Artikel-id: 283673 - Visa produkter som artikeln gäller.
Denna artikel har tidigare publicerats under SV283673
Visa alla | Dölj alla

Introduktion

Den här artikeln beskrivs hur du aktiverar brandväggen eller stänga av brandväggen i Windows XP Service Pack 2 och Service Pack 3. Du kanske vill inaktivera brandväggen om du vill felsöka program som inte fungerar som förväntat bakom en brandvägg.

Obs!En brandvägg är programvara eller maskinvara som kontrollerar information som kommer från Internet eller ett nätverk. Sedan brandväggen blockerar sedan informationen eller låter den passera till datorn.Huruvida informationen blockeras eller skickade släpps förbi beror på brandväggsinställningarna. En brandvägg kan hindra skadliga program (till exempel maskar) från att få tillgång till din dator via ett nätverk eller Internet. En brandvägg kan också förhindra datorn skickar skadlig programvara till andra datorer. Windows XP, Windows XP Service Pack 2 (SP2) och Windows XP Service Pack 3 (SP3) brandväggsprogram.

Aktivera brandväggenObs! Anvisningarna gäller endast Windows XP SP2 och Windows XP SP3. Anvisningarna gäller inte tidigare versioner av Windows XP. Om du inte är säker på vilken version av Windows XP du har, går du till den "Ta reda på aktuell service pack"avsnittet.

Om du vill att vi ska aktivera brandväggen åt dig går du till den "Lös det åt mig"avsnittet. Om du hellre vill göra det själv går du till den "Jag löser det själv"avsnittet.

Lös det åt mig

Om du vill aktivera brandväggen automatiskt klickar du på länken Lös det här problemet. Klicka på Köri den <b00> </b00>hämta fildialogrutan rutan och följ anvisningarna i guiden.


Åtgärda problemet
Microsoft Fix it 50102


Obs! Den här guiden kan vara på engelska. men fungerar den automatiska korrigeringsfilen även för andra språkversioner av Windows.

Obs! Om du inte sitter vid datorn där problemet, kan du spara den automatiska korrigeringsfilen på en flash-enhet eller en CD och sedan kan du köra den på rätt dator.

Jag löser det själv

Om du vill aktivera Windows-brandväggen så här:
 1. Klicka på Start, klicka på Kör, Skriv Firewall.cpl, och klicka sedan på OK.
 2. På fliken Allmänt klickar du på på (rekommenderas).
 3. Klicka på OK.
Obs! Om fliken Allmänt eller på (rekommenderas) inte är tillgängliga kan datorn ha en princip mot att köra brandväggen. Kontakta system administratör för mer information om hur du aktiverar brandväggen. Dessutom kan kanske systemet redan använder en brandvägg (Zone Alarm eller Norton Internet Security, till exempel). Kontakta system administratör för att fastställa om en brandvägg körs redan på systemet.

Om du fortfarande behöver hjälp när du kontaktar system administratör- Kontakta support.

Hur du stänger av brandväggen

Obs! Anvisningarna gäller endast Windows XP SP2 och Windows SP3. De gäller inte tidigare versioner av Windows XP. Om du inte är säker på vilken version av Windows XP du har, går du till den "Ta reda på aktuell service pack"avsnittet.

Obs! När du stänger av brandväggen kan göra datorn sårbar för angrepp. Koppla därför innan du inaktiverar brandväggen bort datorn från alla nätverk. Detta inkluderar Internet. Eller så kan du aktivera en brandvägg från tredje part.

Så här inaktiverar du Windows-brandväggen:
 1. Klicka på Start, klicka på Kör, Skriv Firewall.cpl, och klicka sedan på OK.
 2. Av (rekommenderas inte)på fliken Allmänt .
 3. Klicka på OK.

Ta reda på aktuell service pack

Innan du startar en hämtning av ett uppdaterat Service Pack bör du bestämma vilket service pack som du kör. Gör detta om du vill ta reda på vilket service pack som du kör:
 • Klicka på Start, klicka på Kör, Skriv sysdm.cpl, och klicka sedan på OK.
Den sista raden under System står vilket service pack som du kör. Om inget service pack kör du slutversionen av Windows XP.

Varning Om du kör slutversionen av Windows XP eller Windows XP Service Pack 1 har produkten utgått. Det finns därför inget stöd för uppdatering är tillgänglig. Du bör uppdatera till Windows XP SP3 så snart som möjligt.Mer information om den senaste service pack-versionen för Windows XP klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
322389 Skaffa den senaste Service Pack-versionen för Windows XP

Mer information

Mer information om ändringarna i Windows-brandväggen i Windows XP SP2 finns på "New Networking Features in Windows XP Service Pack 2" artikel från januari 2004 - Kabelmontörens.

Produkter från andra tillverkare som diskuteras i den här artikeln tillverkas av företag som är oberoende av Microsoft. Microsoft lämnar inga garantier, underförstådda eller andra, om prestanda eller tillförlitlighet hos dessa produkter.

Egenskaper

Artikel-id: 283673 - Senaste granskning: den 3 september 2013 - Revision: 4.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Nyckelord: 
kbmsifixme kbfixme kbenv kbfirewall kbarttypeshowme kbhowtomaster kbnetwork kbmt KB283673 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 283673

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com