A Windows XP rendszer új Defrag.exe parancssori eszköze

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 283080 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Windows XP rendszer Defrag.exe parancssori eszközét ismerteti. A Defrag.exe kifejezetten parancsfájllal történő használatra, illetve a rendszergazdák számára készült. Kötetek Windows rendszerrel történő töredezettségmentesítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép elemre, és kattintson a Megnyitás parancsra.
  2. Kattintson a jobb gombbal a töredezettségmentesíteni kívánt kötetre, és válassza a Tulajdonságok parancsot.
  3. Az Eszközök lapon kattintson a Töredezettségmentesítés gombra.
  4. Kattintson a Töredezettségmentesítés gombra.
  5. A Jelentés megtekintése gombra kattintva megtekintheti a töredezettségmentesített kötet részletes adatait megjelenítő töredezettségmentesítési jelentést.
A Windows Lemeztöredezettség-mentesítő segédprogramjának korlátozásairól a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
314848 A merevlemez-meghajtók köteteinek töredezettségmentesítése Windows XP rendszerben

További információ

A Defrag.exe parancssori eszköz megkeresi és egyesíti a helyi köteteken található töredezett rendszerindító fájlokat, adatfájlokat és mappákat.

Mentéskor a fájlok tárolása nem minden esetben egész fájl vagy mappa formájában, egy összefüggő helyen történik. A rendszer a fájlokat a kötetek első rendelkezésre álló helyére menti. Ha a kötet nagy része már fel lett használva a fájlok és mappák tárolásához, az új fájlok többségét a rendszer részletekben, a kötet különböző helyein menti. A fájlok vagy mappák törlésekor felszabaduló üres területeket az új fájlok tárolásakor véletlenszerűen tölti fel a rendszer.

A Defrag segédprogram, a Defrag.exe a %SystemRoot%\System32 mappában található. Az eszközzel a FAT, a FAT32 és az NTFS fájlrendszerrel formázott kötetek töredezettségmentesíthetők. A segédprogram a dinamikus és az alaplemezek kezelésére egyaránt képes.

Parancssori paraméterek és leírásuk

Használat

defrag kötet [-a] [-f][-v] [-?]

Paraméterek

kötet
A töredezettségmentesíteni kívánt kötet betűjele vagy csatlakoztatási pontja

-a
Csak elemzés

-f
Töredezettségmentesítés kényszerítése a töredezettség mértékétől és a szabad lemezterület méretétől függetlenül

-v
Részletes kimenet

-?
Súgószöveg megjelenítése

Megjegyzés: A kötet megfelelő és teljes töredezettségmentesítéséhez a Defrag eszköznek legalább 15 százalék szabad lemezterületre van szüksége. A Defrag ezt a szabad területet használja a fájltöredékek rendezéséhez. Ha a köteten 15 százaléknál kevesebb lemezterület áll rendelkezésre, a Defrag csak részlegesen hajtja végre a töredezettségmentesítést.

A töredezettségmentesítési folyamat megszakításához nyomja le a parancssorban a CTRL+C billentyűkombinációt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 283080 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 2.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo kbenv KB283080
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com