Windows XP-installatiekopieŽn toepassen vanaf Windows 2000 RIS-servers

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 304314 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL304314
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Met Windows 2000 Remote Installation Services (RIS) kunt u Windows XP-installatiekopieŽn toepassen op client-desktopcomputers. Dit geldt voor installatiekopieŽn die zijn gemaakt met Risetup.exe of Riprep.exe. In dit artikel worden de wijzigingen en updates beschreven die hiervoor op de Windows 2000 RIS-server moeten worden aangebracht.

Meer informatie

InstallatiekopieŽn die zijn gemaakt met Risetup.exe

Als u Windows XP installeert vanaf een Windows 2000 RIS-server, wordt het volgende foutbericht weergegeven:
Het bestand 'asms' op de Windows XP Professional-cd-rom is nodig.
Als u installatiekopieŽn wilt inzetten die zijn gemaakt met Risetup.exe, past u de update toe die wordt beschreven in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voordat u Windows XP-installatiekopieŽn maakt:
308508 Er kan geen Windows 2000 Server-image worden gemaakt op een RIS-server
Als u met de oudere versie van Risetup.exe Windows XP-installatiekopieŽn hebt gemaakt voordat u de hiervoor genoemde update hebt toegepast, moet u de installatiekopieŽn opnieuw maken.

Opmerkingen

 1. Omdat Windows-productactivering (WPA) nog steeds vereist is voor Windows XP, moet u ervoor zorgen dat u de juiste media gebruikt. Als u handelsmedia gebruikt, is voor elke ingezette installatiekopie een unieke product-id vereist. Zie de Releaseopmerkingen bij Windows XP op de Windows XP-cd-rom voor meer informatie over WPA.
 2. De update biedt de mogelijkheid installatiekopieŽn van Windows 2000 Server, Advanced Server en Windows XP Professional toe te passen.
 3. Voor Windows 2000 RIS-servers is Windows 2000 Service Pack 1 vereist (naast het bijgewerkte bestand Risetup.exe) om deze installatiekopieŽn te kunnen toepassen. Per januari 2002 is deze correctie opgenomen in Windows 2000 Service Pack 3.

InstallatiekopieŽn die zijn gemaakt met Riprep.exe

U gaat als volgt te werk om installatiekopieŽn toe te passen die u hebt gemaakt met Riprep.exe:
 1. Haal de bijgewerkte binaire bestanden op die worden vermeld in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel en installeer deze:
  313069 Update voor het hulpprogramma Riprep
 2. Als u dat nog niet hebt gedaan, past u het in Q313069 beschreven bijgewerkte bestand Riprep.exe toe en maakt u een installatiekopie met behulp van deze update. Voor elke Riprep.exe-installatiekopie is een bijbehorende platte installatiekopie vereist die overeenkomt met de Riprep.exe-installatiekopie die u maakt. Anders kan de Riprep.exe-installatiekopie niet naar de RIS-server worden gekopieerd.
 3. Maak voordat u de hotfix installeert een back-up van de volgende bestanden in de map RemoteInstall\Admin\I386 door deze naar een submap te kopiŽren, en installeer vervolgens de hotfix:
  Imirror.dll
  Riprep.exe
  Riprep.inf
  Setupcl.exe
 4. Wanneer u bij het installeren van de hotfix wordt gevraagd naar een locatie voor het kopiŽren van de bestanden, installeert u deze in de map RemoteInstall\Admin\I386.
Na voltooiing van deze stappen kunt u Riprep.exe-installatiekopieŽn van Windows XP toepassen vanaf een Windows 2000 RIS-server.

Opmerkingen

 1. Als u bij het maken van de installatiekopie een onjuiste versie gebruikt van Riprep.exe, wordt het volgende foutbericht weergegeven:
  Riprep.exe: Entrypoint niet gevonden
  Kan entrypoint van procedure EnablePrivilege niet vinden in DLL-bestand Setupapi.dll
 2. In de bijgewerkte binaire bestanden van Riprep.exe worden dezelfde beleidsregels toegepast voor ondersteunde installatiekopieŽn. Alleen installatiekopieŽn van Windows 2000 Professional en Windows XP Professional kunnen op Windows 2000 RIS-servers worden gemaakt.
 3. Omdat Windows-productactivering (WPA) nog steeds vereist is voor Windows XP, moet u ervoor zorgen dat u de juiste media gebruikt. Als u handelsmedia gebruikt, is voor elke ingezette installatiekopie een unieke product-id vereist. Zie de Releaseopmerkingen bij Windows XP op de Windows XP-cd-rom voor meer informatie over WPA.

Eigenschappen

Artikel ID: 304314 - Laatste beoordeling: maandag 13 juni 2005 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windowsģ 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Trefwoorden:†
kbenv kbhowto kbsetup KB304314

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com