A Windows XP Ismételt Aktiválásra Figyelmeztet a Számítógép Visszaállítása Után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 305356 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU305356
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Egy már előzőleg aktivált Windows XP alapú telepítés biztonsági másolatból történő visszaállítása után, ismét figyelmeztetést kaphat a telepítés ismételt aktiválására.

Oka

Ez a viselkedés akkor következhet be, ha jelentős mértékű különbség van a jelenlegi és az eredeti telepítésről, a biztonségi másolat készítése alatt használt hardver között. Ez a hardvercsere megköveteli az ismételt aktiválást a terméktől, mert a telepítés úgy tűnik, mintha egy teljesen új számítógépen történt volna. A Windows XP a következő körülmények között figyelmezteti ismételt aktiválásra:
  • Egy nem aktivált számítógép biztonsági mentését állítja vissza.
  • Megváltoztatta vagy kibővítette a hardvert és ez a Windows XP tűréshatárát meghaladta.
  • Visszaállítást hajtott végre olyan biztonsági mentésből, mely a hardver megváltoztatása és az aktiválás előtt készült.

A megoldás

A probléma megkerüléséhez használja a következő módszerek egyikét.
  • Készítsen egy másik biztonsági másolatot minden sikeres hardver változtatás vagy telepítés után. Továbbá, akkor is készítsen biztonsági másolatot, amikor újra aktiválta a számítógépet.

    MEGJEGYZÉS : A mentés lehet Növekményes biztonsági mentés is a Teljes helyett, mert a növekményes biztonsági mentés az a minimális követelmény, amely ahhoz szükséges, hogy a Windows Termékaktiválási adatbázis fájlok( Windows Product Activation database files (Wpa.dbl and Wpa.bak) mentésre kerüljenek.
  • Végezze el az aktiválást, miután egy hardverváltoztatás előtti biztonségi mentésből végzett visszaállítást.

Állapot

Ez a Tervezésből adódó viselkedés.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 305356 - Utolsó ellenőrzés: 2001. szeptember 5. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbtool kbenv kbhw kbprb KB305356
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com