Artikkelin tunnus: 283673 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämä artikkeli on aiemmin julkaistu tunnuksella FI283673
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Johdanto

Tässä artikkelissa kuvataan, miten palomuuri otetaan käyttöön tai poistetaan käytöstä Windows XP Service Pack 2:ssa ja Service Pack 3:ssa. Palomuuri kannattaa poistaa käytöstä, jos haluat tehdä sellaisten sovellusten vianmäärityksen, jotka eivät toimi odotetulla tavalla palomuurin takana.

Huomautus Palomuuri on ohjelmisto tai laitteisto, joka tarkistaa Internetistä tai verkosta tulevat tiedot. Tämän jälkeen palomuuri asetustensa mukaan joko estää tiedot tai antaa niiden saapua tietokoneeseesi. Palomuuri voi auttaa estämään haittaohjelmia (kuten matoviruksia) pääsemästä käsiksi tietokoneeseen verkon tai Internetin kautta. Palomuuri voi myös auttaa estämään tietokonetta lähettämästä haittaohjelmia muihin tietokoneisiin. Windows XP, Windows XP Service Pack 2 (SP2) ja Windows XP Service Pack 3 (SP3) sisältävät palomuuriohjelmiston.

Palomuurin ottaminen käyttöönHuomautus Nämä vaiheet ovat vain Windows XP SP2:lle ja Windows XP SP3:lle. Näitä vaiheita ei ole tarkoitettu Windows XP:n aiemmille versioille. Jos et ole varma, mikä Windows XP:n versio käytössä on, siirry Nykyisen Service Pack -paketin selvittäminen -osaan.

Jos haluat Microsoftin ottavan palomuurin käyttöön puolestasi, siirry Korjaa ongelma puolestani -osaan. Jos haluat tehdä tämän mieluummin itse, siirry Haluan korjata ongelman itse -osaan.

Korjaa ongelma puolestani

Jos haluat ottaa palomuurin käyttöön automaattisesti, napsauta Korjaa tämä ongelma -linkkiä. Valitse sitten Tiedostojen lataaminen -valintaikkunassa Suorita ja noudata tämän ohjatun toiminnon ohjeita.


Korjaa tämä ongelma
Microsoftin Fix it -ratkaisu 50102


Huomautus Tämä ohjattu toiminto saattaa olla saatavana vain englanninkielisenä. Automaattinen korjaus toimii kuitenkin myös muiden Windowsin kieliversioiden kanssa.

Huomautus Jos et ole käyttämässä tietokonetta, jossa tämä ongelma ilmenee, voit tallentaa automaattisen korjauksen muistitikkuun tai CD-levylle ja suorittaa sen sitten tietokoneessa, jossa ongelma ilmenee.

Haluan korjata ongelman itse

Jos haluat ottaa Windowsin palomuurin käyttöön, toimi seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita Firewall.cpl ja valitse sitten OK.
 2. Valitse Yleiset-välilehdestä Käytössä (suositellaan).
 3. Valitse OK.
Huomautus Jos Yleiset-välilehti tai Käytössä (suositus) -vaihtoehto ei ole käytettävissä, järjestelmässä saattaa olla palomuurin suorittamisen estävä käytäntö. Kysy järjestelmänvalvojalta lisätietoja palomuurin ottamisesta käyttöön. Lisäksi järjestelmässä saattaa jo olla käytössä muun valmistajan palomuuri (esimerkiksi Zone Alarm tai Norton Internet Security). Kysy järjestelmänvalvojalta apua sen selvittämisessä, onko palomuuri on jo käytössä järjestelmässä.

Jos tarvitset edelleen apua sen jälkeen, kun olet ottanut yhteyttä järjestelmänvalvojaan, ota yhteyttä tukeen.

Palomuurin poistaminen käytöstä

Huomautus Nämä vaiheet ovat vain Windows XP SP2:lle ja Windows XP SP3:lle. Näitä vaiheita ei ole tarkoitettu Windows XP:n aiemmille versioille. Jos et ole varma, mikä Windows XP:n versio käytössä on, siirry Nykyisen Service Pack -paketin selvittäminen -osaan.

Huomautus Kun poistat palomuurin käytöstä, jätät tietokoneen alttiiksi hyökkäyksille. Katkaise tämän vuoksi tietokoneen yhteys kaikkiin verkkoihin (Internet mukaan lukien), ennen kuin poistat palomuurin käytöstä. Voit myös ottaa muun valmistajan palomuurin käyttöön.

Voit poistaa Windowsin palomuurin käytöstä seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita Firewall.cpl ja valitse sitten OK.
 2. Valitse Yleiset-välilehdessä Ei käytössä (ei suositella).
 3. Valitse OK.

Nykyisen Service Pack -paketin selvittäminen

Sinun tulee selvittää parhaillaan käytössä oleva Service Pack -paketti, ennen kuin aloitat päivitetyn Service Pack -paketin lataamisen. Jos haluat selvittää, mikä Service Pack -paketti on parhaillaan käytössä, toimi seuraavasti:
 • Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Suorita, kirjoita sysdm.cpl ja valitse sitten OK.
Järjestelmä-kohdan viimeinen rivi ilmoittaa, mikä Service Pack -paketti on käytössä. Jos mitään Service Pack -pakettia ei ole luettelossa, käytössä on Windows XP:n julkaisuversio.

Varoitus Jos käytössä on Windows XP:n julkaisuversio tai Windows XP Service Pack 1, tuotteen elinkaari on päättynyt. Tämän vuoksi mitään päivitystukea ei ole saatavana. Päivitä Windows XP SP3:ksi niin pian kuin mahdollista. Lisätietoja uusimman Windows XP Service Pack -paketin hankkimisesta saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322389 Uusimman Windows XP Service Packin hankkiminen

Lisätietoja

Lisätietoja Windowsin palomuurin muutoksista Windows XP SP2:ssa on tammikuun 2004 The Cable Guy -kolumnissa Windows XP Service Pack 2:n uudet verkkokäyttöominaisuudet (tämä kolumni on englanninkielinen).

Tässä artikkelissa käsitellyt muiden valmistajien tuotteet ovat Microsoftista riippumattomien yritysten valmistamia. Microsoft ei anna näiden tuotteiden suorituskykyä tai luotettavuutta koskevaa takuuta.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 283673 - Viimeisin tarkistus: 10. kesäkuuta 2013 - Versio: 11.2
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Hakusanat: 
kbmsifixme kbfixme kbenv kbfirewall kbarttypeshowme kbhowtomaster kbnetwork KB283673

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com