A 4 GB-os memóriahangolási lehetőség és a fizikai címkiterjesztés kapcsolójának ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 291988 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a 4 GB-os memóriahangolási lehetőség és a fizikai címkiterjesztés (PAE) engedélyezésére szolgáló kapcsolót ismerteti.

További információ

A /3GB és a /PAE kapcsoló a Boot.ini fájlban használható az alábbi termékekkel:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition
Amikor a /3GB kapcsolót Windows 2000 Professional vagy Windows 2000 Server rendszerben használja, a kernel összetevői ugyanolyan módon töltődnek be a memóriaterületre a 4 GB-os memóriahangolási lehetőség segítségével, ahogyan Windows 2000 Advanced Server és Windows 2000 Datacenter Server esetén. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az eszközillesztők fejlesztői ebben a konfigurációban teszteljék az illesztőket anélkül, hogy telepíteniük kellene a Windows 2000 Advanced Server vagy a Windows 2000 Datacenter Server rendszert. A felhasználói üzemmódú memória továbbra is 2 GB-ra van korlátozva.

A /3GB kapcsoló Windows XP Professional, Windows Server 2003 Datacenter Edition és Windows Server 2003 Enterprise Edition rendszerben történő használata esetén minden verzióban azonosan működik. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az eszközillesztők fejlesztői ebben a konfigurációban teszteljék az illesztőket anélkül, hogy telepíteniük kellene az említett Windows Server 2003 termékek bármelyikét. A felhasználói üzemmódú memória ebben az esetben 3 GB-ra van korlátozva.

Figyelem! A Microsoft a /3GB kapcsoló használatát Windows Server 2003 Standard Edition rendszerű vállalati környezetben támogatja az Active Directory-val történő használatra. Egyéb alkalmazások esetén a Microsoft csak akkor támogatja a /3GB kapcsoló használatát Windows Server 2003 Standard Edition rendszerű vállalati környezetben, ha az alkalmazás forgalmazója tesztelte a környezetet, és támogatást biztosít a szolgáltatást használó ügyfél számára. A Microsoft Exchange Server 2003 és a Microsoft SQL Server 2000 támogatja a szolgáltatás vállalati környezetben való használatát. Adott alkalmazásokkal kapcsolatban forduljon az alkalmazás forgalmazójához. Néhány alkalmazás esetén a /3GB kapcsoló címfüggőséggel és kernelterület-csökkenéssel kapcsolatos problémákat okozhat. A cikkben ismertetett esetektől eltekintve a /3GB kapcsoló a Windows Server 2003 Standard Edition rendszerben csak fejlesztési és tesztelési célokra szolgál.

Megjegyzés: A /3GB kapcsoló Exchange-kiszolgálón való engedélyezése Active Directory-erőforráshiányhoz vezethet.

A /PAE kapcsoló lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy 64 bites címek továbbításával a kernel üzemmódú összetevőkhöz hasonló teszteléseket végezzenek az eszközillesztőkön. Ez a szolgáltatás fizikai címkiterjesztés (PAE) néven ismert, és előfordulhat, hogy nem minden lapkakészleten működik. A 32 bites méretet meghaladó címek a Boot.ini fájl /nolowmem kapcsolója segítségével működnek, amely figyelmen kívül hagyja a memória alsó 4 GB-ját.

FONTOS! A Windows 2000 Professional és a Windows 2000 Server nem támogatja ezeket a konfigurációkat. A konfigurációk csak tesztelési célokra szolgálnak. Csak abban az esetben használja ezeket a kapcsolókat, ha a cikkben korábban említett termékek valamelyikét használja.

Ezekben a termékekben a 4 GB-os memóriahangolási lehetőség 3 GB felhasználói üzemmódú memóriaterület használatát engedélyezi a programok számára. A szolgáltatás a felhasználói üzemmódú memória virtuáliscím-tartományát 0x0000000–0xBFFFFFF értékre növelheti (a felhasználói üzemmódú címtartomány általában 0x0000000 és 0x7FFFFFFF között van). A kernel üzemmódú összetevők számára rendelkezésre álló memóriatartomány 0x80000000-0xFFFFFFFF értékről 0xC0000000-0xFFFFFFFF értékre csökken. Windows Server 2003 Standard Edition rendszerű vállalati környezetben nem javasolt a szolgáltatás használata.

A /3GB kapcsoló használata a Boot.ini fájlból Windows 2000 Professional vagy Windows 2000 Server rendszerben 3 GB méretű felhasználói üzemmódú memóriatartomány rendelkezésre állását biztosíthatja. A 0x80000000 és 0xBFFFFFFF érték közötti memória azonban nem használható. Mivel a kernel üzemmódú összetevők most a 0xC0000000 és 0xFFFFFFF érték közötti memóriatartomány használatára korlátozottak, a fejlesztők tesztelhetik ezeket az összetevőket.

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
815372 A memóriahasználat optimalizálása Exchange Server 2003 rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 291988 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 6. - Verziószám: 15.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbinfo kbperformance w2000perf kbappdev kbpae w2000apps kbproductlink KB291988
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com