Foutbericht 'Lync was niet aanmelden' wanneer u zich aanmelden bij de on line Lync wilt met Lync voor Mac 2011 in een Mac OS

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2803796 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Stel dat u de tijdzone instellen op uw huidige tijdzone op een apparaat waarop een Mac OS. Wanneer u probeert aan te melden bij Microsoft Online Lync met Lync voor Mac 2011 op het apparaat, mislukt de bewerking. Bovendien wordt de volgende foutmelding weergegeven:
Lync is niet meer aanmelden. Controleer uw aanmeldingsgegevens en probeer het opnieuw.

Opmerkingen
  • Dit probleem treedt op wanneer uw huidige tijdzone de Pacific Time zone of een tijdzone ten westen van de Pacific Time zone.
  • Als u de tijdzone op een tijdzone ten oosten van de zone Pacific Time wijzigt, kunt u aanmelden bij on line Lync met Lync voor Mac 2011. Bijvoorbeeld u de tijdzone van de zone Pacific Time naar de zone Eastern Time.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat Lync voor Mac 2011 verkeerd de systeemtijd leest. Daarom is het web ticket die Lync voor Mac 2011 probeert te gebruiken is verlopen.

Oplossing

Installeer de volgende cumulatieve update het probleem op te lossen:
2778095 Beschrijving van de Microsoft-Lync voor 2011 voor Mac 14.0.4 update

De producten van andere leveranciers die in dit artikel worden beschreven, worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk zijn van Microsoft. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Eigenschappen

Artikel ID: 2803796 - Laatste beoordeling: vrijdag 1 februari 2013 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Lync for Mac 2011
  • Microsoft Office Communications Online
Trefwoorden: 
kbqfe kbfix kbsurveynew kbexpertisebeginner kberrmsg kbmt KB2803796 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2803796

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com