ID članka: 293078 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

SIMPTOMI

Prikažejo se lahko naslednja sporočila o prekinitvenih napakah:
STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
STOP: 0x100000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER_M

VZROK

Težava lahko nastane, če je zaslonski gonilnik ujet v neskončno zanko, medtem ko čaka, da grafična strojna oprema postane nedejavna. Sporočilo običajno označuje težavo, povezano z grafično strojno opremo ali težavo z zaslonskim gonilnikom, ki ne more pravilno upravljati strojne opreme.

REŠITEV

Da bi odpravili težavo, nabavite in namestite najnovejši gonilnik za grafični prilagodilnik ali zamenjajte grafično kartico.

ZAČASNA REŠITEV

Težavi se izognete po naslednjem postopku:
  1. Kliknite Start, Nadzorna plošča in dvokliknite Zaslon.
  2. Na kartici Nastavitve kliknite možnost Dodatno in nato še jeziček Odpravljanje težav.
  3. Premaknite drsnik Strojno pospeševanje do možnosti Brez in s klikom odstranite potrditveno oznako iz potrditvenega polja Omogoči hkratno zapisovanje.
  4. Kliknite V redu in še enkrat V redu.

    Opomba Po tem postopku preprečite, da bi zaslonski gonilnik napačno upravljal strojno opremo, pri čemer pa se lahko izgubijo nekatere zaslonske funkcije in učinkovitost njihovega izvajanja. Čeprav lahko povečate strojno pospeševanje – z izbiro nastavitve, ki je večja od možnosti Brez – in tako ponovno omogočite izgubljeno funkcionalnost in učinkovitost, pa z novimi nastavitvami povečate tudi možnost, da se težava ponovi. Da bi zagotovili največjo stabilnost, naj bo strojno pospeševanje izključeno.

DODATNE INFORMACIJE

To sporočilo o prekinitveni napaki se lahko prikaže tudi v gonilnikih za grafične kartice, ki ne predstavljajo fizične naprave. To sporočilo o prekinitveni napaki se lahko na primer prikaže v navideznem gonilniku za grafično kartico, ki jo uporablja Symantec PCAnywhere. Če je v računalniku, kjer se prikaže to sporočilo o napaki, nameščen program PCAnywhere, obiščite spletno mesto Symantec in preverite ali so na voljo popravki za vašo različico programa.

Izdelke drugih proizvajalcev, omenjene v tem članku, proizvajajo podjetja, neodvisna od Microsofta. Microsoft ne daje nobenih jamstev, naznačenih ali drugačnih, o delovanju ali zanesljivosti teh izdelkov.

Lastnosti

ID članka: 293078 - Zadnji pregled: 1. december 2007 - Revizija: 3.7
VELJA ZA
  • Microsoft Windows XP Professional Edition
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Ključne besede: 
kberrmsg kbhardware kbenv kbprb kbacwsurvey KB293078

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com