Client voor verbinding met extern bureaublad wordt niet correct gestart

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 302803 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u de client voor verbinding met een extern bureaublad start, is de venstergrootte mogelijk gelijk aan die van het externe bureaublad en wordt het venster niet zoals verwacht op volledige grootte weergegeven. De knop Maximaliseren geeft echter aan dat het venster de maximale grootte heeft. Als u op de knop Maximaliseren klikt, wordt het venster niet gemaximaliseerd weergegeven, maar in een formaat dat iets kleiner is dan de venstergrootte van het externe bureaublad.

Oorzaak

Dit probleem kan optreden als het bestand Default.rdp ontbreekt of verwijderd is uit de map Mijn documenten.

Oplossing

U kunt dit probleem oplossen door de computer opnieuw op te starten. Het bestand Default.rdp wordt door Windows Bestandsbeveiliging vervangen zodra u de client voor verbinding met een extern bureaublad opnieuw start.

Status

Dit gedrag is inherent aan het ontwerp van het product.

Meer informatie

Als het bestand Default.rdp aanwezig is, wordt het beginvenster waarschijnlijk niet gemaximaliseerd weergegeven en wordt het pas gemaximaliseerd nadat u op de knop Maximaliseren hebt geklikt.

Wanneer het venster van uw externe bureaublad kleiner is dan de volledige schermgrootte, krijgt het venster weer het formaat van het venster van uw externe bureaublad als u op Maximaliseren klikt, maar wordt het niet groter. Hiermee worden de zwarte randen voorkomen die u zou zien bij een scherm op volledige grootte waarvan de resolutie is ingesteld op een lagere waarde dan het bureaublad van de clientcomputer. De functie die het mogelijk maakt het venster op volledige grootte weer te geven als u op de knop Maximaliseren klikt, werkt alleen zoals bedoeld als de grootte van het externe bureaublad precies gelijk is aan de grootte van het clientvenster op het huidige beeldscherm. Als dat niet het geval is, wordt het venster ingesteld op de geselecteerde resolutie als u op Maximaliseren klikt.

Eigenschappen

Artikel ID: 302803 - Laatste beoordeling: maandag 3 maart 2003 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Trefwoorden: 
kbenv kbprb KB302803

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com