A Windows XP-üdvözlőképernyő levélértesítő szakaszának bemutatása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 304148 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikk a rendszerleíró adatbázis módosításával is foglalkozik. A rendszerleíró adatbázisról módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani az adatbázist. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Az üdvözlőképernyő a Windows XP Home Edition rendszerű számítógépek, illetve a tartományhoz nem csatlakozó Windows XP Professional rendszerű számítógépek alapértelmezett kezdőképernyője. Az üdvözlőképernyőn a felhasználók neve alatt egy, az olvasatlan e-mailek számáról tájékoztató hivatkozás is található. A hivatkozásra kattintva megjelenik az üzenetekhez kapcsolódó fiókok neve, illetve az egyes fiókokhoz tartozó olvasatlan üzenetek száma. Ha például három új üzenete érkezett, akkor a felhasználónév alatti hivatkozásra kattintva az alábbi információk jelenhetnek meg (a Felhasználónév az adott e-mail fiókhoz tartozó felhasználónevet helyettesíti):
Felhasználónév@msn.com (2)
Felhasználónév@hotmail.com (1)
A beérkezett üzenetekről tájékoztató hivatkozás kizárólag abban az esetben jelenik meg, ha a számítógépen futó üdvözlőképernyő frissítésére képes levelezőprogramot használ. Jelenleg a Microsoft Outlook Express és a Microsoft Windows Messenger program támogatja ezt a szolgáltatást.

További információ

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztővel vagy más eszközzel helytelenül módosított rendszerleíró adatbázis komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a rendszerleíró adatbázist csak saját felelősségére módosíthatja.

A levélértesítő hivatkozás megjelenítéséhez a levelezőprogramnak a következő rendszerleíró kulcsot kell frissítenie:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnreadMail
A szolgáltatás nem tiltható le felhasználói kezelőfelületről, illetve nem konfigurálható olyan módon az üdvözlőképernyő, hogy kizárólag egy adott levelezőprogram üzenetszámait jelenítse meg; tehát nem lehetséges például csak a Felhasználónév@hotmail.com fiókhoz tartozó adatok megjelenítése. E működési mód megkerüléséhez tiltsa le az alábbi rendszerleíró kulcs írását a SYSTEM fiók számára:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnreadMail
Ily módon az új e-mailek beérkeztekor a program a megfelelő engedélyek hiányában nem fogja tudni módosítani a rendszerleíró kulcsot, így az üdvözlőképernyőn látható információk sem frissülnek. Tegye a következőket:
 1. Indítsa el a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt (Regedit).
 2. Keresse meg az alábbi alkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnreadMail
 3. Kattintson jobb gombbal az UnreadMail kulcsra, majd válassza az Engedélyek parancsot.
 4. Kattintson a SYSTEM fiókra, majd jelölje be a Teljes hozzáférés lehetőség Megtagadás jelölőnégyzetét.
 5. Kattintson az OK gombra.
 6. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
Ha kizárólag egy adott levelezőprogram számára kívánja megtagadni az üdvözlőképernyő frissítését, akkor az UnreadMail rendszerleíró kulcs alatti, adott fiókhoz tartozó alkulcshoz kell csak olvasható hozzáférési állapotot megadnia. Tegyük fel, hogy az UnreadMail kulcs alatt az alábbi alkulcsok találhatók:
Felhasználónév@msn.com
Felhasználónév@hotmail.com
A Felhasználónév@msn.com fiókhoz tartozó adatok üdvözlőképernyőn történő megjelenítésének meggátolásához és a Felhasználónév@hotmail.com fiókhoz tartozó adatok megjelenítéséhez állítsa be a Felhasználónév@msn.com elnevezésű kulcsot az alábbiaknak megfelelően:
 1. Indítsa el a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt (Regedit).
 2. Keresse meg az alábbi alkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UnreadMail
 3. Bontsa ki az UnreadMail kulcsot.
 4. Kattintson arra az e-mail fiókra, amelynek adatait nem kívánja megjeleníteni az üdvözlőképernyőn.
 5. Kattintson jobb gombbal a kulcsra, majd válassza az Engedélyek parancsot.
 6. Kattintson a SYSTEM fiókra, majd jelölje be a Teljes hozzáférés lehetőség Megtagadás jelölőnégyzetét.
 7. Kattintson az OK gombra.
 8. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
A tárgyalt szolgáltatást igénybe vevő programok írásának mikéntjéről további információt az alábbi MSDN-webhelyen talál:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms997634.aspx
A jelen cikkben közölt információk kizárólag terméktámogatási és hibaelhárítási célt szolgálnak. Az olvasatlan levelek számáról információt megjeleníteni szándékozó programok számára az SHSetUnreadMessageCount függvény használata ajánlott. További információt az MSDN alábbi webhelyén talál:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms647925.aspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 304148 - Utolsó ellenőrzés: 2007. július 30. - Verziószám: 3.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo kbui KB304148
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com