Slik aktiverer og bruker kommandoen "Run As" når du kjører programmer i Windows

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 294676 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.

Viktig merknad for brukere av Windows XP: Støtte for dette produktet slutter 8 April 2014. Å sikre at du får alle viktige sikkerhetsoppdateringer for Windows, må du oppgradere til en senere versjon, for eksempel Windows 7.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se dette Microsoft-webområde: Støtte avsluttes for enkelte versjoner av Windows

Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

I Microsoft Windows 2000 og Windows XP, kan du kjøre programmer som en annen bruker enn den-pålogget bruker. Hvis du vil gjøre dette i Windows 2000, må du kjøre RunAs-tjenesten, og for å gjøre dette i Windows XP, må du kjøre den sekundære påloggingstjenesten. RunAs- og Secondary Logon-tjenester er den samme tjenesten, men de bruker forskjellige navn. Denne trinnvise artikkelen beskriver hvordan du aktiverer og bruke Kjør som -kommandoen på en Windows 2000-basert datamaskin eller en Windows XP-basert datamaskin.

Krav

 • En datamaskin som kjører en versjon av Windows 2000 eller Windows XP.
 • Administrative rettigheter på datamaskinen.

Aktivere RunAs-tjenesten på en Windows 2000-basert datamaskin, eller den sekundære påloggingstjenesten på en Windows XP-basert datamaskin

Hvis du vil ha oss til å aktivere RunAs-tjenesten for deg, kan du gå til "Løs problemet for meg-delen. Hvis du vil løse dette problemet selv, kan du gå til "La meg løse det selv-delen.

Løs problemet for megHvis du vil løse dette problemet automatisk, klikker du Løs det -knappen eller koblingen. Klikk Kjør i den <b00> </b00>nedlastingdialogboksen boksen, og følg trinnene i reparasjonen denne veiviseren.


Løs dette problemet!
Microsoft Fix it 50404


Notater
 • Denne veiviseren kan bare være på engelsk. Den automatiske reparasjonen fungerer imidlertid også for andre språkversjoner av Windows.
 • Hvis du ikke er på datamaskinen som har problemet, lagre Fix it-løsningen til en minnepinn eller en CD og kjør den på datamaskinen som har problemet.

Deretter kan du gå til "Løste dette problemet?-delen.La meg løse det selv

Som standard er tjenesten som er nødvendig for å kjøre kommandoen Kjør som startes automatisk når du installerer Windows. Tjenesten kan imidlertid deaktiveres av en administrator. Hvis tjenesten er deaktivert, kan du aktivere tjenesten på nytt. Følg disse trinnene:
 1. Logg deg på datamaskinen som Administrator, eller Logg på som en bruker med administratorrettigheter.
 2. Høyreklikk ikonet Min datamaskin , og klikk deretter Behandle.
 3. Utvid noden for tjenester og programmer i Datamaskinbehandling, og deretter tjenester.
 4. Gjør ett av følgende, avhengig av hvilket operativsystem du har:
  • Windows 2000: Høyreklikk RunAs -tjeneste i Detaljer-ruten, og klikk deretter Egenskaper.
  • Windows XP: I Detaljer-ruten høyreklikker du tjenesten Secondary Logon service, og klikk deretter Egenskaper.
 5. Sett oppstartstypen til automatiski dialogboksen Egenskaper , og klikk deretter Start.
 6. Når datamaskinen starter tjenesten, klikker du OK for å lukke dialogboksen Egenskaper , og lukk deretter Datamaskinbehandling.
Tjenesten som er nødvendig for å kjøre kommandoen Kjør som nå kjører på datamaskinen.

Bruke Kjør som-kommandoen ved hjelp av en snarvei

 1. Finn snarveien element. Klikk Start, velg programmerog deretter Finn snarveien element i programmer -menyen.

  Hvis snarveien ikke er plassert i programmer-mappen på Start -menyen, kan du gå til den riktige plasseringen av snarveien.
 2. Trykk SKIFT, og hold nede mens du høyreklikker du snarveiselementet, og klikk deretter Kjør som.
 3. Gjør ett av følgende, avhengig av hvilket operativsystem du har:
  • Windows 2000: Kjøre som en annen bruker, skriver du inn den Brukernavn, Passord, og Domene, og klikk deretter OK.
  • Windows XP: Kjør som, under følgende bruker alternativet, Skriv inn eller velg den Brukernavn, Skriv inn den Passord, og klikk deretter OK.

Løste dette problemet?

 • Kontroller om problemet er løst. Hvis problemet er løst, er du ferdig med denne delen. Hvis problemet ikke er løst, kan du Kontakt kundestøtte.
 • Vi setter pris på din tilbakemelding. Vil gi tilbakemelding eller rapportere eventuelle problemer med denne løsningen, kan legge igjen en kommentar på den "Løs problemet for meg"blogg eller send oss en e-post.

Feilsøking i forbindelse med

 • Hvis du prøver å starte et program, for eksempel en MMC eller et Kontrollpanel-element fra en nettverksplassering ved å bruke kommandoen Kjør som , kan det ikke virker hvis legitimasjonen som brukes til å koble til den delte nettverksressursen er forskjellige fra legitimasjonsbeskrivelsene som brukes til å starte programmet. Legitimasjonen som brukes til å kjøre programmet kanskje ikke kunne få tilgang til den samme delte nettverksressursen.
 • RunAs- og Secondary Logon services i Windows 2000 godtar bare passordgodkjenning. Hvis policyer krever pålogging med smartkort, fungerer ikke Kjør som -kommandoen. Smartkort-godkjenning kan brukes med Kjør som -kommandoen i Windows XP.
 • Kjør som -kommandoen kan ikke brukes fra LocalSystem-kontoen i Windows XP Service Pack 2.

Egenskaper

Artikkel-ID: 294676 - Forrige gjennomgang: 20. juni 2014 - Gjennomgang: 3.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
Nøkkelord: 
kbhowto kbhowtomaster kbui kbmsifixme kbfixme kbmt KB294676 KbMtno
Maskinoversatt
VIKTIG: Denne artikkelen ble oversatt med maskinoversettelsesprogramvare fra Microsoft og muligens redigert av Microsoft Community via CTF-teknologi i stedet for av en oversetter. Microsoft tilbyr både menneskelig oversatte og maskinoversatte/Community-redigerte artikler, slik at du får tilgang til alle artiklene i vår Knowledge Base på ditt eget språk. En maskinoversatt eller Community-redigert artikkel er imidlertid ikke alltid perfekt. Den kan inneholde feil i vokabular, syntaks eller grammatikk, mye likt en fremmedspråklig som forsøker å snakke språket ditt. Microsoft har ikke ansvar for unøyaktige opplysninger, feil eller skade forårsaket av feilaktig oversettelse av innholdet eller kundenes bruk av informasjonen. Microsoft oppdaterer jevnlig maskinoversettelsesprogramvaren og -verktøyene for å forbedre redigering av maskinoversatte tekster.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 294676

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com