Artikel ID: 281140 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL281140
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit artikel wordt stapsgewijs beschreven hoe u de lokale Administrator-account kunt uitschakelen. Dit artikel is niet van toepassing op de account Domeinbeheerder in een Active Directory-domein.

Belangrijk Voordat u het lokale Administrator-account uitschakelt, moet u controleren of een andere gebruiker (op het domein, of een lokale gebruiker) lid is van de lokale Administrator-groep

Vereisten

U kunt de stappen in dit artikel alleen uitvoeren als u een computer gebruikt met Windows 2000 of Windows XP en als u bent aangemeld met een account die over beheerdersbevoegdheden beschikt.

Als u de lokale Administrator-account door ons wilt laten uitschakelen, gaat u naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u dit probleem liever zelf oplost, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossenAls u dit probleem automatisch wilt oplossen, klikt u op de knop of koppeling Dit probleem oplossen. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de wizard.

Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50519


Opmerkingen
 • Met de automatische correctie moet het Administrator-account worden uitgeschakeld. Als het Administrator-account niet bestaat, werkt de automatische oplossing niet.
 • Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
 • Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de Fix it-oplossing opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze software kunt uitvoeren op de computer waarop het probleem optreedt.

Ga vervolgens naar de sectie Is het probleem opgelost?Dit probleem zelf oplossen
De lokale Administrator-account uitschakelen op Windows XP

Opmerking Voordat u het lokale Administrator-account uitschakelt, controleert u of er ten minste één andere lokale of netwerkgebruiker is die met beheerdersbevoegdheden toegang heeft tot de computer. Als dat niet het geval is, kunt u de Administrator-account later niet meer inschakelen.
 1. Meld u aan als Administrator of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
 2. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en klik op Beheren.
 3. Vouw in het linkerdeelvenster het knooppunt Lokale gebruikers en groepen uit en klik op Gebruikers.
 4. Dubbelklik in het rechterdeelvenster op het Administrator-account.
 5. Open het tabblad Algemeen, selecteer het selectievakje Account is uitgeschakeld en klik op OK.
 6. Sluit de console van Computerbeheer. De nieuwe instelling wordt de volgende keer dat u zich aanmeldt bij deze computer van kracht.

Toegang weigeren tot de lokale Administrator-account in Windows 2000

In Windows 2000 is het niet mogelijk ingebouwde accounts uit te schakelen. U kunt echter wel de toegang tot de lokale Administrator-account weigeren door de lokale beveiligingsinstellingen aan te passen.

Opmerking: Voordat u deze stappen uitvoert, controleert u of er ten minste één andere lokale gebruiker of netwerkgebruiker is die met beheerdersbevoegdheden toegang kan krijgen tot de computer.
 1. Meld u aan als Administrator of als gebruiker met beheerdersbevoegdheden.
 2. Klik op Start, wijs Programma's aan, wijs Systeembeheer aan en klik op Lokaal beveiligingsbeleid.
 3. Vouw in het linkerdeel venster het knooppunt Lokaal beleid uit en klik op Toewijzing van gebruiksrecht.
 4. Dubbelklik in het rechterdeelvenster op Toegang tot deze computer vanaf het netwerk weigeren.
 5. Klik in Instelling van lokaal beveiligingsbeleid op Toevoegen.
 6. Klik in het vak Gebruikers en groepen op het Administrator-account en klik op Toevoegen.
 7. Klik op OK, klik nogmaals op OK en sluit de console voor de lokale beveiligingsinstellingen. De nieuwe beveiligingsinstelling wordt pas van kracht nadat de computer opnieuw is opgestart.


Is het probleem opgelost?

 • Controleer of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, bent u klaar met deze sectie. Als het probleem niet is verholpen, kunt u contact opnemen met de ondersteuningsservice.
 • Wij stellen uw feedback op prijs. Als u feedback hebt of als u problemen met deze oplossing wilt rapporteren, kunt u een bericht plaatsen op het blog Het probleem voor mij oplossen of u kunt ons een e-mail sturen.Eigenschappen

Artikel ID: 281140 - Laatste beoordeling: vrijdag 29 oktober 2010 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows® 2000 Server
Trefwoorden: 
kbenv kbhowtomaster kbfixme kbmsifixme KB281140

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com