Cikk azonosítója: 293078 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A következő leállási hibaüzenetek egyikét kapja a Windows XP rendszerben:
STOP 0x000000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER
Leállítás: 0x100000EA THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER_M

Oka

Ez a hiba akkor fordul elő, ha a videokártya végtelen ciklusba kerül, mialatt arra vár, hogy a videohardver üresjáratba lépjen. Ez azt jelezheti, hogy probléma van a videohardverrel, vagy hogy a videokártya nem tudja megfelelően beprogramozni a hardvert.

A Stop hibaüzenet olyan videokártya-illesztőprogramok esetén is jelentkezhet, amelyek nem egy valóságos hardvereszközt működtetnek. Az itt ismertetett Stop hibaüzenetet például a Symantec PCAnywhere program által használt virtuális videokártya-illesztőprogram is előidézheti. Ha a PCAnywhere program telepítve van azon a számítógépen, amelyen a hibaüzenet megjelenik, látogasson el a Symantec webhelyére és nézze meg, hogy van-e elérhető javítás a PCAnywhere telepített verziójához.

A megoldás

A hiba kijavításához kövesse az ebben a részben leírt módszereket a bemutatott sorrendben, amíg meg nem oldja a problémát.

Az ebben a cikkben leírt első négy módszer kezdő és középhaladó felhasználóknak szól. Az utolsó két módszer speciális hibaelhárítással foglalkozik, és haladó felhasználóknak szól.

A lépések egyszerűbb követhetősége érdekében célszerű először kinyomtatni ezt a cikket.

1. módszer: A Windows hibajelentés eszköz használata

A Windows hibajelentés eszközzel elküldheti a hibát a Microsoft vállalatnak, és megtekintheti, hogy elérhető-e megoldás vagy javítás. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Hibajelentés küldése gombra, amikor a rendszer rákérdez, hogy el szeretné-e küldeni a hibajelentést a Microsoft számára.
 2. Ha rendelkezésre áll javítás vagy kerülő megoldás, kattintson a további információkat megjelenítő elemre. A megjelenő párbeszédpanelen beszerezheti a javítást, illetve a probléma kerülő megoldásához szükséges lépéseket.
Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha továbbra is leállásra vonatkozó hibaüzenetet kap, tekintse meg a 2. módszert.

2. módszer: Telepítse a videokártya legújabb illesztőprogramját

A videokártya legújabb illesztőprogramjának megkereséséhez és telepítéséhez a Windows XP rendszerben látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.update.microsoft.com/
Ha ez a módszer eredményes volt, nincs további teendője. Ha továbbra is leállásra vonatkozó hibaüzenetet kap, tekintse meg a 3. módszert.

3. módszer: Lépjen kapcsolatba a videokártya gyártójával a legújabb illesztőprogram beszerzéséhez és telepítéséhez

Az illesztőprogram olyan szoftver, amely lehetővé teszi videók megtekintését a számítógépen. A videokártya gyártójának megállapításához tekintse meg a számítógéphez kapott dokumentációt. Ezután a következő lista hivatkozásait használva keresse meg a videokártya gyártójának elérhetőségét a legújabb illesztőprogram beszerzéséhez és telepítéséhez. A hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségeiről további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://support.microsoft.com/gp/vendors
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha továbbra is leállásra vonatkozó hibaüzenetet kap, tekintse meg a 4. módszert.

4. módszer: Cserélje ki a videokártyát

A videokártya kicseréléséről információt a számítógéphez kapott dokumentációban talál.

Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha továbbra is leállásra vonatkozó hibaüzenetet kap, és elég magabiztosnak érzi magát a speciális hibaelhárítási lépések kipróbálásához, tekintse meg a „Speciális hibaelhárítás” című részt.

Ha nem szeretné kipróbálni a speciális hibaelhárítást, további, lehetséges megoldást nyújtó forrásokat a „További lépések” című részben talál.

Speciális hibaelhárítás

Ezek a módszerek haladó számítógép-felhasználóknak szólnak. Ha nem kíván önállóan próbálkozni a speciális hibaelhárítási módszerekkel, kérjen segítséget, vagy forduljon a terméktámogatási szolgálathoz. Az ügyfélszolgálat elérhetőségi adatai a Microsoft következő webhelyén találhatók:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=hu#tab0

1. módszer: Eszközillesztők letiltása vagy frissítése

 1. A számítógépben található PCI-eszközök Windows XP-kompatibilitásának megállapításához tekintse át a Microsoft hardverkompatibilitási listáját. A hardverkompatibilitási listáról további információt a Microsoft következő webhelyén talál:
  http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx
 2. Frissítse a videokártya eszközillesztőjét a legújabb verzióra.
 3. Ha egy illesztőprogram név szerint szerepel a Stop-hibaüzenetben, tiltsa le vagy távolítsa el azt.
 4. Tiltsa le vagy távolítsa el a nemrégiben telepített eszközillesztőket és szolgáltatásokat.
Megjegyzés: Ha a hiba a rendszerindításkor lép fel, és a rendszerpartíció NTFS fájlrendszert használ, a számítógépet csökkentett módban indítva átnevezheti vagy törölheti a hibás illesztőprogramot. Ha az illesztőprogram csökkentett módban való indításkor is betöltődik, a fájlhoz történő hozzáféréshez a helyreállítási konzollal kell elindítania a számítógépet. A videokártya-illesztőprogramok csökkentett módban való hibaelhárításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
292460 A videokártya illesztőprogramjának hibaelhárítása a Windows XP csökkentett módjában
Megjegyzés: Ha a probléma a Win32k.sys fájllal kapcsolatos, előfordulhat, hogy azt egy külső gyártótól származó távvezérlési program okozza. A szolgáltatás eltávolításához indítsa el a számítógépet a helyreállítási konzollal, és törölje a megfelelő rendszerszolgáltatás-fájlt.

Ha ez a módszer megoldotta a problémát, akkor nincs további teendő. Ha továbbra is leállásra vonatkozó hibaüzenetet kap, tekintse meg a 2. módszert.

2. módszer: A hardvergyorsítás beállítása

 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd kattintson duplán a Megjelenítés ikonra.
 2. Kattintson a Beállítások fülre, a Speciális gombra, majd a Hibaelhárítás fülre.
 3. Húzza a Hardvergyorsítás csúszkát Nincs állásba, majd törölje az Egyidejű írás engedélyezése jelölőnégyzet jelölését.
 4. Kattintson az OK, majd ismét az OK gombra.
Megjegyzés: Ezzel az eljárással megelőzhető a hardver videokártya által történő helytelen programozása, de egyes megjelenítési funkciók elveszhetnek, és csökkenhet a teljesítmény. Bár a hardvergyorsítást a Nincs állásnál magasabbra is állíthatja a nagyobb teljesítmény és funkciókör visszanyerése érdekében, ezzel azonban a probléma visszatérésének kockázata is megnő. A maximális stabilitás érdekében a hardvergyorsítást hagyja kikapcsolva.

TOVÁBBI LÉPÉSEK

Ha a fenti módszerek egyike sem segített, további megoldásokat kereshet a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelyén. Néhány a Microsoft ügyfél-támogatási szolgálatának webhelye által nyújtott szolgáltatások közül:
 • Kereshető tudásbázis: Műszaki tanácsadási információkat és Microsoft-termékekhez készült segédeszközöket kereshet.
 • Megoldásközpontok: Megtekintheti az egyes termékekkel kapcsolatos gyakori kérdéseket és az azokra adott válaszokat.
 • Microsoft ügyfél-támogatási hírcsoportok: Kapcsolatfelvétel más felhasználókkal és MVP szakemberekkel (MVP: Most Valuable Professional, a Microsoft technológiáiban jártas szakértő).
 • Egyéb támogatási lehetőségek: Kérdések feltevése a weben keresztül, telefonos kapcsolatfelvétel az ügyfél-támogatási szolgáltatással, illetve visszajelzés küldése.
Ha a Microsoft fenti webhelyeinek tanulmányozása után további kérdései vannak, vagy nem talált megoldást a problémájára a Microsoft támogatási webhelyén, az alábbi hivatkozásra kattintva kapcsolatba léphet az ügyfélszolgálattal:
http://support.microsoft.com/contactus
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 293078 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 6. - Verziószám: 7.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbresolve kbtshoot kbenv kberrmsg kbhardware kbprb KB293078
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com