Artikel-id: 294317 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

Den här artikeln beskrivs hur du snabbt låser datorn samt andra Windows logo kortkommandon som du kan använda.

Mer Information

Windows XP innehåller ett nytt Microsoft Natural Keyboard-kortkommando om du vill låsa din dator. Ett kompatibelt tangentbord som har Windows-tangenten och Programtangenten kan också utföra den här uppgiften.

Om du vill använda den här genvägen, tryck på Windows-tangenten + L. Följande lista innehåller annan dator Lås upp scenarier som är tillgängliga för du, liksom andra sätt att låsa datorn:

Snabbt användarbyte aktiverat

Om funktionen snabbt användarbyte är aktiverat och du låser datorn händer samma sak som om du byter användare: återgår datorn till välkomstskärmen och andra användare kan logga in på datorn.

Snabbt användarbyte inaktiverat

Om funktionen snabbt användarbyte är inaktiverat och du låser datorn, visas dialogrutan Lås upp datorn som kräver den aktuella inloggade användaren att ange ett lösenord för att låsa upp datorn.

Välkomstskärmen aktiverad

Om välkomstskärmen är aktiverad kan datorn också vara låst om du trycker på CTRL + ALT + DELETE (för att öppna Aktivitetshanteraren), och sedan klicka på Lås datorn eller Växla användareAvsluta -menyn.

Obs!: möjligheten att Observera "Lås datorn" eller "Växla användare" på Avsluta -menyn är beroende av huruvida funktionen snabbt användarbyte är aktiverat.

Välkomstskärmen inaktiverad

Om välkomstskärmen är inaktiverad kan du låsa datorn om du trycker på CTRL + ALT + DELETE och klicka sedan på Lås datorn i dialogrutan Windows-säkerhet .

I alla ovanstående fall är det "Windows logo tangenten + L" genväg kan låsa datorn. Om du inte har ett lösenord som angetts för användarkontot kan vem som helst låsa upp datorn. Ange ett lösenord för ditt användarkonto: I Kontrollpanelen, dubbelklicka på användarkonton, markera ditt användarkonto och klicka sedan på Skapa ett lösenord.

Du kan också använda följande kortkommandon med ett Microsoft Natural Keyboard-tangentbord eller ett kompatibelt tangentbord som har Windows-tangenten och Programtangenten.

Dölj tabellenVisa tabellen
Tryck påTill
Windows-tangentenVisa eller dölja Start-menyn
Windows-logotypen tangenten + LLåsa datorn
Windows-tangenten + BREAKVisa dialogrutan Systemegenskaper
Windows-logotypen tangenten + DVisa skrivbordet
Windows-logotypen tangenten + MMinimera alla fönster
Windows-logotypen tangenten + SKIFT + MÅterställa minimerade fönster
Windows-logotypen tangenten + EÖppna den här datorn
Windows-logotypen tangenten + FSöka efter en fil eller mapp
CTRL + Windows-logotypen tangenten + FSök efter datorer
Windows-logotypen tangenten + F1Visa Windows hjälp
Windows-logotypen tangenten + RÖppna dialogrutan Kör
Windows-logotypen tangenten + UÖppna Hjälpmedelshanteraren
ProgramtangentenVisa snabbmenyn för det markerade objektet

Egenskaper

Artikel-id: 294317 - Senaste granskning: den 3 mars 2014 - Revision: 3.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
Nyckelord: 
kbhowto kbui kbmt KB294317 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 294317

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com