Jelszókiadási lemez létrehozása és használata nem tartományi tagként üzemelő, Windows XP rendszerű számítógépen

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 305478 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Jelen cikk a jelszókiadási lemez nem tartományi tagként üzemelő, Microsoft Windows XP rendszerű számítógépen történő létrehozását és használatát ismerteti. Ha a lépések végrehajtása során problémát észlel, tekintse meg a cikk végén található hibaelhárítási lépéseket.

BEVEZETÉS

Jelen cikk a jelszókiadási lemez nem tartományi tagként üzemelő vagy hálózati kapcsolattal nem rendelkező számítógépen történő létrehozását és használatát ismerteti. A jelszókiadási lemez segítségével abban az esetben is bejelentkezhet Windows XP alapú számítógépére, ha elfelejtette jelszavát.

A jelszókiadási lemez tartományba tartozó számítógépen történő létrehozásával kapcsolatban további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
306214 Jelszókiadási lemez létrehozása és használata tartományba tartozó, Windows XP rendszerű számítógépen (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Jelszókiadási lemez létrehozása

A jelszókiadási lemez helyi felhasználói fiókjához történő létrehozásához kövesse az alábbi módszerek valamelyikét.

Követelmények

Az alábbi eljárás végrehajtásához szüksége lesz egy formázott, üres hajlékonylemezre.

Rendszergazdai fiók használata

Ha a számítógépre rendszergazdai fiókon keresztül jelentkezett be, a jelszókiadási lemez egy felhasználói fiókhoz történő létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Válassza a Start menü Vezérlőpult parancsát.
 2. Kattintson a Vezérlőpult Felhasználói fiókok elemére.
 3. Jelölje ki a megfelelő fiókot a Felhasználói fiókok párbeszédpanelen.
 4. Kattintson a Kapcsolódó feladatok csoportban található Jelszó elfelejtésének megelőzése hivatkozásra az Elfelejtett jelszó varázsló indításához, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Helyezzen be egy üres, formázott lemezt a hajlékonylemez-meghajtóba, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Írja A felhasználói fiók jelenlegi jelszava mezőbe a 3. lépésben választott felhasználói fiók jelszavát, majd kattintson a Tovább gombra.

  Megjegyzés: Ha a felhasználói fiókhoz nincs jelszó társítva, hagyja üresen A felhasználói fiók jelenlegi jelszava mezőt.

  Az Elfelejtett jelszó varázsló ekkor létrehozza a jelszókiadási lemezt.
 7. Ha a folyamatjelző eléri a 100% kész állapotot, kattintson a Tovább, majd a Befejezés gombra.
 8. Távolítsa el a jelszókiadási lemezt, majd címkézze fel, és helyezze biztonságos helyre.

Korlátozott fiók használata

Ha a számítógépre korlátozott fiókon keresztül jelentkezett be, a jelszókiadási lemez felhasználói fiókjához történő létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Válassza a Start menü Vezérlőpult parancsát.
 2. Kattintson a Válasszon kategóriát lapon található Felhasználói fiókok kategóriára.
 3. Kattintson a Kapcsolódó feladatok csoportban található Jelszó elfelejtésének megelőzése hivatkozásra az Elfelejtett jelszó varázsló indításához.
 4. Kattintson a Tovább gombra.
 5. Helyezzen be egy üres, formázott lemezt a hajlékonylemez-meghajtóba, majd kattintson a Tovább gombra.
 6. Írja a jelszavát A felhasználói fiók jelenlegi jelszava mezőbe, majd kattintson a Tovább gombra.

  Megjegyzés: Ha a felhasználói fiókhoz nincs jelszó társítva, hagyja üresen A felhasználói fiók jelenlegi jelszava mezőt.

  Az Elfelejtett jelszó varázsló ekkor létrehozza a jelszókiadási lemezt.
 7. Ha a folyamatjelző eléri a 100% kész állapotot, kattintson a Tovább, majd a Befejezés gombra.
 8. Távolítsa el a jelszókiadási lemezt, majd címkézze fel, és helyezze biztonságos helyre.

Bejelentkezés a számítógépre a jelszókiadási lemez segítségével

Ha elfelejtené jelszavát, a jelszókiadási lemez és az Új jelszó kiadása varázsló használatával létrehozott új jelszó segítségével bejelentkezhet a számítógépre. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Jelölje ki a megfelelő felhasználónevet a Windows XP bejelentkezési képernyőjén. Megjelenik az Írja be a jelszót mező. Nyomja le az ENTER billentyűt vagy kattintson a nyilat ábrázoló gombra. Ekkor a következő hibaüzenet jelenik meg:
  Elfelejtette a jelszavát?
  A "?" gombra kattintva megnézheti az emlékeztető szöveget.
  Használhatja a jelszókiadási lemezt is.

  Adja meg újra a jelszavát.
  Figyeljen arra, hogy a kis- és nagybetűket helyesen használja.
 2. Kattintson a jelszókiadási lemezt hivatkozásra. Ekkor elindul az Új jelszó kiadása varázsló, melynek segítségével új jelszót hozhat létre felhasználói fiókja számára.
 3. Kattintson a Tovább gombra.
 4. Helyezze a jelszókiadási lemezt a hajlékonylemez-meghajtóba, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Adja meg az új jelszót az Írjon be egy új jelszót mezőben.
 6. Adja meg újra a jelszót az Írja be ismét a jelszót megerősítésként mezőben.
 7. Adjon meg egy új emlékeztető szöveget az Írjon be új emlékeztető szöveget mezőben arra az esetre, ha elfelejtené az új jelszavát.

  Megjegyzés: Az emlékeztető szöveget az adott felhasználói fiókkal bejelentkezést megkísérlő valamennyi felhasználó láthatja.
 8. Kattintson a Tovább, majd a Befejezés gombra. Az Új jelszó kiadása varázsló bezáródik, és megjelenik ismét a Windows XP bejelentkezési képernyője.

  Megjegyzés: A jelszókiadási lemezt a rendszer automatikusan frissíti az új információknak megfelelően, tehát nincs szükség új jelszókiadási lemez létrehozására.
 9. Írja be új jelszavát az Írja be a jelszót mezőbe, majd a számítógépre történő bejelentkezéshez kattintson a nyilat ábrázoló gombra.

Hibaelhárítás

 • A jelszókiadási lemez nem használható más számítógépeken található fiókok jelszavának módosítására.

  A létrehozott jelszókiadási lemez kizárólag azzal a számítógéppel használható, amelyen azt készítette. Ha például két különböző, Windows XP rendszerű számítógéppel rendelkezik – melyeken megegyező felhasználónevet és jelszót használ –, az egyik számítógépen készített jelszókiadási lemezt nem használhatja a másik számítógépen található fiók jelszavának módosítására.
 • A jelszókiadási lemezen bizalmas információk találhatók.

  A lemez használatával más felhasználók is hozzáférhetnek számítógépéhez, ezért azt feltétlenül biztonságos helyen tárolja.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 305478 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 7. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbhowtomaster KB305478
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com