Artikel-id: 283673 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Denne artikel er tidligere blevet udgivet under DA283673
Udvid alle | Skjul alle

Introduktion

I denne artikel beskrives, hvordan firewallen aktiveres eller deaktiveres i Windows XP Service Pack 2 og Service Pack 3. Deaktivering af firewallen kan være en hjælp, når du skal foretage fejlfinding af programmer, som ikke fungerer korrekt bag en firewall.

Bemærk! En firewall er software eller hardware, som undersøger data, der kommer fra internettet eller et netværk. Firewallen blokerer derefter dataene eller sender dem videre til computeren. Firewallindstillingerne bestemmer, hvor vidt dataene blokeres eller videresendes. En firewall kan hjælpe med at forhindre skadelig software, f.eks. orme, i at få adgang til computeren via et netværk eller internettet. En firewall kan også hjælpe med at forhindre computeren i at sende skadelig software til andre computere. Windows XP, Windows XP Service Pack 2 (SP2) og Windows XP Service Pack 3 (SP3) indeholder firewallsoftware.

Sådan aktiveres firewallenBemærk! Disse trin gælder kun for Windows XP SP2 og Windows XP SP3. De gælder ikke for tidligere versioner af Windows XP. Hvis du er usikker på, hvilken version af Windows XP du kører, skal du gå til afsnittet "Sådan finder du ud af, hvilken aktuel servicepakke der er installeret".

Hvis vi skal aktivere firewallen for dig, skal du gå til afsnittet "Løs det for mig". Hvis du hellere vil gøre det selv, skal du gå til afsnittet "Jeg vil selv løse problemet".

Løs det for mig

Hvis firewallen skal aktiveres automatisk, skal du klikke på linket Løs problemet. Klik derefter på Kør i dialogboksen Filoverførsel, og følg trinnene i denne guide.


Løs problemet
Microsoft Fix it 50102


Bemærk! Guiden findes muligvis kun på engelsk, men den automatiske programrettelse virker også på andre sprogversioner af Windows.

Bemærk! Hvis du ikke arbejder på den computer, hvor problemet forekommer, kan du gemme den automatiske programrettelse på et flashdrev eller på en cd og derefter køre den på den computer, der har problemet.

Jeg vil selv løse problemet

Følg disse trin for at aktivere Windows Firewall:
 1. Klik på Start, Kør, skriv Firewall.cpl, og klik derefter på OK.
 2. Klik på Slået til (anbefales) under fanen Generelt.
 3. Klik på OK.
Bemærk! Hvis fanen Generelt eller indstillingen Slået til (anbefales) ikke er tilgængelig, findes der muligvis en politik, som forhindrer systemet i at køre firewallen. Kontakt systemadministratoren for at få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer firewallen. Systemet kører endvidere muligvis allerede en firewall fra tredjepart, f.eks. Zone Alarm eller Norton Internet Security. Kontakt systemadministratoren for at få hjælp til at finde ud af, om der allerede kører en firewall på systemet.

Hvis du fortsat har brug for hjælp, når du har kontaktet systemadministratoren, kan dukontakte support.

Sådan deaktiveres firewallen

Bemærk! Disse trin gælder kun for Windows XP SP2 og Windows XP SP3. De gælder ikke for tidligere versioner af Windows XP. Hvis du er usikker på, hvilken version af Windows XP du kører, skal du gå til afsnittet "Sådan finder du ud af, hvilken aktuel servicepakke der er installeret".

Bemærk! Når du deaktiverer firewallen, er computeren i en ubeskyttet tilstand. Det anbefales derfor, at du afbryder computerens netværksforbindelse, før du slår firewallen fra. Dette omfatter også computerens internetforbindelse. Du kan også vælge at aktivere en firewall fra tredjepart.

Følg disse trin for at deaktivere Windows Firewall:
 1. Klik på Start, Kør, skriv Firewall.cpl, og klik derefter på OK.
 2. Klik på Slået fra (anbefales ikke) under fanen Generelt.
 3. Klik på OK.

Sådan finder du ud af, hvilken aktuel servicepakke der er installeret

Før du henter en opdateret servicepakke, er det vigtigt, at du undersøger, hvilken aktuel servicepakke der er installeret på computeren. Du kan finde ud af, hvilken aktuel servicepakke der er installeret, ved at benytte følgende fremgangsmåde:
 • Klik på Start, klik på Kør, skriv sysdm.cpl, og klik derefter på OK.
Den sidste linje under System viser, hvilken aktuel servicepakke der er installeret. Hvis der ikke er angivet nogen servicepakke, kører computeren den oprindelige version af Windows XP.

Advarsel! Hvis du kører den oprindelige version af Windows XP eller Windows XP Service Pack 1, er produktet uden for sin livscyklus. Opdateringer understøttes derfor ikke. Det anbefales, at du opdaterer til Windows XP SP3 hurtigst muligt. Du kan finde flere oplysninger om den nyeste servicepakke til Windows XP ved at klikke på nedenstående artikelnummer for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
322389 Sådan anskaffes den nyeste servicepakke til Windows XP

Flere oplysninger

Du kan finde flere oplysninger om ændringerne til Windows Firewall i Windows XP SP2 i Cable Guy-artiklen "Nye netværksfunktioner i Windows XP Service Pack 2" fra januar 2004

De tredjepartsprodukter, der omtales i denne artikel, er produceret af firmaer, der er uafhængige af Microsoft. Microsoft giver ingen garanti, hverken underforstået eller på anden måde, hvad angår disse produkters ydeevne eller pålidelighed.

Egenskaber

Artikel-id: 283673 - Seneste redigering: 26. februar 2010 - Redigering: 11.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP2
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2002
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2004
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Nøgleord: 
kbmsifixme kbfixme kbenv kbfirewall kbarttypeshowme kbhowtomaster kbnetwork KB283673

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com