ID članka: 297684 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

SIMPTOMI

Če v računalniku, v katerem je nameščena ena od različic operacijskega sistema Windows, ki so navedene na začetku tega članka, preslikate pogon do omrežnega sredstva, preslikan pogon morda izgubi povezavo po rednem intervalu ali neaktivnosti, Windows Explorer pa na ikoni preslikanega pogona prikaže rdečo črko »X«. Če poskušate dostopiti do preslikanega pogona ali ga prebrskati, ta hitro ponovno vzpostavi povezavo.

VZROK

Do tega pride, ker lahko sistemi prekinejo nedejavne povezave po določenem obdobju časovne omejitve (privzeto je to 15 minut), da preprečijo izgubo strežniških sredstev v neuporabljenih sejah. Po potrebi lahko povezavo ponovno vzpostavite zelo hitro.

REŠITEV

Če želite, da mi namesto vas spremenimo privzeto obdobje časovne omejitve, glejte razdelek »Samodejno odpravljanje težav«. Če želite težavo odpraviti sami, glejte razdelek »Težavo bom odpravil sam«.


OPOMBA: Privzetih časovnih omejitev ne morete spremeniti v računalnikih, v katerih je nameščen operacijski sistem Microsoft Windows 95 ali Microsoft Windows 98 in ki imajo vire v skupni rabi.

Samodejno odpravljanje težaveČe želite težavo odpraviti samodejno, kliknite gumb ali povezavo Odpravi težavo. V pogovornem oknu Prenos datoteke kliknite Zaženi in sledite navodilom čarovnika za popravilo.


Odpravi to težavo
Microsoft Fix it 50494


Opombe
 • Rešitev »Fix it« zaženite v računalnikih, ki imajo vire v skupni rabi.
 • Ta čarovnik je morda na voljo le v angleščini. Vendar samodejno odpravljanje težav deluje tudi v drugih jezikovnih različicah sistema Windows.
 • Če ne uporabljate računalnika, v katerem je prišlo do težave, rešitve »Fix it« shranite na pomnilniški ključek ali CD in ga zaženite v računalniku, v katerem je prišlo do težave.

Nato glejte razdelek »Ali je težava odpravljena?«.Težavo želim odpraviti sam

Če želite odpraviti takšno delovanje, spremenite privzete časovne omejitve v računalniku, ki je v omrežju v skupni rabi. To naredite na enega od naslednjih načinov.

Urejevalnik registra

OPOZORILO: Če urejevalnika registra ne uporabljate pravilno, lahko povzročite resne težave, zaradi katerih boste morda morali ponovno namestiti operacijski sistem. Microsoft ne more jamčiti za odpravo vseh težav, ki nastanejo zaradi nepravilne uporabe urejevalnika registra. Urejevalnik registra uporabljate na lastno odgovornost.

Povečajte privzeto časovno omejitev z urejevalnikom registra. To naredite tako, da sledite spodnjim korakom in na koncu zaprete urejevalnik registra.

OPOMBA: S tem načinom ne morete izklopiti funkcije storitve strežnika za samodejno prekinitev povezave. S tem načinom lahko le spremenite privzeto časovno omejitev za funkcijo samodejne prekinitve povezave.
 1. Kliknite Start in nato še Run (Zaženi), vnesite regedit (velja za Windows 2000 ali Windows Server 2003) ali regedt32 (velja za Windows NT 4.0) in kliknite OK (V redu).
 2. V registru poiščite in izberite ta ključ:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\parameters
 3. V desnem podoknu kliknite vrednost autodisconnect in nato v meniju Edit (Uredi) kliknite Modify (Spremeni). Če vrednosti autodisconnect ni, sledite tem korakom:
  1. V meniju Edit (Urejanje) pokažite na New (Novo) in izberite REG_DWORD.
  2. Vnesite autodisconect in pritisnite tipko ENTER.
 4. V meniju Edit (Uredi) kliknite Modify (Spremeni).
 5. Kliknite Hexadecimal (Šestnajstiška).
 6. V polje Value data (Podatki) vnesite vrednost ffffffff in kliknite OK (V redu).
OPOMBA: Povezava seje v odjemalcu se samodejno prekine, če čas nedejavnosti presega čas, ki je nastavljen v programčku KeepConn. Zato je povezava seje prekinjena glede na to, katera nastavljena vrednost trajanja je  krajša, tista s funkcijo AutoDisConnect ali v programčku KeepConn. Če želite med povezavo UNC spremeniti trajanje časovne omejitve v odjemalcu, v programčku KeepConn določite poljuben čas.
V registru poiščite in kliknite ta ključ:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Service\lanmanworkstation\parameters
Vrednost: KeepConn
Vrsta podatkov: REG_DWORD
Razpon: od 1 do 65535 (s)
Privzeta vrednost: 600 s = 10 min.

Ukazna vrstica

OPOMBA: S tem načinom boste morda izklopili funkcijo storitve strežnike za samodejno sprejemanje.

Če želite spremeniti privzeto časovno omejitev za funkcijo storitve strežnika za samodejno prekinitev povezave, odprite ukazno vrstico, vnesite naslednjo vrstico in pritisnite tipko ENTER
net config server/autodisconnect:number
, kjer number predstavlja število minut, ko mora strežnik počakati, preden prekine povezavo preslikanega omrežnega pogona. Največja vrednost tega ukaza je 65 535.

OPOMBA: Če nastavite vrednost samodejne prekinitve na 0 (nič), ne izklopite funkcije za samodejno prekinitev in storitev strežnika prekine povezave preslikanih omrežnih pogonov po samo nekaj sekundah nedejavnega časa.

Če želite izklopiti funkcijo za samodejno prekinitev, odprite ukazno vrstico, vnesite naslednjo vrstico in pritisnite tipko ENTER:
net config server /autodisconnect:-1

Ali je ta težava odpravljena?

 • Preverite, ali ste odpravili težavo. Če ste odpravili težavo, ste delo v tem razdelku zaključili. Če težave niste odpravili, se obrnite skupino za podporo.
 • Hvaležni vam bomo za povratne informacije. Če želite posredovati povratne informacije ali prijaviti težave s to rešitvijo, vnesite pripombo v spletni dnevnik »Samodejno odpravljanje težave« ali nam pošljite e-poštno sporočilo.

DODATNE INFORMACIJE

Nekateri starejši programi morda ne bodo shranili datotek ali dostopili do podatkov, ko pogon izgubi povezavo. Vendar ti programi delujejo kot po navadi, preden pogon izgubi povezavo.

Če želite več informacij o povečanju privzete časovne omejitve, kliknite to številko članka iz Microsoftove zbirke znanja:
138365 Delovanje funkcije za samodejno prekinitev v operacijskih sistemih Windows NT in Windows 2000
128167 Nastavitev in sprejemanje strežniške storitve

Lastnosti

ID članka: 297684 - Zadnji pregled: 11. september 2011 - Revizija: 2.0
VELJA ZA:
 • Microsoft Windows Server 2003
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Service Pack 3
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows 7 Enterprise
Ključne besede: 
kbenv kbprb kbfixme kbmsifixme KB297684

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com