Kako programu Windows Messenger preprečiti zagon v računalniku, v katerem je nameščen operacijski sistem Windows XP

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 302089 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Pomembno V članku so informacije o spreminjanju registra. Preden se lotite opravila, register varnostno kopirajte in preberite navodila za njegovo obnovo, če bi prišlo do težav. Če želite več informacij o varnostnem kopiranju, obnovi in urejanju registra, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
256986 Opis registra v operacijskem sistemu Microsoft Windows
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

POVZETEK

V tem članku je opisano, kako preprečiti zagon programa Windows Messenger. Operacijska sistema Windows XP Professional in Windows XP Home Edition privzeto namestita program Windows Messenger. Uporabniški vmesnik ne dovoli, da bi odstranili program Windows Messenger.

Ko namestite servisni paket SP1 za Windows XP, Windows orodju »Dodaj ali odstrani programe« na nadzorni plošči doda novo funkcijo, imenovano »Nastavi dostop do programov in privzete nastavitve«. S to funkcijo lahko program Windows Messenger odstranite iz menija Start, z namizja ali drugih mest. Če želite več informacij, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
332003 Spreminjanje privzetih programov in omogočanje ali odstranjevanje dostopa do sistema Microsoft Windows in drugih programov, ki jih ni izdelal Microsoft (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

DODATNE INFORMACIJE


Če želite preprečiti zagon programa Windows Messenger, uporabite način, ki ustreza vaši različici programa Windows Messenger in operacijskega sistema Windows.

Windows Messenger 4.0 ali novejše različice v računalniku, v katerem je nameščen operacijski sistem Windows XP Professional


S snap-inom pravilnika skupine (gpedit.msc) izklopite možnost Do not allow Windows Messenger to be run (Ne dovoli zagona programa Windows Messenger).

Opombe
 • Če želite uporabiti snap-in pravilnika skupine, morate v računalnik biti prijavljeni z računom, ki ima skrbniška dovoljenja.
 • Ta način prepreči programom, ki uporabljajo programski vmesnik programa Messenger, uporabo programa Windows Messenger. Microsoft Outlook 2002, Microsoft Outlook Express 6 in funkcija oddaljene v operacijskem sistemu Windows XP so primeri programov, ki uporabljajo te programske vmesnike in so odvisni od programa Windows Messenger.

Možnost Do not allow Windows Messenger to be run (Ne dovoli zagona programa Windows Messenger) lahko vklopite tako:
 1. Kliknite Start in Zaženi, vnesite gpedit.msc in kliknite V redu.
 2. V pogovornem oknu »Group Policy« (Pravilnik skupine) razširite Lokalni računalnik – pravilnik, Konfiguracija računalnika, Skrbniške predloge, Windows Components (Komponente sistema Windows) in nato Windows Messenger.
 3. Dvokliknite možnost Do not allow Windows Messenger to be run (Ne dovoli zagona programa Windows Messenger) in nato kliknite Omogočeno.
 4. Kliknite V redu.
 5. V meniju Datoteka kliknite Izhod, da zaprete snap-in pravilnika skupine.

Windows Messenger 4.0 v računalniku, v katerem je nameščen operacijski sistem Windows XP Home Edition

OPOMBA Ta način uporabnikom ne prepreči ročnega zagona programa Windows Messenger, ampak prepreči samodejni zagon programa Windows Messenger pri zagonu sistema Windows.

Spremenite nastavitve v programu Windows Messenger. To naredite tako:

 1. Zaženite Windows Messenger.
 2. V meniju Orodja kliknite Možnosti in nato jeziček Nastavitve.
 3. Počistite polje Zaženi ta program ob zagonu sistema Windows in kliknite V redu.
Če uporabljate Outlook Express ali Outlook 2002, se Windows Messenger lahko zažene pri zagonu Outlook Expressa ali Outlooka. Samodejni zagon programa Windows Messenger preprečite tako:

Outlook Express

 1. V meniju Orodja kliknite Možnosti in nato jeziček Splošno.
 2. Počistite polje Samodejno se prijavi v Windows Messenger in kliknite V redu.

Outlook 2002

 1. V meniju Orodja kliknite Možnosti in nato jeziček Drugo.
 2. Počistite polje Omogoči pošiljanje neposrednih sporočil v Microsoft Outlooku in kliknite V redu.

Windows Messenger 4.5 ali novejše različice v računalniku, v katerem je nameščen operacijski sistem Windows XP Home Edition ali Windows XP Professional


Opozorilo Če urejevalnika registra ne uporabite pravilno, lahko nastanejo resne težave, zaradi katerih boste morali znova namestiti operacijski sistem. Microsoft ne more jamčiti za odpravo vseh težav, ki nastanejo zaradi nepravilne uporabe urejevalnika registra. Urejevalnik registra uporabljate na lastno odgovornost.

Opomba Ta način prepreči programom, ki uporabljajo programski vmesnik programa Messenger, uporabo programa Windows Messenger. Outlook 2002, Outlook Express 6 in funkcija oddaljene v operacijskem sistemu Windows XP so primeri programov, ki uporabljajo te programske vmesnike in so odvisni od programa Windows Messenger.

 1. Zaženite urejevalnik registra. Kliknite Start in Zaženi, vnesite regedit.exe in kliknite V redu.

  Če ta registrski ključ že obstaja, nadaljujte s 6. korakom.

  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger\Client
 2. Kliknite ta registrski podključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft
 3. V meniju Urejanje pokažite na Novo in kliknite Ključ. Za ime novega registrskega ključa vnesite Messenger in pritisnite tipko ENTER.
 4. Kliknite ta registrski podključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger
 5. V meniju Urejanje pokažite na Novo in kliknite Ključ. Za ime novega registrskega ključa vnesite Client in pritisnite tipko ENTER.
 6. Kliknite ta registrski podključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Messenger\Client
 7. V meniju Urejanje pokažite na Novo in kliknite Vrednost DWORD. Za ime nove vrednosti DWORD vnesite PreventRun in pritisnite tipko ENTER.
 8. Z desno tipko miške kliknite vrednost PreventRun, ki ste jo ustvarili v 7. koraku, in nato kliknite Spremeni. V polje Podatki vrednosti vnesite vrednost 1 in kliknite V redu.
 9. Zaprite urejevalnik registra.

Lastnosti

ID članka: 302089 - Zadnji pregled: 11. maj 2007 - Revizija: 8.2
VELJA ZA:
 • Microsoft Windows Messenger 4.0
 • Microsoft Windows Messenger 4.5
 • Microsoft Windows Messenger 4.6
Ključne besede: 
kbenv kbhowto KB302089
Odrekanje odgovornosti za vsebino zastarelega članka iz baze znanja
V tem članku so opisani izdelki, za katere Microsoft ne nudi več podpore. Zato je ta članek »tak, kot je« in ga ne bomo več posodabljali.

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com