Cikk azonosítója: 287497 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A Small Business felhasználói további tájékoztatást és hibaelhárítással kapcsolatos információkat találnak a Small Business támogatása webhelyen.
A cikk Microsoft Outlook 2000 alkalmazásra vonatkozó változatát a Microsoft Tudásbázis következő cikke tartalmazza (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat): 197316.
A cikk azon változatát, amely a Microsoft Outlook 2000 csak internetes levelezési módra alkalmas verziójára vonatkozik, a Microsoft Tudásbázis következő cikke tartalmazza (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat): 197315. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
A cikk Microsoft Outlook 98 alkalmazásra vonatkozó változatát a Microsoft Tudásbázis következő cikke tartalmazza (előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat): 181325. (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Az Üzenetfájl-javító eszközzel (Scanpst.exe) mappákat és elemeket állíthat vissza egy sérült személyes mappafájlból (.pst) vagy helyi mappafájlból (.ost) a Microsoft Outlook 2010, Outlook 2007, Outlook 2003 és Outlook 2002 programban. A Microsoft Office vagy a Microsoft Outlook telepítésekor a rendszer automatikusan telepíti a Scanpst.exe eszközt. A Scanpst.exe nem tölthető le.

A cikk ismerteti az Üzenetfájl-javító eszköz funkcióit, illetve hogy hogyan ellenőrzi és javítja a .pst és .ost fájlokat.

Az Üzenetfájl-javító eszköz használata

Ha mappákat és elemeket szeretne visszaállítani a sérült .pst vagy .ost fájlokból az Üzenetfájl-javító eszközzel, hajtsa végre a következő lépéseket.


Videó: Az Outlook személyes mappafájljainak (.pst) javítása

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets video1
uuid=864d6ddc-b810-4c61-9737-9c4a1d6ca023 VideoUrl=http://aka.ms/ae4hso
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets video2


Megjegyzés: A következő szakaszokban lévő példák azt mutatják be, hogyan használható az Üzenetfájl-javító eszköz a .pst fájlokkal, de ugyanezek az eljárások használhatók a kapcsolat nélküli mappafájlokhoz (.ost) is.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2709618
1. lépés: Indítsa el az Üzenetfájl-javító eszközt a hibák diagnosztizálásához és javításához


A kép összecsukásaA kép kibontása
2709619
2. lépés: A javított elemek helyreállítása


A kép összecsukásaA kép kibontása
2709620
3. lépés: A javított elemek helyreállítása a biztonságimásolat-fájlból

Speciális információk

Ez a szakasz pontosan leírja az érdeklődők számára az Üzenetfájl-javító eszköz funkcióit, illetve hogy az eszköz hogyan ellenőrzi és javítja a .pst és .ost fájlokat.

Az Üzenetfájl-javító eszköz működése

Az Üzenetfájl-javító eszköz a személyes mappafájlok (.pst fájl) feldolgozásakor a következőket hajtja végre:
 • Az Üzenetfájl-javító eszköz a személyes mappafájl (.pst fájl) könyvtárstruktúrájának és a levelek fejlécének elemzésével megkísérli helyreállítani az összes mappát és elemet.
 • Ha az Üzenetfájl-javító eszköz helyreállítja a személyes mappafájlt (.pst), az azt jelenti, hogy az eszköz problémákat észlelt, és azok közül az általa megoldhatókat elhárította.
 • A javítóeszköz minden fájlt személyes mappafájllá (.pst fájllá) próbál alakítani. (Egy végrehajtható fájl „Valami.pst” (idézőjelek nélkül) fájlra történő átnevezésekor például az eszköz egy csatlakoztatható .pst fájlra módosítja a fájlt.)
 • Az Üzenetfájl-javító eszköz minden személyes mappafájlról (.pst) biztonsági másolatot készít, mielőtt megpróbálná kijavítani a fájlt.

Az Üzenetfájl-javító eszköz hibakeresése és -javítása

A ScanPST főleg a .pst fájlok belső adatstruktúrájának hibáit keresi és javítja. A .pst fájl adatbázisfájl, ezért a rendszer szükség szerint ellenőrzi és javítja az olyan struktúrákat, mint a bináris fák és a referenciaszámok. Ezek az alacsony szintű objektumok nem ismerik a rájuk épülő felső szintű struktúrákat, például üzeneteket, naptárelemeket és egyebeket.

Ha a ScanPST azt állapítja meg, hogy a struktúra vagy táblázat adott blokkja nem olvasható vagy sérült, akkor eltávolítja azt. Ha a blokk az Outlook programban egy adott elem része volt, a rendszer az ellenőrzés során eltávolítja az elemet.

Ez a működés váratlannak tűnhet, de az adott körülmények között az elem eltávolítása a megfelelő megoldás. Ez a típusú helyzet ezenkívül ritkán fordul elő, és mindig bekerül a ScanPST naplófájljába.

Magasabb szinten a jobban látható módosítások mappákkal és üzenetekkel kapcsolatosak.

Mappák

A ScanPST minden mappát megvizsgál a .pst fájlban, és a következő műveleteket végzi el:
 1. A ScanPST biztosítja, hogy a megfelelő táblák vannak társítva a mappával.
 2. A ScanPST ellenőrzi minden tábla minden sorát és biztosítja, hogy az üzenet vagy az almappa szerepel a rendszeren.
 3. Ha a ScanPST nem találja az üzenetet vagy almappát, akkor eltávolítja a sort a táblából.
 4. Ha a ScanPST megtalálja az üzenetet vagy almappát, akkor ellenőrzi az üzenetet vagy a mappát.
 5. Ha az ellenőrzés sikertelen, a rendszer sérültnek tekinti az üzenetet vagy mappát, majd eltávolítja a táblából és törli az adatbázisból.
 6. Ha az ellenőrzés sikeres, a ScanPST további elemzéssel biztosítja, hogy a már visszaállított üzenetértékek egyezzenek a tábla értékeivel. Szükség esetén a rendszer újra létrehozza a sérült mappákat. Ezek a mappák nem tartalmaznak felhasználói adatokat.
Üzenetek

A legtöbb felhasználó aggódik az üzenetműveletek miatt, mert a sérült elemek miatt valószínűleg törlődik valamilyen tartalom a .pst fájlból. A ScanPST a következő műveleteket végzi az üzeneteken:
 1. A ScanPST egyszerű ellenőrzést végez a melléklet- és címzett-táblákon. Ez a művelet hasonlít az üzeneteket tartalmazó mappák működéséhez.
 2. Miután az eszköz ellenőrzi a címzett-táblát a címzettek megfelelő formázásának biztosítása érdekében, a ScanPST végrehajtja az érvényes címzett-táblák és az üzenet címzett-tulajdonságainak szinkronizálásához szükséges módosításokat. A ScanPST azt is garantálja, hogy az üzenet szülőmappája érvényes mappára hivatkozik. A rendszer ellenőrzi, hogy a következő üzenettulajdonságok követik-e az érvényes adatformátumokat:
  • PR_MESSAGE_CLASS

   A ScanPST ellenőrzi, hogy ez a tulajdonság létezik-e. Ha a tulajdonság nem létezik, akkor a rendszer IPM.Note értékre állítja be.
  • PR_MESSAGE_FLAGS

   Az eszköz minden jelzőt külön ellenőriz.
  • PR_SUBMIT_FLAGS

   Ez az ellenőrzés az üzenetjelzők működéséhez hasonlít.
  • PR_CLIENT_SUBMIT_TIME

   Ha a küldésjelzők azt jelzik, hogy az üzenet elküldöttként van megjelölve, akkor a tulajdonságnak léteznie kell. Ha a küldésjelzők nem jelzik, hogy az üzenet elküldöttként van megjelölve, akkor az idő értéke Most.
  • PR_SEARCH_KEY

   Ennek a tulajdonságnak léteznie kell. Ha a tulajdonság nem található, a rendszer létrehoz hozzá egy véletlenszerű GUID azonosítót.
  • PR_CREATION_TIME

   Ennek a tulajdonságnak léteznie kell. Ha a tulajdonság nem található, az idő Most értékű.
  • PR_LAST_MODIFICATION_TIME

   Ennek a tulajdonságnak léteznie kell. Ha a tulajdonság nem található, az idő Most értékű.
  • PR_MESSAGE_SIZE

   A rendszer újra kiszámítja a méreteket, és összehasonlítja őket a tárolt értékekkel. Ha a méretek között eltérés van, a rendszer a kiszámított értéket írja.
  A rendszer nem végez explicit ellenőrzést a szövegtörzshöz és a tárgyhoz kapcsolódó tulajdonságokon, kivéve a cikk korábbi részében említett implicit alacsony szintű ellenőrzést. A címzett megjelenítési beállításai a helyreállított címzett-táblának megfelelően módosulnak. A művelet befejezése után a rendszer további algoritmusok futtatásával összegyűjti és egy Árvák mappába helyezi az elárvult üzeneteket.

  A bináris fákról a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
  Az adatstruktúrák részletes vizsgálata
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 287497 - Utolsó ellenőrzés: 2013. március 22. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook 2010
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbrepair kbhowto kbvideocontent KB287497
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com