Suportul LBA pe 48 de biți pentru unitățile de disc ATAPI în Windows 2000

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 305098 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

Este posibil ca Windows 2000 Service Pack 2 (SP2) și versiunile anterioare de Windows 2000 să nu accepte adresarea logică de bloc (LBA) pe 48 de biți după cum este definită în specificațiile ATA/ATAPI 6.0.

REZOLUȚIE

Pentru a remedia această problemă, obțineți cel mai recent pachet Service Pack pentru Windows 2000. Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
260910 Cum se obține cel mai recent pachet de service pentru Windows 2000
Versiunea în limba engleză a acestei remedieri trebuie să aibă următoarele atribute de fișier (sau atribute de fișier mai recente):
  Dată     Oră  Versiune    Dimensiune Nume fișier
  --------------------------------------------------------
  19/10/2001 01:42 PM 5.0.2195.4529 86.768 Atapi.sys
  19/04/2002 05:43 PM        214.938 Update.inf
				

Pentru funcționarea corectă a suportului LBA ATAPI pe 48 de biți sunt necesare următoarele condiții:
 • Un computer având instalat un sistem BIOS compatibil cu LBA pe 48 de biți.
 • Un computer cu un hard disk cu capacitatea mai mare de 137 gigaocteți (GO).
 • Trebuie să activați suportul în Windows registry prin adăugarea sau modificarea valorii EnableBigLba din registry la 1 în următoarea sub-cheie din registry:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\atapi\Parameters
Pentru a activa suportul pentru disc mare LBA pe 48 de biți în registry:
 1. Porniți Registry Editor (Regedt32.exe).
 2. Găsiți și faceți clic pe următoarea cheie din registry:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
 3. În meniul Edit, faceți clic pe Add Value, apoi adăugați următoarea valoare de registry:
  Value name: EnableBigLba
  Data type: REG_DWORD
  Value data: 0x1
 4. Închideți Registry Editor.
NOTĂ: Dacă activați suportul LBA ATAPI pe 48 de biți prin editarea cheii de registry anterioare, dar sistemul nu întrunește cerințele minime, este posibil să observați următoarele comportamente:
 • Sistemele de operare care nu au activat în mod implicit suportul LBA pe 48 de biți (cum ar fi Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition (Me) sau Windows 2000) și care sunt instalate pe o partiție care se întinde peste limita LBA pe 28 de biți (137 GO) vor suferi deteriorări sau pierderi de date.
 • Instalarea sistemelor de operare pe care nu este activat în mod implicit suportul LBA pe 48 de biți (cum ar fi Windows 98, Windows Me sau Windows 2000) pe o partiție care depășește limita LBA pe 28 de biți (137 GO) nu va reuși, având ca rezultat un folder de instalare temporară.
 • Dacă instalați remedierile rapide care activează LBA pe 48 de biți înainte de a instala Windows 2000 Service Pack 3 (SP3), cheia potrivită de registry va fi creată automată în timpul instalării SP3, pentru a păstra integritatea datelor de pe hard disk.
 • După activarea suportului LBA pe 48 de biți prin adăugarea cheii de registry potrivite, este posibil să se producă deteriorări de date în cazul în care eliminați cheia de registry sau eliminați (dezinstalați) SP3 pentru Windows 2000.
 • Dacă instalați o copie de Windows 2000 care include SP3 (SP3 integrat) pe un hard disk de capacitate mare care a fost deja preformatat prin utilizarea unui sistem de operare cu LBA pe 48 de biți activat, este posibil ca subsistemul ATAPI să raporteze spațiul pe hard disk ca fiind mai mare decât cel adresabil fără suportul LBA pe 48 de biți (mai mare decât aproximativ 137 GO), în timpul secțiunii în mod text a instalării. În acest caz, informațiile din tabela de partiții a hard diskului au fost deja create. Pentru a remedia informațiile incorecte despre disc, ștergeți partiția prin utilizarea unui utilitar de partiționare a discului sau prin ștergerea și re-crearea partiției în timpul secțiunii în mod text a instalării. După ce creați noua partiție, închideți Setup apăsând F3, apoi reporniți procesul de instalare Windows. Subsistemul ATAPI afișează acum corect aproximativ 137 GO de spațiu pe hard disk.
 • Valoarea de registry EnableBigLba este dezactivată:

  Dacă aveți BIOS compatibil cu 48 biți care poate accepta un hard disk cu capacitate mai mare decât 137 GO, numai primii 137 GO de pe hard disk sunt adresabili. Restul hard diskului nu se utilizează.
 • Atunci când este activată valoarea de registry EnableBigLba, dar nu aveți un sistem BIOS compatibil cu LBA pe 48 de biți, sistemul de operare trebuie să fie instalat pe prima partiție cu capacitatea mai mică sau egală cu 137 GO.

  Dacă activați suportul LBA ATAPI pe 48 de biți prin editarea setărilor registry, dar vă lipsesc BIOS-ul compatibil cu LBA pe 48 de biți și un hard disk cu capacitatea mai mare de 137 GO, atunci hard diskul va continua să funcționeze ca un hard disk standard cu o limită de adresare de 137 GO.
 • Atunci când valoarea registry EnableBigLba este activată pe un computer fără BIOS compatibil cu LBA pe 48 de biți și cu un hard disk cu capacitatea mai mare de 137 de GO, sistemul de operare trebuie instalat pe prima partiție cu capacitatea mai mică sau egală cu 137 GO, iar capacitatea rămasă a hard diskului trebuie împărțită în una sau mai multe partiții.

STARE

Microsoft a confirmat că aceasta este o problemă în produsele Microsoft enumerate în secțiunea de la începutul acestui articol. Această problemă a fost rezolvată în Windows 2000 Service Pack 3.Important Deși suportul pentru LBA pe 48 de biți este inclus în Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) și mai recent, este necesară crearea modificării de registry care este descrisă în secțiunea „Rezolvare” a acestui articol.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru informații suplimentare despre obținerea unei remedieri rapide pentru Windows 2000 Datacenter Server, faceți clic pe numărul articolului de mai jos pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
265173 Programul Datacenter și produsul Windows 2000 Datacenter Server (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare despre instalarea remediilor rapide multiple cu o singură repornire, faceți clic pe numărul articolului pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
296861 Cum se instalează actualizări sau remedieri rapide multiple Windows cu o singură repornire (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare despre modul de instalare a remedierilor rapide pentru Windows 2000 și Windows 2000 în același timp, faceți clic pe numărul articolului pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
249149 Instalarea remedierilor rapide pentru Microsoft Windows 2000 și Windows 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)

Proprietă?i

ID articol: 305098 - Ultima examinare: 11 septembrie 2006 - Revizie: 7.2
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Cuvinte cheie: 
kbhotfixserver kbqfe kbbug kbfix kboswin2000fix kbwin2000sp3fix KB305098

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com