Cikk azonosítója: 283673 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Bevezetés

A jelen cikk a tűzfal be- és kikapcsolását ismerteti Windows XP Service Pack 2 és Windows XP Service Pack 3 rendszerben. A tűzfal mögött nem a várt módon működő alkalmazások esetén a problémák elhárításához érdemes lehet letiltani a tűzfalat.

Megjegyzés: A tűzfal olyan szoftver vagy hardver, amely az internetről vagy a hálózatról érkező információk (vagyis az adatforgalom) ellenőrzését végzi. Ezután a tűzfal vagy blokkolja az információt, vagy átengedi az adatforgalmat a számítógépre. Az, hogy a tűzfal blokkolja vagy átengedi-e az adatokat, a tűzfal beállításaitól függ. A tűzfal segíthet annak megelőzésében, hogy kártevő szoftverek (például férgek) a hálózaton vagy az interneten keresztül hozzáférhessenek a számítógéphez. Emellett azt is meggátolhatja, hogy a számítógépet kártevő szoftverek terjesztésére használják fel. A Windows XP, a Windows XP Service Pack 2 (SP2) és a Windows XP Service Pack 3 (SP3) rendszer beépített tűzfalszoftvert tartalmaz.

A tűzfal engedélyezéseMegjegyzés: Az itt leírt lépések csak a Windows XP SP2 és a Windows XP SP3 rendszerre vonatkoznak, a Windows XP korábbi verzióira nem érvényesek. Ha nem tudja biztosan, hogy milyen verziójú Windows XP rendszert használ, ugorjon „Az aktuális szervizcsomag verziójának megállapítása” című részhez.

Ha azt szeretné, hogy a tűzfal engedélyezése automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a műveletet saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a Kézi javítás című részhez.

Automatikus javítás

A tűzfal automatikus engedélyezéséhez kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it: 50102


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

A Windows tűzfal engedélyezéséhez végezze el a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a Firewall.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Az Általános lapon jelölje be a Bekapcsolva (ajánlott) választógombot.
 3. Kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Ha az Általános lap vagy a Bekapcsolva (ajánlott) választógomb nem érhető el, lehetséges, hogy a rendszer egyik házirendje letiltotta a tűzfal futtatását. Ilyenkor kérje a rendszergazda segítségét a tűzfal engedélyezéhez. Az is előfordulhat, hogy a számítógépen már fut egy külső gyártótól származó tűzfalprogram (például a Zone Alarm vagy a Norton Internet Security). Annak megállapításához, hogy működik-e már tűzfal a számítógépen, forduljon a rendszergazdához.

Ha ezután is további segítségre lenne szüksége, forduljon a támogatási szolgálathoz.

A tűzfal letiltása

Megjegyzés: Az itt leírt lépések csak a Windows XP SP2 és a Windows XP SP3 rendszerre vonatkoznak, a Windows XP korábbi verzióira nem érvényesek. Ha nem tudja biztosan, hogy milyen verziójú Windows XP rendszert használ, ugorjon „Az aktuális szervizcsomag verziójának megállapítása” című részhez.

Megjegyzés: A tűzfal kikapcsolásával támadás veszélyének teszi ki a számítógépet, ezért a tűzfal kikapcsolása előtt szakítsa meg a számítógép valamennyi hálózati kapcsolatát, beleértve az internetkapcsolatot is, vagy pedig engedélyezzen egy külső gyártótól származó tűzfalprogramot.

A Windows tűzfal letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a Firewall.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Az Általános lapon jelölje be a Kikapcsolva (nem ajánlott) választógombot.
 3. Kattintson az OK gombra.

Az aktuális szervizcsomag verziójának megállapítása

Mielőtt elkezdene letölteni egy frissített szervizcsomagot, meg kell határoznia, hogy éppen mely szervizcsomag található a számítógépen. Az aktuális szervizcsomag verziójának megállapításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 • Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a sysdm.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
A Rendszer területen látható utolsó sor mutatja az aktuálisan telepített szervizcsomagot. Ha nincs feltüntetve a szervizcsomag, akkor a Windows XP rendszer eredeti kiadását használja.

Figyelmeztetés: A Windows XP eredeti kiadása és a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomag életcikusa lejárt, így ezekhez nem áll rendelkezésre a frissítési támogatás. A lehető leghamarabb frissítsen a Windows XP SP3 szervizcsomagra. A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

További információ

A Windows tűzfal a Windows XP SP2 szervizcsomag által tartalmazott változásairól bővebben a Cable Guy 2004 januárjában megjelent, A Microsoft Windows XP Service Pack 2 új hálózati szolgáltatásait bemutató cikkében olvashat.

A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 283673 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 11.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbenv kbfirewall kbarttypeshowme kbhowtomaster kbnetwork KB283673
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com