Cikk azonosítója: 294871 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Microsoft Windows 2003, a Microsoft Windows 2000 és a Microsoft Windows XP rendszer Automatikus frissítések szolgáltatásának leírását tartalmazza. A Microsoft Windows Millennium Edition rendszerbeli automatikus frissítési szolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
268331 Az Automatikus frissítések szolgáltatás működése Windows Millennium Edition rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Windows Vista rendszerbeli automatikus frissítési szolgáltatásról további információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/features/details/windowsupdate.mspx
Megjegyzés: Microsoft Windows 98 és Microsoft Windows NT 4.0 rendszerű számítógépeken az Automatikus frissítések szolgáltatás nem áll rendelkezésre. A Microsoft Windows Update webhelyről vagy a Microsoft Update webhelyről ugyanakkor letölthető a kritikus Windows-frissítésekről értesítő segédprogram, amely értesíti az ezekhez az operációs rendszerekhez letölthető kritikus frissítések megjelenéséről. A kritikus Windows-frissítésekről értesítő segédprogramról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
224420 A kritikus Windows-frissítésekről értesítő segédprogram (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Windows 2000 rendszerhez korábban rendelkezésre állt a kritikus Windows-frissítésekről értesítő segédprogram, azt azonban azóta az új Automatikus frissítések szolgáltatásra cserélték.

További információ

Az Automatikus frissítések szolgáltatás a Windows XP rendszer részét képezi, egy új automatikus frissítési szolgáltatás érhető el ugyanakkor a Windows XP rendszerhez és a Windows 2000 SP2 vagy újabb szervizcsomaggal bővített változatához. A szolgáltatással megadható, hogy a Windows milyen ütemezés szerint telepítse a frissítéseket a számítógépen. Az új automatikus frissítési szolgáltatás telepítéséről és az automatikus frissítésnek a Windows XP vagy a Windows 2000 felhasználói felületén történő konfigurálásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
306525 Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállítása és használata Windows XP rendszerben
327850 Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállítása és használata a Windows 2000 rendszerben
Az Automatikus frissítések szolgáltatás csoportházirend vagy rendszerbeállítások segítségével történő konfigurálásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
328010 Útmutató: Az automatikus frissítés konfigurálása csoportházirend vagy a rendszerleíró adatbázis beállításai segítségével
Az Automatikus frissítések szolgáltatás ütemezéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
327838 Útmutató: Automatikus frissítések ütemezése Windows XP, Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszerben
Az Automatikus frissítések szolgáltatással a legújabb frissítéseket és fejlesztéseket telepítve a Windows automatikusan naprakész állapotban tarthatja a számítógépet. Többé nem kell keresgélnie a kritikus frissítéseket és információkat, mivel ezeket a Windows közvetlenül letölti a számítógépre. A rendszer észleli az aktív hálózati kapcsolatot, és az internetkapcsolatot használja a Windows Update vagy a Microsoft Update webhelyről letölthető frissítések kereséséhez. Ha új rendelkezésre álló frissítést talál, egy erről tájékoztató ikont jelenít meg az értesítési területen.

Megadhatja, hogy a Windows miként és mikor frissítse a számítógépet. Beállíthatja például, hogy a Windows egy megadott ütemezés szerint automatikusan töltse le és telepítse a frissítéseket, illetve megadhatja, hogy a Windows minden alkalommal értesítést küldjön, ha új letölthető frissítést talál a számítógéphez. A Windows ekkor a háttérben tölti le a frissítéseket, így zavartalanul folytathatja a munkáját a számítógépen. A letöltés befejeződésekor egy ikon jelenik meg az értesítési területen egy arról tájékoztató üzenet kíséretében, hogy a frissítések készen állnak a telepítésre. Az ikonra vagy az üzenetre kattintva néhány egyszerű lépéssel telepítheti az új frissítéseket. Ha valamelyik letöltött frissítést nem telepíti, a Windows törli a számítógépről annak fájljait. Ha később mégis a telepítés mellett döntene, az elutasított frissítések visszaállításával ismét letöltheti a frissítést.

Megjegyzések

 • Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállításainak módosításához rendszergazdaként vagy a Rendszergazdák csoport tagjaként kell bejelentkeznie a számítógépre. Ha a számítógép hálózathoz csatlakozik, a hálózati házirend beállításai megakadályozhatják az itt leírt műveletek végrehajtását.
 • Bizonyos összetevők telepítését követően a Windows a számítógép újraindítására kérheti. Ez esetben indítsa újra a számítógépet, mert különben előfordulhat, hogy a számítógép működésével kapcsolatban problémák lépnek fel.
 • A Windows Update vagy a Microsoft Update webhelyről mindig telepítheti a kívánt frissítéseket. A tapasztalt felhasználók és a rendszergazdák a Windows Update katalógus és Microsoft Update katalógus webhelyről is letölthetik a frissítéseket későbbi telepítés céljából, illetve akkor, ha a frissítéseket egy otthoni vagy vállalati hálózaton lévő egy vagy több, Windows 98, Windows Millennium Edition, Windows 2000, Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszert futtató számítógépen kívánják telepíteni.
 • A frissítéseknek a Windows Update, illetve a Microsoft Update katalógusból történő letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  323166 Frissítések és illesztőprogramok letöltése a Windows Update katalógusból
 • Az informatikai szakemberek az Automatikus frissítések szolgáltatás és a Windows Update katalógus vagy a Microsoft Update katalógus segítségével a vállalati hálózaton található kiszolgálókat oly módon is konfigurálhatják, hogy azok biztosítsák a vállalati kiszolgálókhoz és ügyfelekhez rendelkezésre álló frissítéseket. Ez a lehetőség olyan környezetekben lehet hasznos, amelyekben egyes ügyfélszámítógépek és kiszolgálók nem férnek hozzá az internethez, illetve olyan szigorúan felügyelt környezetekben, amelyekben a vállalati rendszergazdának a központi telepítés előtt tesztelnie kell a frissítéseket. A Software Update Services eszköz letöltéséhez keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=A7AA96E4-6E41-4F54-972C-AE66A4E4BF6C&displaylang=en&Hash=W7YJ6M8
 • A Windows Update és a Microsoft Update eszközzel kapcsolatos hibák elhárítására vonatkozóan további információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
  http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/troubleshoot.aspx?ln=hu-hu

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 294871 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 15. - Verziószám: 9.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Update
Kulcsszavak: 
kbwindowsupdatev6 kbwindowsupdatev4 kbdownload kbenv kbinfo kbupdate KB294871
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com