyaránt magában foglaló hálózati kapcsolat.

A PPTP protokoll és az L2TP protokoll valamennyi, alapértelmezés szerint telepített Windows XP rendszerű számítógépen megtalálható – e két protokoll szavatolja a biztonságos kapcsolatot az interneten vagy egyéb hálózaton keresztül csatlakoztatott távelérési kiszolgálón található erőforrások használatakor. A protokollokat igénybe vevő kapcsolati típus virtuális magánhálózati (VPN-) kapcsolat néven ismert.

Új VPN-kapcsolat létrehozása

 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd válassza a Hálózati és internetes kapcsolatok, végül pedig a Hálózati kapcsolatok elemet.
 2. Kattintson az Új kapcsolat létrehozása parancsra, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. Kattintson a Kapcsolódás a munkahelyem hálózatához választógombra, majd a Tovább gombra.
 4. Válassza a Virtuális magánhálózat lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Írja be a vállalata nevét, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Válassza a Ne tárcsázza a kezdeti kapcsolatot lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
 7. Írja be a távoli számítógép IP-címét vagy állomásnevét, majd kattintson a Tovább gombra.
 8. Alkalmazza az alábbi módszerek egyikét:
  • Válassza a Bárki által használható lehetőséget, ha a kapcsolatot valamennyi felhasználóval meg kívánja osztani.
  • Válassza a Csak általam használható lehetőséget, ha nem kívánja megosztani a kapcsolatot.
 9. Kattintson a Tovább, majd a Befejezés gombra.
Megjegyzés: Ez a módszer abban az esetben használható, ha kizárólag az internethez csatlakozik.

Meglévő telefonos kapcsolat módosítása

Előfordulhat, hogy az internethez való csatlakozás a meglévő telefonos kapcsolat néhány paraméterének módosításával is megvalósítható. A módosítások végrehajtásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. A meglévő kapcsolat megnyitásához válassza a Start menü Vezérlőpult parancsát, kattintson a Hálózati és internetes kapcsolatok ikonra, végül kattintson a Hálózati kapcsolatok parancsra.
 2. Jelölje ki a kívánt kapcsolatot, majd kattintson A kapcsolat beállításainak módosítása parancsra.
  • Az Általános lapon a kiszolgáló nevét vagy IP-címét módosíthatja.
  • A Hálózat lapon a biztonsági protokollok típusát módosíthatja.
  • A Speciális lapon az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatást kapcsolhatja be, mely a számítógép internetről való elérését korlátozza.

   A tűzfal engedélyezéséhez jelölje be a Védem a számítógépet és a hálózatot, korlátozom vagy letiltom a hozzáférést az internetről jelölőnégyzetet.

   Megjegyzés: Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás számítógép védelme érdekében történő engedélyezése esetén a kiszolgálóhoz való csatlakozással kapcsolatos problémák merülhetnek fel. A szolgáltatás engedélyezését követően ellenőrizze, hogy továbbra is tud-e csatlakozni a kiszolgálóhoz.

   A tűzfal célja, hogy a rosszindulatú felhasználók és szoftverek, például vírusok kéretlen bejövő hálózati adatforgalom formájában végrehajtott támadásaival szemben védelmet nyújtson a számítógépnek. A kapcsolat engedélyezett tűzfal melletti használata esetén a tűzfal letiltásához a számítógép valamennyi hálózati kapcsolatát meg kell szakítania (ideértve az internetkapcsolatot is).

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 305550 - Utolsó ellenőrzés: 2006. augusztus 14. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster kbnetwork KB305550
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com