ID članka: 283673 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

Na tej strani

UVOD

Požarni zid je programska ali strojna oprema, ki ustvari zaščitno oviro med računalnikom in potencialno nevarno vsebino v spletu ali omrežju. Požarni zid pomaga varovati računalnik pred zlonamernimi uporabniki in prav takšno programsko opremo, na primer pred virusi in črvi. Microsoft Windows XP nudi uporabniku večjo varnost, in sicer s funkcijo požarnega zidu, imenovano Požarni zid za internetne povezave (ICF). Servisni paket 2 za Windows XP (SP2) vključuje nov požarni zid programa Windows, ki nadomešča funkcijo ICF.

Požarni zid za Windows XP je namenjen domačim uporabnikom in manjšim podjetjem. Funkcija ICF in Požarni zid programa Windows omogočata večjo zaščito predvsem za računalnike, ki so neposredno povezani s spletom. Ta funkcija je na voljo lokalnim omrežjem (LAN), hitrim internetnim povezavam in klicnim povezavam. Požarni zid tudi pomaga preprečiti skeniranje vrat in virov, kot so skupna raba datotek in tiskalnikov, iz zunanjih virov.

Članek opisuje, kako omogočite funkcijo ICF v operacijskem sistemu Windows XP ali Windows XP SP1 in v sistemu Windows XP SP2. Članek razlaga, kako onemogočite funkcijo Požarni zid za internetne povezave v operacijskem sistemu Windows XP ali Windows XP SP1 in kako onemogočite funkcijo Požarni zid v operacijskem sistemu Windows XP SP2. Onemogočanje požarnega zidu lahko pripomore k odpravljanju težav z aplikacijami, ki za požarnim zidom ne delujejo tako, kot bi od njih pričakovali.

Za več informacij o spreminjanju funkcije Požarni zid za Windows XP SP2 preberite članek iz januarske revije Cable Guy, letnik 2004, z naslovom New Networking Features in Windows XP Service Pack.

. Omogočite funkcijo Požarni zid za internetne povezave v operacijskem sistemu Windows XP ali Windows XP SP1

Požarni zid uporabite, kadar želite zavarovati klicno povezavo, če vzpostavljate neposredno zvezo s ponudnikom internetnih storitev, ali kadar želite zavarovati povezavo LAN z asimetričnim digitalnim naročniškim vodom (ADSL) ali kabelskim modemom. Prav tako lahko omogočite požarni zid za skupno rabo internetne povezave na gostiteljskem računalniku in tako zavarujete gostiteljski računalnik.

Če želite omogočiti funkcijo Požarni zid za internetne povezave v operacijskem sistemu Windows XP ali Windows XP SP1 s Čarovnikom za namestitev omrežja, upoštevajte naslednja navodila:
 1. Zaženite Čarovnik za namestitev omrežja. Do čarovnika pridete tako, da označite Nadzorna plošča, dvokliknite Omrežje in internetne povezave, nato kliknite Namesti ali spremeni domače omrežje ali omrežje za manjša podjetja.
 2. Požarni zid za internetne povezave je omogočen, ko v čarovniku izberete nastavitev, ki prikazuje, da je računalnik neposredno povezan z internetom.
Ročna nastavitev požarnega zidu za internetne povezave v operacijskem sistemu Windows XP ali Windows XP SP1:
 1. Kliknite Start, nato Zaženi, vtipkajte control.exe netconnections in kliknite V redu.
 2. Z desno miškino tipko kliknite povezavo, za katero želite omogočiti ICF, in kliknite Lastnosti.
 3. Na jezičku Dodatno kliknite polje in izberite možnost Zaščiti moj računalnik ali omrežje.
 4. Če želite omogočiti uporabo nekaterih aplikacij in storitev skozi požarni zid, jih morate omogočiti. To storite tako, da kliknete Nastavitve in izberete programe, protokole in storitve, ki jih želite omogočiti za nastavitev ICF-a.
Če si želite ogledati videoposnetek ročne nastavitve požarnega zidu za internetne povezave, kliknite gumb Play (
Zmanjšaj slikoRazširi sliko
gumb
				Play
) v Windows Media Playerju:Opomba Če želite videti zgornji videoposnetek, morate imeti nameščen Windows Media Player 7.0 ali poznejšo različico. Za dodatne informacije o tem, kje dobite različico programa Windows Media Player 7.1, kliknite spodnjo številko članka iz Microsoftove zbirke znanja.
299321 Opis in razpoložljivost programa Windows Media Player 7.1 (Ta povezava lahko vodi k besedilu, ki je delno ali v celoti v angleščini)

Omogočanje požarnega zidu v operacijskem sistemu Windows XP SP2

 1. Kliknite Start in Zaženi, vnesite Firewall.cpl in kliknite V redu.
 2. Na jezičku Splošno kliknite Vklopljen (priporočeno) in nato V redu.

Onemogočanje funkcije Požarni zid za internetne povezave v operacijskem sistemu Windows XP ali Windows SP1

Opomba Požarni zid je namenjen zaščiti računalnika pred napadi zlonamernih uporabnikov ali programske opreme. Zlonamerna programska oprema vključuje viruse, ki napadejo računalnik preko nezahtevanega dohodnega omrežnega prometa. Preden onemogočite požarni zid, prekinite povezavo računalnika z vsemi omrežji, vključno z internetom. Da bi to naredili, sledite tem korakom:
 1. Na nadzorni plošči dvokliknite Omrežje in internetne povezave, nato kliknite Internetne povezave.
 2. Z desno miškino tipko kliknite povezavo, za katero želite onemogočiti ICF, in kliknite Lastnosti.
 3. Kliknite jeziček Dodatno, da počistite potrditveno polje Zaščiti moj računalnik ali omrežje.

Onemogočanje požarnega zidu v operacijskem sistemu Windows XP SP2

Opozorilo Požarni zid je namenjen zaščiti računalnika pred napadi zlonamernih uporabnikov ali programske opreme. Zlonamerna programska oprema vključuje viruse, ki računalnik napadejo preko nezahtevanega dohodnega omrežnega prometa. Preden onemogočite požarni zid, prekinite povezavo računalnika z vsemi omrežji, vključno z internetom. Da bi to naredili, sledite tem korakom:
 1. Kliknite Start in Zaženi, vnesite Firewall.cpl in kliknite V redu.
 2. Na jezičku Splošno kliknite Izklopljen (ni priporočeno), nato pa V redu.

Lastnosti

ID članka: 283673 - Zadnji pregled: 1. september 2006 - Revizija: 8.3
VELJA ZA
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2002
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Ključne besede: 
kbenv kbfirewall kbother kbother kbarttypeshowme kbhowtomaster kbnetwork KB283673

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com