Összetevők és programok telepítése Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 305548 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU305548
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk ismerteti a programok és Windows-összetevők telepítését Windows XP alapú számítógépre.

A Programok telepítése és törlése eszköz a számítógépen lévő programok kezelésében nyújt segítséget. Az eszköz lehetővé teszi új programok telepítését, illetve a meglévő programok módosítását vagy eltávolítását.

A Programok telepítése és törlése eszköz segítségével telepíthetők a Windows XP eredeti telepítésekor nem telepített Windows XP összetevők, például a hálózati beállítások vagy az Indexelő szolgáltatás.

Windows-összetevők telepítése

 1. Rendszergazdaként jelentkezzen be a számítógépre.

  Megjegyzés: Az eljárás végrehajtásához rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként jelentkezzen be a számítógépre.
 2. Kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra.
 3. A Vezérlőpulton kattintson duplán a Programok telepítése és törlése ikonra.
 4. Kattintson a Windows-összetevők hozzáadása vagy eltávolítása ikonra.

  A Windows-összetevők varázsló elindul, és a Windows-összetevők képernyő megjelenik. A rendelkezésre álló összetevők a következők:
  • Kellékek és segédprogramok
  • Faxszolgáltatások
  • Indexelő szolgáltatás
  • Internet Explorer
  • Internet Information Services (IIS)
  • Kezelési és figyelési eszközök
  • Message Queuing
  • MSN Explorer
  • Hálózatszolgáltatás
  • Egyéb hálózati fájl- és nyomtatószolgáltatások
  • Főtanúsítványok frissítése
  Megjegyzés: A Windows XP Home Edition nem tartalmazza az Internet Information Services (IIS) és a Message Queuing összetevőket. Ezek csak a Windows XP Professional rendszerben érhetők el.
 5. Az összetevők telepítése vagy eltávolítása a megfelelő jelölőnégyzet bejelölésével, illetve jelölésének törlésével végezhető el.

  Megjegyzés: Árnyékolt négyzet jelöli a csak részben telepíthető összetevőket.
 6. Egy összetevő tartalmának megtekintéséhez kattintson az összetevőre, majd a Részletek gombra.

  Megjegyzés: Ha a Részletek gomb nem érhető el, az összetevőhöz nem tartozik részösszetevő.
 7. Kövesse a Windows-összetevők varázsló utasításait.

  Megjegyzés: Bizonyos Windows-összetevőket a használat előtt konfigurálni kell. Ha konfigurálás nélkül telepít egy vagy több összetevőt, majd a Windows-összetevők hozzáadása vagy eltávolítása elemre kattint, megjelenik a konfigurálandó összetevők listája. Egy összetevő konfigurálásához kattintson a Konfigurálás elemre, majd kövesse a képernyőn látható utasításokat. Új összetevő hozzáadásához kattintson az Összetevők elemre, majd kövesse a Windows-összetevők varázsló utasításait.

Példa FTP szolgáltatás telepítésére

Megjegyzés: Az Internet Information Services és az FTP szolgáltatás nem érhető el a Windows XP Home Edition rendszerben.
 1. Rendszergazdaként jelentkezzen be a számítógépre.
 2. Kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra.
 3. Kattintson duplán a Programok telepítése és törlése ikonra, majd kattintson a Windows-összetevők hozzáadása vagy eltávolítása ikonra.
 4. A Windows-összetevők varázsló Összetevők listájában kattintson az Internet Information Services elemre, majd a Részletek gombra.
 5. Az Internet Information Services párbeszédpanelen jelölje be az FTP szolgáltatás jelölőnégyzetet (ha még nincs bejelölve), majd kattintson az OK gombra.
 6. A Windows-összetevők varázslóban kattintson a Tovább gombra. A Windows-összetevők varázsló megjeleníti Az összetevők konfigurálása képernyőt, amelyen egy állapotsor mutatja a konfigurálás állapotát. Amikor a program kéri, helyezze be a Windows XP CD-ROM-ot a CD-ROM-meghajtóba. A telepítő a számítógépre másolja az FTP szolgáltatást és az eszközfájlokat.
 7. A telepítés befejezését követően a Windows-összetevők varázsló képernyője jelenik meg. A Befejezés gombra kattintva zárja be a varázslót.

Program telepítése CD-ROM-ról vagy hajlékonylemezről

 1. Rendszergazdaként jelentkezzen be a számítógépre.
 2. Kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra.
 3. Kattintson duplán a Programok telepítése és törlése ikonra, majd kattintson az Új program hozzáadása ikonra.
 4. Kattintson a CD vagy hajlékonylemez gombra. A „Program telepítése hajlékonylemezről vagy CD-ROM-ról” üzenet vagy varázsló kéri, hogy helyezze be a termék első telepítő hajlékonylemezét vagy CD-ROM-ját.
 5. A hajlékonylemez vagy a CD-ROM behelyezése után kattintson a Tovább gombra. A telepítés indítása után kövesse az utasításokat.
 6. A telepítés befejezését követően kattintson a Bezárás gombra a Programok telepítése és törlése ablak bezárásához.

  Megjegyzés: A Programok telepítése és törlése eszköz használata során csak a Windows alapú operációs rendszerekhez írt programok telepíthetők.

Program telepítése hálózatról

 1. Rendszergazdaként jelentkezzen be a számítógépre.
 2. Kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra.
 3. Kattintson duplán a Programok telepítése és törlése ikonra, majd kattintson az Új program hozzáadása ikonra.

  Megjegyzés: Ha számítógépe hálózathoz kapcsolódik, azok a programok, amelyek hozzáadásához jogosultsággal rendelkezik, a képernyő alján láthatók. Ha a hálózati rendszergazda kategóriákba sorolta a programokat, elképzelhető, hogy a hozzáadni kívánt program kereséséhez ki kell jelölnie egy másik lehetőséget a Kategória csoportban.
 4. Kattintson a hozzáadni kívánt programra, majd a Hozzáadás gombra. A telepítés indítása után kövesse az utasításokat.
 5. A telepítés befejezését követően a Programok telepítése és törlése ablak bezárásához kattintson a Bezárás gombra.

  Megjegyzés: Amikor egy programot indít, illetve egy programban megpróbál egy feladatot végrehajtani, párbeszédpanel jelenhet meg, amelyen látható, hogy a programot a Windows Installer telepíti vagy frissíti. Ez akkor lép fel, ha a rendszergazda ezt a módot állította be a program telepítéséhez, ha programfájlok törlődtek vagy sérültek meg, illetve ha a telepítés során nem telepített programszolgáltatást kísérelt meg használni. Ha CD-ROM-ról telepítette a programot, illetve ha nem kapcsolódik hálózathoz, a Windows Installer kérheti a CD-ROM behelyezését a CD-ROM-meghajtóba. Amikor a Windows Installer befejezte a műveletet, a használni kívánt program vagy szolgáltatás elindul.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 305548 - Utolsó ellenőrzés: 2005. február 10. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP 64-Bit Edition Version 2002
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbenv KB305548
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com