Järjestelmän palauttamisen palautuspisteet puuttuvat tai ne on poistettu

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 301224 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI301224
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Oire

Kun Järjestelmän palauttaminen käynnistetään ja tarkastellaan palautuspisteen valintasivua, osa palautuspisteistä saattaa puuttua.

Syy

Palautuspisteet saatetaan poistaa seuraavissa tilanteissa:
 • Järjestelmäaseman (tai muun käytettävissä olevan aseman) levytila loppuu ja Järjestelmän palauttaminen lakkaa vastaamasta sekä valvomasta järjestelmää.

  Tässä tilanteessa järjestelmä poistaa kaikki palautuspisteet pyrkiessään vapauttamaan levytilaa. Ennen tätä vaihetta olet kuitenkin todennäköisesti saanut järjestelmältä varoituksen levytilan vähyydestä. Kun levytilaa on vapautettu taas tarpeeksi, Järjestelmän palauttaminen alkaa jälleen valvoa järjestelmää. Tässä vaiheessa se luo automaattisen järjestelmän tarkistuspisteen.

  Huomautus Jos tietokoneessa on useita osioita ja jonkin aseman vapaa levytila on lähes lopussa, kyseinen asema saattaa saada Järjestelmän palauttamisen lopettamaan vastaamisen koko järjestelmässä ja poistamaan palautuspisteet. Tämä kuitenkin tapahtuu vain, jos pienin sallittu levytila on saavutettu ja teet toimia tarkkailtaville tiedostotyypeille. Esimerkkejä näistä toimista ovat ohjelmien päivittäminen, asennuksen poistaminen ja asentaminen sekä tiedostojen siirtäminen, poistaminen tai nimeäminen uudelleen. Jos asemasi vapaa levytila on lähes lopussa mutta teet toimia vain tiedostoille, joita ei tarkkailla, Järjestelmän palauttaminen ei lopeta vastaamista.
 • Järjestelmän palauttaminen poistetaan käytöstä manuaalisesti.
  • Jos poistat Järjestelmän palauttamisen käytöstä manuaalisesti järjestelmäaseman osalta, kaikki palautuspisteet poistetaan ja näyttöön tulee seuraava varoitussanoma:
   Järjestelmän palauttaminen poistetaan käytöstä. Kaikki nykyiset palautuspisteet poistetaan, eikä järjestelmään tehtyjä muutoksia voida seurata tai palauttaa.
   Poistetaanko järjestelmän palautus käytöstä?
   Kyllä Ei
  • Jos poistat Järjestelmän palauttamisen käytöstä manuaalisesti muun kuin järjestelmäaseman osalta, kaikki kyseisen aseman palautuspisteet poistetaan ja näyttöön tulee seuraava varoitussanoma:
   Järjestelmän palauttaminen poistetaan käytöstä. Kaikki nykyiset palautuspisteet poistetaan, eikä järjestelmään tehtyjä muutoksia voida seurata tai palauttaa.
   Poistetaanko järjestelmän palautus käytöstä?
   Kyllä Ei
  Kun otat Järjestelmän palauttamisen taas käyttöön järjestelmäasemassa, se luo heti järjestelmän tarkistuspisteen. Kun otat Järjestelmän palauttamisen taas käyttöön muussa kuin järjestelmäasemassa, se ei luo heti palautuspistettä kyseiseen asemaan, mutta aseman tarkkailu alkaa uudelleen välittömästi.

 • Päivität käyttöjärjestelmästä toiseen tai asennat käyttöjärjestelmän uudelleen. Päivitys voi olla Microsoft Windows Millennium Editionista Windows XP:ksi tai Windows XP:stä toiseksi Windows XP:ksi.

  Kun olet suorittanut asennusohjelman, sinun on ensin suoritettava Järjestelmän tarkistuspiste -toiminto, mutta edellisessä käyttöjärjestelmässä olleet palautuspisteet on poistettu. Windows ei anna sinun palata käyttöjärjestelmän aiempaan versioon Järjestelmän palauttamisen avulla.

  Huomautus Kun päivität, saatat edelleen nähdä joitakin palautuspistetiedostoja ja -kansioita Windows XP:n <asemakirjain>:\System Volume Information -kansiossa tai Windows Millennium Editionin <Järjestelmäasema>:\_RESTORE-kansiossa. Nämä palautuspisteet ovat kuitenkin vanhentuneita eikä niitä voi käyttää, koska ne eivät tule näkyviin Järjestelmän palauttaminen -sivun Valitse palautuspiste -luetteloon.

  Jos käynnistät Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelman ja valitset Järjestä uudelleen -välilehden, käytettävissä on Järjestelmän palauttaminen: Vanhentuneet tietosäilöt -vaihtoehto. Nämä tiedostot luotiin, ennen kuin Windows päivitettiin tai asennettiin uudelleen. Ne ovat vanhentuneita, ja voit poistaa ne. Jos valitset näiden tiedostojen uudelleenjärjestämisen ja poistamisen, ne eivät näy enää aiemmin tässä artikkelissa mainituissa kansioissa, eikä Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelma näytä enää vanhentuneiden tietosäilöjen poistamisvaihtoehtoa.
 • Käynnistät Levyn uudelleenjärjestäminen -apuohjelman, valitset Lisää vaihtoehtoja -välilehden ja valitset sitten Järjestelmän palauttaminen -kohdassa Järjestä. Kun teet tämän, kaikki palautuspisteet (uusinta lukuun ottamatta) poistetaan.
 • Vapaa levytila on vähissä, mutta ei niin vähissä, että Järjestelmän palauttaminen lopettaisi toimintansa. Järjestelmän palauttaminen poistaa joitakin palautuspisteitä, mutta ei niitä kaikkia. Tämä tapahtuu siksi, koska Järjestelmän palauttaminen käyttää FIFO (First In First Out) -prosessia pienentäessään tietosäilön koon noin 75 prosenttiin sen enimmäiskoosta, kun tietosäilön koko saavuttaa noin 90 prosenttia sen enimmäiskoosta. Enimmäiskoko voi olla oletusarvoinen koko tai käyttäjän määrittämä koko. Järjestelmän palauttaminen tekee tämän poistotoimen riippumatta siitä, miten paljon vapaata levytilaa on.
 • Palautuspiste saavuttaa 90 päivän iän. Palautuspiste poistetaan tämän jälkeen, koska sen oletusarvon mukainen käyttöikä on 90 päivää.
 • Pienennät tietosäilön kokoa manuaalisesti. Tämä käynnistää FIFO-prosessin, joka poistaa joitakin palautuspisteitä, jotta uudelle tietosäilön koolle on tarpeeksi tilaa.

Tila

Tämä toiminta ei ole virhe.

Enemmän tietoa

Järjestelmän palauttaminen käyttää palautuspisteiden FIFO-prosessia koko ajan kaikissa asemissa ja poistaa aina täydet palautuspisteet. Järjestelmän palauttaminen säilyttää palautuspisteissä tiedot kaikista asemista. Kun yksi asema saa Järjestelmän palauttamisen käyttämään palautuspisteiden FIFO-prosessia levytilan vähyyden vuoksi, palautuspisteen tietoja poistetaan kaikissa asemissa. Lisätietoja on seuraavissa Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkeleissa:
299904 Järjestelmän palauttaminen keskeytetään järjestelmäasemassa, vaikka levytilaa on tarpeeksi (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
300044 Miten Järjestelmän palauttaminen -työkalu käsittelee kiintolevytilan käyttöä

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 301224 - Viimeisin tarkistus: 16. marraskuuta 2005 - Versio: 2.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Hakusanat: 
kbprb kbui KB301224

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com