Pokretanje alata za vraćanje sustava pomoću mogućnosti sigurnog načina rada s naredbenim retkom u sustavu Windows XP

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 304449
Proširi sve | Sažmi sve

Na ovoj stranici

UVOD

U ovom se članku objašnjava kako se alat za vraćanje sustava pokreće u sigurnom načinu rada pomoću naredbenog retka. (SAFEBOOT_OPTION=Minimal(AlternateShell)). Tu mogućnost koristite kada ne možete pokrenuti Windows XP.

Vraćanje sustava alat je koji automatski prati i snima sve promjene do kojih dođe u temeljnim sistemskim datotekama sustava Windows i u registru. Ako sustav radi promjena postane nestabilan, sustav se vraćanjem sustava poništava (ili "vraća unatrag") do vremenske točke kada je računalo pravilno funkcioniralo.

Dodatne informacije

Pokretanje vraćanja sustava pomoću naredbenog retka

Napomena Da biste proveli ove korake, na računalo se morate prijaviti putem administratorskog korisničkog računa. Da biste provjerili jeste li u sustav Windows prijavljeni kao administrator računala, posjetite Microsoftovo Web-mjesto:
http://support.microsoft.com/gp/admin?ln=hr
Ako se zbog novog programa računalo ponaša nepredvidljivo, a deinstalacija ne pomaže, pokušajte s alatom za vraćanje sustava Windows XP.

Važno Ako u alatu za vraćanje sustava još niste postavili nijednu točku vraćanja, računalo nije moguće vratiti u prijašnje stanje. Ako niste sigurni ili znate da niste postavili točku vraćanja, obratite se službi za podršku.

Da biste pokrenuli vraćanje sustava pomoću naredbenog retka, slijedite ove korake:
  1. Ponovno pokrenite računalo, a zatim tijekom inicijalnog pokretanja držite pritisnutu tipku F8 da biste pokrenuli računalo u sigurnom načinu rada s naredbenim retkom.
  2. Pomoću tipki sa strelicama odaberite mogućnost Safe mode with a Command prompt (Sigurni način rada s naredbenim retkom).
  3. Ako se od vas traži da odaberete operacijski sustav, pomoću tipki sa strelicama odaberite odgovarajući operacijski sustav za računalo pa pritisnite tipku ENTER.
  4. Prijavite se kao administrator ili putem računa koji ima administratorske vjerodajnice.
  5. U naredbeni redak upišite %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe, a zatim pritisnite tipku ENTER.
  6. Slijedite upute na zaslonu i vratite računalo u funkcionalno stanje.
Napomena Da biste pokrenuli alat za vraćanje sustava pomoću neke druge mogućnosti sigurnog načina rada, ma Microsoftovu web-mjestu za pomoć i podršku pogledajte članak "Opis mogućnosti pokretanja sustava Windows XP u sigurnom načinu rada." Dodatne informacije o sigurnom načinu rada s naredbenim retkom potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
315222 Opis mogućnosti pokretanja sustava Windows XP u sigurnom načinu rada

SLJEDEĆI KORACI

Ako vam ove metode ne pomognu, trebali biste zatražiti nečiju pomoć ili se obratiti davatelju internetskih usluga, odnosno administratoru mreže. Na web-mjestu Microsoftovih službe korisničke podrške možete potražiti druga rješenja za svoj problem. Neke usluge koje se nude na web-mjestu Microsoftove službe korisničke podrške:
  • Pretraživa Baza znanja. Pretražujte informacije o tehničkoj podršci i alate za samopomoć za Microsoftove proizvode.
  • Centri za rješenja. Pregledavajte najčešća pitanja prema proizvodima i najvažnije pojedinosti vezane uz podršku.
  • Ostale mogućnosti podrške. Postavite pitanje putem weba, obratite se Microsoftovoj službi korisničke podrške ili dajte povratne informacije.
Ako nakon posjeta tim Microsoftovim web-mjestima i dalje nailazite na problem ili ako ne možete pronaći rješenje na web-mjestu Microsoftovih usluga podrške, kliknite sljedeću vezu da biste se obratili službi za podršku.
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hr

Reference

Dodatne informacije o alatu System Restore potražite u sljedećim člancima iz Microsoftove baze znanja:
302796 Otklanjanje poteškoća s alatom System Restore (Vraćanje sustava) u sustavu Windows XP
306084 Kako vratiti operacijski sustav Windows XP u prethodno stanje

Svojstva

ID članka: 304449 - Posljednja izmjena: 6. lipnja 2013. - Revizija: 4.1
Ključne riječi: 
kbenv kbhowtomaster KB304449

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com