Cikk azonosítója: 304449 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk azt ismerteti, hogyan indítható a Rendszer-visszaállítás segédprogram csökkentett módban a parancssorból (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)). Ez a lehetőség akkor használható, ha a Windows XP rendszer nem indítható el.

A Rendszer-visszaállítás egy olyan eszköz, amely automatikusan megfigyeli és rögzíti az alapvető Windows rendszerfájlok és a beállításjegyzék módosításait. Ha egy módosítás miatt a rendszer instabillá válik, a Rendszer-visszaállítás képes visszaállítani a rendszert egy olyan időpontban fennálló állapotába, amelyről tudható, hogy akkor a számítógép megfelelően működött.

További információ

A Rendszer-visszaállítás indítása a parancssorból

Megjegyzés A lépések végrehajtásához rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal kell bejelentkeznie a Windows rendszerbe. Ha ellenőrizni szeretné, hogy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználói fiókkal van-e bejelentkezve a Windows rendszerbe, látogasson el a Microsoft következő weboldalára:
http://support.microsoft.com/gp/admin?ln=hu
Ha egy új program a számítógép működését kiszámíthatatlanná tette, és a program eltávolítása nem segített, megpróbálkozhat a Windows XP Rendszer-visszaállító eszközének használatával.

Fontos Ha korábban nem állított be visszaállítási pontot a Rendszer-visszaállítás eszközben, akkor nem állítható vissza a számítógép egy korábbi állapotba. Ha nem biztos benne, vagy ha korábban nem állított be visszaállítási pontot, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

A Rendszer-visszaállítás parancssorból történő indításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet, és az operációs rendszer betöltési folyamatának kezdetén nyomja le és tartsa nyomva az F8 billentyűt a számítógép parancssoros csökkentett módban történő indításához.
 2. A nyílbillentyűkkel jelölje ki a Csökkentett mód parancssorral indítási módot.
 3. Ha a rendszer felkéri az operációs rendszer kiválasztására, a nyílbillentyűk használatával válassza ki számítógépe megfelelő operációs rendszerét, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. Jelentkezzen be rendszergazdaként, vagy egy rendszergazdai hitelesítő adatokkal rendelkező fiókkal.
 5. Írja be a parancssorba a %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe parancsot, majd nyomja le az Enter billentyűt.
 6. A számítógép működőképes állapotba történő visszaállításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
Megjegyzés A Rendszer-visszaállítás eszköz egy másik csökkentett módú beállítás használatával történő indításával kapcsolatos információkért látogasson el a Microsoft Súgó és támogatás webhelyére, és olvassa el „A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése” című cikket. További információt a parancssoros csökkentett módról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
315222 A Windows XP csökkentett módú indítási lehetőségeinek ismertetése

KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK

Ha ezek a módszerek nem oldották meg a problémát, érdemes segítséget kérnie egy ismerősétől, vagy kapcsolatba lépnie az internetszolgáltatójával vagy hálózati rendszergazdájával. Azt is megteheti, hogy a problémára további megoldások keresése céljából felkeresi a Microsoft ügyféltámogatási szolgáltatásokat nyújtó webhelyét. Néhány a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelye által nyújtott szolgáltatások közül:
 • Kereshető tudásbázis: Műszaki tanácsadási információkat és Microsoft-termékekhez készült segédeszközöket kereshet.
 • Megoldásközpontok: Megtekintheti az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdéseket és az azokra adott válaszokat.
 • Microsoft ügyfél-támogatási hírcsoportok: Kapcsolatfelvétel más felhasználókkal és MVP szakemberekkel (MVP: Most Valuable Professional, a Microsoft technológiáiban jártas szakértő).
 • Egyéb támogatási lehetőségek: Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel az ügyfél-támogatási szolgáltatással, illetve visszajelzés küldése.
Ha nem talált megoldást a problémájára a Microsoft támogatási webhelyén vagy a Microsoft fenti webhelyeinek tanulmányozása során, az alábbi hivatkozásra kattintva kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal.
http://support.microsoft.com/contactus?ln=hu#tab1

Hivatkozások

További információt a Rendszer-visszaállítás segédprogramról a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
302796 A Windows XP Rendszer-visszaállítás segédprogramjával kapcsolatos hibák elhárítása (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
306084 A Windows XP rendszer egy korábbi állapotának visszaállítása
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTEL۔ cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 304449 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbenv kbhowtomaster KB304449
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com