Hibaüzenet az Automatikus rendszer-helyreállító varázsló futtatásának kísérlete esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 302700 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Az automatikus rendszer-helyreállítási (ASR) szolgáltatás segítségével a felhasználók hajlékonylemezen tárolhatják az adatokat, amelyekkel a rendszer hiba esetén automatikusan helyreállítható.

Ha az Automatikus rendszer-helyreállító varázslót Windows XP Home Edition rendszerben szeretné használni, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Biztonsági másolat segédprogram

A helyreállítási lemez fájljai nem hozhatók létre. A művelet megszakítva.
Ha ez a hibaüzenet jelenik meg, előfordulhat, hogy nem tudja létrehozni az automatikus rendszer-helyreállítási fájlokat.

Oka

Ennek oka, hogy az automatikus rendszer-helyreállítást a Windows XP Home Edition nem támogatja. A Windows XP Home Edition felhasználói azonban használhatják az Automatikus rendszer-helyreállító varázslót, ha telepítik az Ntbackup programot a Windows XP Home Edition CD-ROM Valueadd mappájából.

A megoldás

A probléma kerülő megoldásához indítsa el az Automatikus rendszer-helyreállító varázslót:
 1. Telepítse a Windows biztonsági másolat készítésére szolgáló segédprogramját a Microsoft Windows XP Home Edition CD-ROM-ról. A telepítéshez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson duplán a Ntbackup.msi fájlra a Windows XP Home Edition CD következő helyén:
   CD-ROM-meghajtó:\Valueadd\MSFT\Ntbackup
  2. Amikor a telepítési varázsló befejeződik, kattintson a Befejezés gombra.
 2. Kattintson a Start menü Minden program parancsára.
 3. Mutasson a Kellékek, majd a Rendszereszközök pontra, és kattintson a Biztonsági másolat parancsra a Minden program menüben.
 4. A Biztonsági másolat vagy visszaállítás varázsló első képernyőjén kattintson a speciális üzemmódba hivatkozásra.
 5. A Biztonsági másolat segédprogram párbeszédpanelen kattintson az Automatikus rendszer-helyreállító varázsló gombra.
Megjegyzés: Az automatikus rendszer-helyreállítás nem használható és nem támogatott Windows XP Home edition rendszerben.

Az Automatikus rendszer-helyreállító varázsló a hajlékonylemezek és a biztonsági másolat fájljának (Backup.bkf) létrehozására szolgál. A hajlékonylemezek segítségével azonban nem indítható az automatikus rendszer-helyreállítás Windows XP Home Edition rendszerben végzetes rendszerhibát követően.

Végzetes, teljes rendszer-helyreállítást igénylő hiba esetében végezze el a következő lépéseket a helyreállításhoz (amely azt feltételezi, hogy a rendszerhibát és az adatvesztést megelőzően rövid időn belül teljes biztonsági mentést végeztek):
 1. Telepítse újra kézzel a Windows XP rendszert a telepítési adathordozóról.
 2. Telepítse a Ntbackp fájlt a Windows XP telepítő CD-ROM Valueadd mappájából.
 3. Használja az Ntbackup fájlt az adatok helyreállításához a rendszerhiba előtt létrehozott biztonsági másolatok használatával.

További információ

A cikk „A jelenség” szakaszában szereplő hibaüzenet nem minden esetben jelenik meg. Ha a hibaüzenet nem jelenik meg, a biztonsági másolatot létrehozhatja az Automatikus rendszer-helyreállító varázslóval. Ha a biztonsági másolatot az automatikus rendszer-helyreállítóval hozta létre, a hajlékonylemezeket nem használhatja Windows XP Home Edition rendszerben.

A biztonsági másolat továbbra is érvényes. Az Automatikus rendszer-helyreállító varázslóval létrehozott biztonsági másolatot úgy állíthatja helyre, mintha az Ntbackup fájllal hozta volna létre.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 302700 - Utolsó ellenőrzés: 2005. október 4. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb KB302700
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com