Öt percenként egy 1000-es és egy 1001-es azonosítójú esemény íródik az alkalmazásnaplóba

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 290647 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A csoportházirend-beállítások nem replikálódtak a tartományvezérlők között. Ezért a felhasználók a számítógépükre nem kapták meg a csoportházirend-beállításokat. Microsoft Windows Server 2003 rendszerben az alábbi események íródnak az alkalmazásnaplóba:
Eseménytípus: Hiba
Eseményforrás: Userenv
Esemény kategóriája: Nincs
Eseményazonosító: 1058
Leírás: A Windows nem fér hozzá a(z) CN={31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9},CN=Policies,CN=System,DC=tartománynév,DC=com csoportházirend-objektum gpt.ini fájljához. A fájlnak a következő helyen kell lennie: <\\tartománynév.com\sysvol\tartománynév.com\Policies\{31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984 F9}\gpt.ini>. (Hibaüzenet). A csoportházirend-feldolgozás megszakadt. További információt a Súgó és támogatás következő webhelyén talál: http://support.microsoft.com.

Eseménytípus: Hiba
Eseményforrás: Userenv
Esemény kategóriája: Nincs
Eseményazonosító: 1030
Leírás: A Windows nem tudja lekérdezni a csoportházirend-objektumok listáját. Nézze meg az eseménynaplóban, hogy a házirendeket kezelő programmag esetleg naplózott-e olyan üzenetet, amelyből kiderül ennek az oka. További információt a Súgó és támogatás következő webhelyén talál: http://support.microsoft.com.


Ezenkívül az alábbi események öt percenként rögzítésre kerülnek az alkalmazásnaplóban Microsoft Windows Server 2003 rendszerben:

Eseménytípus: Hiba
Eseményazonosító: 1000
Forrás: Userenv
Kategória: Nincs
Felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM

Leírás: A Windows nem tud hozzáférni a rendszerleíró információhoz a következő helyen: \\tartomány\sysvol\tartomány\Policies\{31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9}\Machine\registry.pol (5).

Eseménytípus: Hiba
Eseményazonosító: 1001
Forrás: SceCli
Kategória: Nincs
Felhasználó: -

Leírás: A biztonsági konfiguráció nem propagálható. A sablon nem érhető el. Hibakód=3. \\tartomány\sysvol\tartomány\Policies\{31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9}\Machine\Microsoft\Windows NT\SecEdit\GptTmpl.inf.

Eseménytípus: Hiba
Eseményazonosító: 1000
Forrás: Userenv
Kategória: Nincs
Felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM

Leírás: A Csoportházirend ügyféloldali Biztonság bővítménye a(z) 17 jelzőket kapta, és a következő hibaállapotkódot adta vissza: (3).

Oka

A probléma akkor jelentkezhet, ha helytelen engedélyeket rendelt a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol mappához, vagy ha nem megfelelő csoportokkal társította a Felhasználói jogok kezelése házirendben a szülőkönyvtár-jogosultságok mellőzésének lehetőségét. Ezenkívül a hiba akkor is megjelenhet, ha a rendszerkötet megosztási engedélyei túl sok korlátozást tartalmaznak.

A megoldás

A probléma az operációs rendszertől függően az alább ismertetett módszerek egyikével oldható meg:

Windows Server 2003

 1. Állítsa be a mappák biztonsági engedélyeit. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. A Windows Intéző programban kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Windows\Sysvol mappára, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  2. A Biztonság lapon kattintson a Speciális gombra, és törölje Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson az OK gombra. Győződjön meg arról, hogy a biztonsági beállítások az alábbiak szerint vannak beállítva, majd kattintson az OK gombra:
   Rendszergazdák: Teljes hozzáférés
   Hitelesített felhasználók: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   Létrehozó tulajdonos: Nincs kijelölés
   Kiszolgálófelelősök: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   System: Teljes hozzáférés
  3. Kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Windows\Sysvol\Sysvol mappára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  4. A Biztonság lapon kattintson a Speciális gombra, és törölje Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson kétszer az OK gombra.
  5. Kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol\Sysvol\tartomány mappára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  6. A Biztonság lapon kattintson a Speciális gombra, és törölje Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson kétszer az OK gombra.
  7. Kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol\Sysvol\tartomány\Policies mappára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  8. A Biztonság lapon kattintson a Speciális gombra, és törölje Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson az OK gombra. Győződjön meg arról, hogy a biztonsági beállítások az alábbiak szerint vannak beállítva, majd kattintson az OK gombra:
   Rendszergazdák: Teljes hozzáférés
   Hitelesített felhasználók: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   Létrehozó tulajdonos: Nincs kijelölés
   Csoportházirend-létrehozó tulajdonosok: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása, Módosítás és Írás
   Kiszolgálófelelősök: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   System: Teljes hozzáférés
  9. Kattintson jobb gombbal minden fájlra és mappára, mely a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol\Sysvol\tartomány\Policies mappában található, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  10. A Biztonság lapon kattintson a Speciális gombra, és jelölje be Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzetet, majd kattintson kétszer az OK gombra.
 2. Indítsa el az Active Directory – felhasználók és számítógépek eszközt. Ehhez kattintson a Start menü Minden program parancsára, majd kattintson a Felügyeleti eszközök elemre.
 3. Bontsa ki az Active Directory – felhasználók és számítógépek elemet, majd a tartománynevet, ezután kattintson jobb gombbal a Tartományvezérlők elemre, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 4. A Csoportházirend lapon kattintson az Alapértelmezett tartományvezérlői házirend, majd a Szerkesztés gombra.

  Megjegyzés: A Szerkesztés gomb nem jelenik meg, ha a Csoportházirend-kezelő konzol telepítve van. Ebben az esetben a Csoportházirend-kezelő konzol indításához kattintson a Megnyitás gombra, majd egymás után bontsa ki a tartománynév és a Tartományvezérlők elemeket, kattintson az egér jobb gombjával az Alapértelmezett tartományvezérlői házirend elemre, végül kattintson a Szerkesztés gombra.

  A Csoportházirend-kezelő konzolról további tudnivalókat a Microsoft következő webhelyén talál:
  http://www.microsoft.com/windowsserver2003/gpmc/default.mspx
 5. Bontsa ki az alábbi mappákat:
  Számítógép konfigurációja
  Windows beállításai
  Biztonsági beállítások
  Helyi házirend
 6. Kattintson a Felhasználói jogok kiosztása elemre, majd kattintson duplán a Szülőkönyvtár-jogosultság mellőzése elemre. Az alapértelmezett beállítások az alábbiak:
  Hitelesített felhasználók
  Mindenki
  Rendszergazdák
  Ha a csoport nem létezik, a létrehozáshoz kattintson a Felhasználó vagy csoport hozzáadása, majd kattintson a Tallózás gombra.
 7. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a gpupdate parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 8. Ellenőrizze, hogy a rendszerkötet megosztási engedélyei az alábbiak szerint vannak-e beállítva:
  Rendszergazdák = Teljes hozzáférés
  Hitelesített felhasználók = Teljes hozzáférés
  Mindenki = Olvasás
Megjegyzés: Ha az eljárás nem oldja meg a problémát, vagy a globális házirend elérésével kapcsolatos problémák merülnek fel, akkor ellenőrizze a kiszolgáló kötési sorrendjét, hogy a belső hálózati adapter első helyen szerepel-e a kötések sorrendi listáján. A kötési sorrend ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Hálózati helyek ikonra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a Speciális menü Speciális beállítások parancsára.
 3. A Kapcsolatok mezőben ellenőrizze, hogy a belső hálózati adapter első helyen szerepel-e a kötési sorrendi listáján. Ha nem, akkor a nyilak segítségével mozgassa a lista elejére.

Windows 2000 Server

 1. Állítsa be a mappák biztonsági engedélyeit. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. A Windows Intéző programban kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol mappára, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  2. A Biztonság lapon törölje Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzet jelölését, majd győződjön meg arról, hogy a biztonsági beállítások az alábbiak szerint vannak beállítva:
   Rendszergazdák: Teljes hozzáférés
   Hitelesített felhasználók: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   Létrehozó tulajdonos: Nincs kijelölés
   Kiszolgálófelelősök: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   System: Teljes hozzáférés
  3. Kattintson az OK gombra.
  4. Kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol\Sysvol mappára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  5. A Biztonság lapon jelölje be Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
  6. Kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol\Sysvol\tartomány: mappára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  7. A Biztonság lapon jelölje be Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
  8. Kattintson jobb gombbal a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol\Sysvol\tartomány\Policies mappára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  9. A Biztonság lapon törölje Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzet jelölését, majd győződjön meg arról, hogy a biztonsági beállítások az alábbiak szerint vannak beállítva:
   Rendszergazdák: Teljes hozzáférés
   Hitelesített felhasználók: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   Létrehozó tulajdonos: Nincs kijelölés
   Csoportházirend-létrehozó tulajdonosok: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása, Módosítás és Írás
   Kiszolgálófelelősök: Olvasás, Olvasás és végrehajtás, Mappa tartalmának listázása
   System: Teljes hozzáférés
  10. Kattintson az OK gombra.
  11. Kattintson jobb gombbal minden fájlra és mappára, mely a %SystemRoot%\Winnt\Sysvol\Sysvol\tartomány\Policies mappában található, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra. A Biztonság lapon jelölje be Az örökölt engedélyek alkalmazása. Az ezen a párbeszédpanelen megadott engedélyek mellett az örökölt engedélyek is érvényesek lesznek. jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 2. Indítsa el az Active Directory – felhasználók és számítógépek eszközt. Ehhez kattintson a Start menü Programok pontjára, majd kattintson a Felügyeleti eszközök elemre.
 3. Bontsa ki az Active Directory – felhasználók és számítógépek elemet, majd a tartománynevet.
 4. Kattintson jobb gombbal a Tartományvezérlők elemre, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 5. A Csoportházirend lapon kattintson az Alapértelmezett tartományvezérlői házirend, majd a Szerkeszt gombra.
 6. Bontsa ki az alábbi mappákat:
  Számítógép konfigurációja
  Windows beállításai
  Biztonsági beállítások
  Helyi házirend
 7. Kattintson a Felhasználói jogok kiosztása elemre, majd kattintson duplán aSzülőkönyvtár-jogosultság mellőzése elemre. Az alapértelmezett beállítások az alábbiak:
  Hitelesített felhasználók
  Mindenki
  Rendszergazdák
  Ha a csoport nem létezik, a létrehozáshoz kattintson a Hozzáadás, majd a Tallózás gombra.
 8. Nyisson meg egy parancssorablakot, és írja be:
  secedit /refreshpolicy számítógép_házirend /enforce

 9. Ellenőrizze, hogy a rendszerkötet megosztási engedélyei az alábbiak szerint vannak-e beállítva:
  Rendszergazdák = Teljes hozzáférés
  Hitelesített felhasználók = Teljes hozzáférés
  Mindenki = Olvasás
Megjegyzés: Ha az eljárás nem oldja meg a problémát, vagy a globális házirend elérésével kapcsolatos problémák merülnek fel, akkor ellenőrizze a kiszolgáló kötési sorrendjét, hogy a belső hálózati adapter első helyen szerepel-e a kötések sorrendi listáján. A kötési sorrend ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Hálózati helyek ikonra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a Speciális fülre, majd a Speciális beállítások elemre.
 3. Kapcsolatok alatt ellenőrizze, hogy a belső hálózati adapter első helyen szerepel-e. Ha nem, akkor a nyilak segítségével mozgassa a lista elejére.

További információ

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
271213 Öt percenként egy 1000-es és egy 1001-es azonosítójú esemény íródik a Windows 2000 alkalmazásnaplóba (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
259398 Ha az elosztott fájlrendszer ügyfele le van tiltva, az eseménynaplóban egy 1001-es azonosítójú SceCli-esemény és egy 1000-es azonosítójú UserEnv-esemény jelenik meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
285923 A rendszer egy öt percenként jelentkező, replikációs problémára utaló hibaüzenet kíséretében 1000-es és 1001-es azonosítójú eseményeket jegyez az eseménynaplóba (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
258296 Nem érhetők el a csoportházirend-objektumok, az eseménynaplóba pedig 1000-es és 1001-es események íródnak (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 290647 - Utolsó ellenőrzés: 2006. szeptember 22. - Verziószám: 7.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb KB290647
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com