Útmutató: A Windows XP eltávolítása és az előző operációs rendszerre való visszatérés

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 303661 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A cikk azokat a lépéseket mutatja be, amelyekkel eltávolítható a Microsoft Windows XP rendszer egy minősített frissítőútvonal használatával sikeresen végrehajtott rendszerfrissítést követően, mely magában foglalta a Windows XP eltávolításához szükséges fájlok (például a Backup.cab és a Boot.cab) sikeres létrehozását.

További információ

Fontos megjegyzések

 • Ha elegendő hely van a merevlemezen, akkor a frissítés során a Windows XP eltávolításához szükséges fájlok létrehozása automatikusan megtörténik.
 • Ha a Windows XP eltávolításához szükséges fájlok el lettek távolítva a számítógépről, akkor nem alkalmazható az itt bemutatott eltávolítási eljárás.
 • Az eljárás során minden olyan program sértetlenül megmarad a számítógépen, amelyet a Windows XP rendszerre való frissítés előtt telepítettek. A Windows XP rendszerre való frissítés után telepített programok közül a Windows XP eltávolítása után egyik sem lesz elérhető. E programokat valószínűleg újra kell telepítenie.
 • A Windows XP rendszer olyan számítógépekről távolítható el, amelyek Microsoft Windows 98, Windows 98 Second Edition vagy Windows Millennium Edition rendszerről lettek frissítve.

  Megjegyzés: Ha Microsoft Windows XP Home Edition, Windows 2000 vagy Windows NT 4.0 rendszerről frissítette számítógépét, nem távolíthatja el a Windows XP rendszert.

A Windows XP eltávolításának menete

A Windows XP a következő lépésekkel távolítható el:
 1. Indítsa újra a számítógépet csökkentett módban. Ehhez a Windows indulásakor nyomja meg az F8 billentyűt.
 2. Jelentkezzen be rendszergazdai jogokkal rendelkező fiókkal.
 3. Kattintson a Start gombra, majd a Vezérlőpult parancsra, és kattintson duplán a Programok telepítése és törlése ikonra.
 4. A telepített programok listáján kattintson duplán A Windows XP eltávolítása elemre.

  Megjegyzés: Ha A Windows XP eltávolítása elem nem szerepel a telepített programok listáján, akkor manuálisan kell újratelepítenie a Windows 98, illetve a Windows Millennium Edition rendszert. Ez esetben feltétlenül készítsen biztonsági másolatot minden fontos adatáról, mielőtt újratelepíti a Windows 98, illetve a Windows Millennium Edition rendszert.
 5. Amikor az alábbihoz hasonló üzenetet látja, kattintson az Igen gombra a Windows XP eltávolításának megkezdéséhez:
  Biztos, hogy eltávolítja a Windows XP rendszert és visszaállítja az előző operációs rendszert?
 6. Miután megtörtént a Windows XP eltávolítása, a számítógép az előzőleg telepített operációs rendszerrel indul újra.
A kapcsolódó témakörökről a Microsoft tudásbázis következő cikkeiben olvashat bővebben a cikkek számára kattintva:
303160 Nincs a Windows XP rendszerre vonatkozó eltávolítási lehetőség (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
292607 Támogatott Windows XP Frissítési Lehetőségek
308008 Útmutató: A Windows XP eltávolításához szükséges fájlok eltávolítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
308233 Útmutató: A Windows XP eltávolítási folyamatának elindítása parancssorból (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Ha Windows 95, Windows NT vagy Windows 2000 rendszerre kíván visszatérni

Ha a Windows XP eltávolításával Microsoft Windows 95, Windows NT vagy Windows 2000 rendszerre szeretne visszatérni, újra kell telepítenie a Windows 95, Windows NT, illetve Windows 2000 rendszert: ehhez a csökkentett módban újraindított számítógépen készítsen minden fontos adatról biztonsági másolatot, és csak ezután telepítse újra a Windows 95, Windows NT, illetve Windows 2000 rendszert.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 303661 - Utolsó ellenőrzés: 2005. január 31. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv kbsetup KB303661
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com