Artikkel-ID: 304449
Denne artikkelen ble tidligere utgitt under NO304449

Hvis du vil fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer for Windows, Pass på at du kjører Windows XP med Service Pack 3 (SP3). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se denne websiden for Microsoft: Støtte avsluttes for enkelte versjoner av Windows

Vis alt | Skjul alt

På denne siden

INTRODUKSJON

Denne artikkelen beskriver hvordan du starter systemgjenopprettingsverktøyet i sikkermodus ved hjelp av ledetekst (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)). Dette alternativet brukes når du ikke kan starte Windows XP.

Systemgjenoppretting er et verktøy som automatisk overvåker og registrerer alle endringer som er gjort kjernefiler for Windows-systemet og i registret. Hvis en endring fører til at systemet blir ustabilt, kan Systemgjenoppretting Angre (eller "rulle tilbake") systemet til et tidspunkt da datamaskinen var kjent for å fungere riktig.

Mer informasjon

Hvordan du starter Systemgjenoppretting ved hjelp av kommandolinjen

Obs! Du må være logget på Windows med en brukerkonto som er administrator for å fullføre disse trinnene. Hvis du vil kontrollere at du er logget på Windows med en brukerkonto som er en datamaskinadministrator, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
http://support.Microsoft.com/gp/Admin
Hvis et nytt program har gjort datamaskinen fungere utstabilt og avinstallere det nye programmet ikke hjelper, kan du prøve verktøyet Systemgjenoppretting i Windows XP.

Viktig Hvis du ikke tidligere har et gjenopprettingspunkt i Systemgjenoppretting, kan du ikke gjenopprette datamaskinen til en tidligere tilstand. Hvis du ikke er sikker, eller hvis du ikke allerede har et gjenopprettingspunkt, kan du kontakte kundestøtte.

Hvis du vil starte Systemgjenoppretting ved hjelp av ledeteksten, gjør du følgende:
  1. Maskinen, og deretter trykker du og holder F8 under oppstarten for å starte datamaskinen i sikkermodus med en ledetekst.
  2. Bruk piltastene til å velge den Sikkermodus med en ledetekst alternativet.
  3. Hvis du blir bedt om å velge et operativsystem, Bruk piltastene til å velge det riktige operativsystemet for datamaskinen, og trykk deretter ENTER.
  4. Logg på som administrator eller med en konto som har administratorrettigheter.
  5. Ved ledeteksten skriver du inn %SystemRoot%\system32\restore\rstrui.exe, og trykk deretter ENTER.
  6. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å gjenopprette datamaskinen til en funksjonell status.
Obs! Hvis du vil starte Systemgjenoppretting-verktøyet ved hjelp av et annet alternativ for sikkermodus, kan du gå til webområdet Microsoft Help og støtte og artikkelen "en beskrivelse av alternativene for sikker modus oppstart i Windows XP.Hvis du vil ha mer informasjon om sikkermodus med en ledetekst, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
315222En beskrivelse av oppstartsalternativer i sikkermodus i Windows XP

NESTE TRINN

Hvis disse metodene ikke løser problemet, bør du be noen om hjelp eller kan du kontakte din Internett-tjenesten eller systemansvarlig for hjelp. Du kan også bruke Microsoft webområde for kundestøttetjenester til å finne andre løsninger på problemet. Noen tjenester som gir Microsoft webområde for kundestøttetjenester, inkluderer følgende:
  • Søkbar kunnskapsbase: Søke etter informasjon om kundestøtte og verktøy for selvhjelp for Microsoft-produkter.
  • Løsningssentre: Vis produktspesifikke vanlige spørsmål og kundestøtteuthevinger.
  • Andre alternativer for kundestøtte: Bruke Internett til å stille spørsmål, kontakte Microsofts kundestøttetjenester eller gi tilbakemelding.
Hvis du fortsatt har problemer etter at du har brukt disse Microsoft-webområdene, eller hvis du ikke finner en løsning på problemet på webområdet for Microsoft-tjenester, klikker du følgende kobling for å kontakte kundestøtte.
http://support.Microsoft.com/contactus

Referanser

Hvis du vil ha mer informasjon om Systemgjenoppretting -verktøyet, klikker du følgende artikkelnumre for å vise artiklene i Microsoft Knowledge Base:
302796Feilsøking i forbindelse med Systemgjenoppretting i Windows XP
306084 Slik gjenoppretter du Windows XP til en tidligere tilstand

Egenskaper

Artikkel-ID: 304449 - Forrige gjennomgang: 14. november 2012 - Gjennomgang: 1.0
Nøkkelord: 
kbenv kbhowtomaster kbmt KB304449 KbMtno
Maskinoversatt
Viktig: Denne artikkelen har blitt maskinoversatt, og dermed ikke oversatt av en person. For at alle artikler i vår database skal være oversatt til ditt språk, vil Microsoft benytte både personoversatte og maskinoversatte artikler. Det er viktig å merke seg at en maskinoversatt artikkel ikke alltid er perfekt. Det kan forekomme stave, strukturelle eller grammatiske feil. Microsoft er ikke ansvarlig for unøyaktigheter, feil eller skade ved bruk av innhold i artikkel som måtte forårsakes av feiloversettelse. Microsoft vil jevnlig oppdatere sitt maskinoversettelses programvare.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 304449

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com