Een HAL (Hardware Abstraction Layer) forceren tijdens een upgrade of installatie van Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 299340 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Inleiding

In dit artikel wordt beschreven hoe u een systeem-HAL (Hardware Abstraction Layer) forceert tijdens een upgrade of een eerste installatie van Microsoft Windows XP.

Opmerking De procedure voor het wijzigen van de standaard-pc-HAL in de Advanced Configuration en Power Interface (ACPI) HAL is in Windows XP anders dan in Microsoft Windows 2000.

Meer informatie

De HAL is computercode in Windows XP waardoor Windows XP op verschillende soorten computers kan worden uitgevoerd. De HAL bewerkt de computerhardware rechtstreeks. Tijdens een upgrade of installatie van Windows XP kunt u een HAL ?forceren? door op F5 te drukken en een keuze te maken uit de beschikbare computertypen.

Upgraden van Microsoft Windows 2000 naar Windows XP

Wanneer u een upgrade uitvoert van Windows 2000 naar Windows XP, blijft de HAL behouden. Als de HAL op de Windows 2000-computer bijvoorbeeld een standaard-pc-HAL is, wordt die HAL opnieuw geïnstalleerd wanneer u een upgrade naar Windows XP uitvoert.

Interne upgrade van Windows XP

Wanneer u een interne upgrade uitvoert of Windows XP opnieuw installeert en Setup detecteert dat er een niet-ondersteunde HAL voor uw computertype is geïnstalleerd en dat de juiste HAL moet worden geïnstalleerd, wordt de juiste HAL geïnstalleerd. Wanneer dit probleem zich voordoet, wordt de HAL gewijzigd ten opzichte van de eerder geïnstalleerde versie.

Een systeem-HAL forceren

U kunt voorkomen dat Windows XP automatisch de systeem-HAL bepaalt tijdens de upgrade of installatie van Windows XP door handmatig een systeem-HAL te forceren. Ga als volgt te werk om een systeem-HAL (Hardware Abstraction Layer) te forceren tijdens een upgrade of installatie van Windows XP:
  1. In de tekstmodusfase van de installatie drukt u op F5 als het volgende bericht onder aan het scherm wordt weergegeven:
    Druk op F6 als u een niet-Microsoft SCSI/RAID-stuurprogramma moet installeren.
    Opmerking Als u op F7 drukt, wordt de standaard-pc-HAL geladen en wordt de ACPI-controle overgeslagen.
  2. De volgende lijst met computertypen wordt weergegeven. Hier vindt u een korte beschrijving van elke HAL:
    • ACPI Multiprocessor PC
      Van toepassing op een ACPI-computer met meerdere processors.
    • ACPI Uniprocessor PC
      Van toepassing op een ACPI-bord voor meerdere processors maar met één geïnstalleerde processor.
    • Advanced Configuration en Power Interface (ACPI) PC
      Van toepassing op een moederbord voor één processor met één processor.
    • Compaq SystemPro Multiprocessor of 100% compatibel
      Van toepassing op een Compaq SystemPro-computer.
    • MPS Uniprocessor PC
      Van toepassing op niet-ACPI-computers met een moederbord voor twee processors waarop één processor is geïnstalleerd.
    • MPS Multiprocessor PC
      Van toepassing op niet-ACPI-computers met twee actieve processors.
    • Standaard PC
      Van toepassing op elke standaard-pc, niet-ACPI of niet-MPS. De processor kan een 386, een 486, een Pentium, een Pentium II of een Pentium III zijn.
    • Standaard-pc met C-Step i486
    • Overige
Opmerking Op het scherm worden maar twee computertypen tegelijk weergegeven. Bekijk de volledige lijst met de pijltoetsen.
Klik op de volgende artikelnummers in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over verwante onderwerpen:
237556 Problemen oplossen met HAL (Hardware Abstraction Layer) in Windows 2000
309283 HAL-opties na installatie van Windows XP of Windows Server 2003

Eigenschappen

Artikel ID: 299340 - Laatste beoordeling: maandag 21 november 2005 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden:
kbhardware kbenv kbhowto kbsetup KB299340