A Rendszer-visszaállítás segédprogram „visszaállítási pontjai” hiányoznak vagy törlődtek

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 301224 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Előfordulhat, hogy a Rendszer-visszaállítás eszköz indításakor a „Válassza ki a visszaállítási pontot" lapon hiányzik néhány visszaállítási pont.

Oka

A visszaállítási pontok törlését a program alábbi sajátosságainak valamelyike okozhatja (ezek tudatos tervezési döntések következményei):
 • A rendszermeghajtó vagy bármely nem rendszermeghajtó merevlemezén nincs több hely, és a Rendszer-visszaállítás szolgáltatás nem válaszol és nem figyeli a rendszert.

  A hiba miatt a rendszer lemezterületet próbál felszabadítani, ezért töröl minden visszaállítási pontot. Ezt megelőzően azonban valószínűleg figyelmeztetést küld arról, hogy kevés a szabad terület a merevlemezen. Megfelelő szabad lemezterület felszabadítását követően a Rendszer-visszaállítás szolgáltatás újra figyeli a rendszert. Ekkor a szolgáltatás automatikusan rendszerellenőrzési pontot hoz létre.

  Megjegyzés: Ha több partícióval rendelkező számítógépe meghajtóján már alig van szabad lemezterület, előfordulhat hogy a rendszer-visszaállítási szolgáltatás a teljes rendszerben leáll, és törli a visszaállítási pontokat. Ez azonban csak akkor történik meg, ha eléri a megengedett minimális lemezterületet, és a figyelt fájltípusokon hajt végre különböző műveleteket. Ilyen művelet például a frissítés, a programok telepítése vagy törlése, az áthelyezés és a fájlok törlése vagy átnevezése. Ha a meghajtón alig van szabad terület, azonban csak nem figyelt fájlokon hajt végre műveleteket, a rendszer-visszaállítás nem áll le.
 • Manuálisan kikapcsolja a rendszer-visszaállítást.
  • Ha a rendszermeghajtón manuálisan kikapcsolja a rendszer-visszaállítást, minden visszaállítási pont törlődik, és a következő hibaüzenet jelenik meg:
   A rendszer-visszaállítás kikapcsolását választotta. Ha folytatja, az összes létező visszaállítási pont törölve lesz, és nem fogja tudni követni vagy visszavonni a számítógépen történő változásokat.
   Biztosan kikapcsolja a rendszer-visszaállítást?
   Igen Nem
  • Ha bármely nem rendszermeghajtón manuálisan kikapcsolja a rendszer-visszaállítást, az adott meghajtón minden visszaállítási pont törlődik, és a következő hibaüzenet jelenik meg:
   A rendszer-visszaállítás kikapcsolását választotta ezen a meghajtón. Ha folytatja, nem fogja tudni követni vagy visszavonni az ezen a meghajtón történő változásokat.
   Biztosan kikapcsolja a rendszer-visszaállítást ezen a meghajtón?
   Igen Nem
  Amikor ismét bekapcsolja a rendszer-visszaállítást a rendszermeghajtón, az rögtön létrehoz egy rendszerellenőrzési pontot. Amikor ismét bekapcsolja a rendszer-visszaállítást egy nem rendszermeghajtón, az nem hoz létre azonnal visszaállítási pontot a meghajtón, azonban rögtön folytatja a figyelést.

 • Újra telepíti vagy másikra frissíti az operációs rendszert. A frissítés Microsoft Windows Millennium Edition rendszerről Windows XP rendszerre vagy Windows XP rendszerről Windows XP rendszerre történhet.

  A telepítőprogram futtatását követően futtassa a Rendszer-visszaállítás eszközt. Az előző operációs rendszerben meglévő visszaállítási pontok azonban ekkor nem találhatók. A Windows nem teszi lehetővé, hogy a rendszer-visszaállítás szolgáltatás segítségével az operációs rendszer korábbi verziójához térjen vissza.

  Megjegyzés: A frissítéskor továbbra is látható a visszaállítási pontok mentésére szolgáló néhány fájl és mappa a Windows XP rendszerben a <meghajtóbetűjel>:\System Volume Information mappában, illetve a Windows Millennium Edition rendszerben a <Rendszermeghajtó:>\_RESTORE mappában. Ezek a visszaállítási pontok azonban elavultak, és nem használhatók abban a formában, ahogyan a Rendszer-visszaállítás Válassza ki a visszaállítási pontot lapján megjelennek.

  Ha elindítja a Lemezkarbantartó segédprogramot, és a Lemezkarbantartó fülre kattint, a Rendszer-visszaállítás: elavult adattárolók bejegyzés látható. Ezek a fájlok a Windows újraformázása vagy újratelepítése előtt jöttek létre. A fájlok elavultak és törölhetők. Ha a karbantartást és a fájlok törlését választja, a fájlok a későbbiekben nem lesznek láthatók a cikkben korábban említett mappákban, és az elavult adattárolók törlésére szolgáló lehetőség nem jelenik meg a Lemezkarbantartó segédprogramban.
 • Indítsa el a Lemezkarbantartó segédprogramot, kattintson az Egyéb beállítások fülre, majd a Rendszer-helyreállítás csoport Karbantartás gombjára. A művelet elvégzésekor (a legújabbak kivételével) minden visszaállítási pont törlődik.
 • Kevés a lemezterület, de nem annyira, hogy a Rendszer-visszaállítás segédprogram leálljon. A Rendszer-visszaállítás töröl néhány visszaállítási pontot, de nem az összeset. Ennek oka, hogy a Rendszer-visszaállítás segédprogram Érkezési sorrendben (First In First Out – FIFO) eljárást használ az adattároló eredeti méretének körülbelül 75 %-os csökkentéséhez, amikor az adattároló eléri maximális méretének megközelítőleg 90 %-át. A maximális méret lehet az alapértelmezett, illetve a felhasználó által megadott méret. A Rendszer-visszaállítás segédprogram a rendelkezésre álló lemezterület nagyságától függetlenül végrehajtja ezt a törlést.
 • A visszaállítási pont 90 napos lett. A visszaállítási pont alapértelmezett élettartama 90 nap, ezért a rendszer ekkor törli.
 • Manuálisan csökkenti az adattároló méretét. Ez okozza, hogy a FIFO eljárás az újonnan átméretezett adattároló elhelyezése érdekében töröl néhány visszaállítási pontot.

Állapot

Ez a jelenség tudatos tervezési döntés következménye.

További információ

A Rendszer-visszaállítás a meghajtókon következetesen FIFO eljárást használ a visszaállítási pontokon, és mindig teljesen törli a visszaállítási pontokat. A Rendszer-visszaállítás eszköz az összes meghajtón megtartja a visszaállítási pontok adatait. Ezért ha egy meghajtón kevés a lemezterület, és a Rendszer-visszaállítás a FIFO eljárást alkalmazza a visszaállítási pontokon, a pontokra vonatkozó adatok minden meghajtón törlődnek. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál:
299904 A Rendszer-visszaállítás segédprogram működése elegendő lemezterület esetén is fel van függesztve egy rendszermeghajtón (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
300044 A Rendszer-visszaállítás eszköz lemezterület-kezelése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 301224 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 2. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbui kbprb KB301224
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com