Cum se utilizează caracteristica Comutare rapidă între utilizatori în Windows XP

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 279765 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

În Microsoft Windows XP, dacă se activează caracteristica Comutare rapidă între utilizatori, atunci se pot conecta simultan mai multe conturi de utilizator pe computer. Acest articol descrie modul în care se activează și se utilizează această caracteristică. Cu ajutorul Comutării rapide între utilizatori, utilizatorii pot să comute între sesiuni fără să închidă Windows, programe și așa mai departe. De exemplu, utilizatorul A a făcut Log on și navighează pe Internet, iar utilizatorul B dorește să facă Log on pe contul său de utilizator și să-și verifice contul de poștă electronică.Utilizatorul A poate să lase programele în execuție în timp ce utilizatorul B face Log on și își verifică contul său de poștă electronică. Utilizatorul A se poate întoarce apoi la sesiunea sa, în care programele continuă să fie în executare.

Comutarea rapidă între utilizatori este activată implicit în Windows XP Home Edition și Professional pe computere cu mai mult de 64 megaocteți (MO) de RAM. Însă, Comutarea rapidă între utilizatori nu este disponibilă pe computerele Windows XP care fac parte dintr-o rețea de domeniu.


Activarea sau dezactivarea Comutării rapide între utilizatori

Notă: Pentru a activa Comutare Rapidă Utilizatori, trebuie să activați și opțiunea Utilizare ecran Bun-venit. Această caracteristică nu se poate utiliza în situația în care computerul este membru al unui domeniu. Pentru a activa Comutarea rapidă între utilizatori:
 1. Faceți Log on pe computer ca administrator.
 2. Faceți clic pe Start, pe Panou de control, apoi faceți clic pe Conturi utilizator.
 3. Faceți clic pe Modificarea modului în care utilizatorii fac Log on sau Log off.
 4. Dacă nu este deja selectată, faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Utilizare ecran Bun venit.

  NOTĂ: Caseta de selectare Utilizare Comutare Rapidă Utilizatori nu este disponibilă până nu faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Utilizare ecran Bun venit.
 5. Faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Utilizare Comutare Rapidă Utilizatori, apoi faceți clic pe Se aplică opțiunile. Părăsiți instrumentul Conturi Utilizator.

Comutarea între utilizatori din Manager activități

Când un utilizator inițiază opțiunea Comutare utilizatori, computerul revine la ecranul de bun-venit. Sesiunea utilizatorului curent rămâne activă și alt utilizator poate să facă Log on acum și să utilizeze computerul. Comanda Comutare utilizatori poate fi inițiată în oricare dintre următoarele moduri:
 • Faceți clic pe Start, pe Log off, apoi faceți clic pe Comutare utilizatori.
 • Deschideți Managerul de activități (CTRL+ALT+DELETE), apoi faceți clic pe Comutare utilizatori din meniul Închidere.
 • Țineți apăsată tasta Windows, apoi apăsați tasta L.

Comutarea între utilizatori din ecranul de Log on standard

 1. Faceți clic pe Start, pe Log off, apoi faceți clic pe Comutare utilizatori. Apare ecranul de Log on Windows XP și se afișează numărul de programe care se execută pentru fiecare utilizator sub numele respectivului utilizator.
 2. Faceți clic pe utilizatorul la care doriți să comutați.
 3. Tastați parola, apoi faceți clic pe butonul săgeată pentru a face Log on pe computer.

Gestionarea sesiunilor altor utilizatori

Dacă aveți drepturi de administrator, aveți posibilitatea să deconectați alți utilizatori de la computer, ceea ce eliberează resurse de sistem, și aveți posibilitatea să le trimiteți acestora un mesaj din sesiunea dvs. Pentru a realiza acest lucru:
 1. Deschideți Managerul de activități (CTRL+ALT+DELETE).
 2. Pe fila Utilizatori, faceți clic pe numele utilizatorului căruia îi veți face Log off sau căruia îi veți trimite un mesaj.
 3. Faceți clic pe Log off pentru a deconecta utilizatorul de la computer sau faceți clic pe Trimitere mesaj pentru a trimite un mesaj utilizatorului.

Depanarea problemelor

Comutarea rapidă între utilizatori nu se poate utiliza când sunt activate Fișierele neconectate. Când încercați să activați Comutare Rapidă Utilizatori, este posibil să primiți următorul mesaj de eroare atunci când faceți clic pe Modificarea modului în care utilizatorii fac Log on sau Log off:
Comutarea rapidă între utilizatori nu se poate utiliza deoarece caracteristica Fișiere neconectate este activată în acest moment.
Pentru a modifica setările la Fișiere neconectate, faceți clic pe OK.
Pentru a rezolva această problemă, dezactivați Fișiere neconectate:
 1. Când primiți mesajul de eroare precedent, faceți clic pe OK: Se afișează caseta de dialog Setări fișiere neconectate.
 2. Faceți clic pentru a debifa caseta de selectare Activare fișiere neconectate, apoi faceți clic pe OK.

  NOTĂ: Nu veți mai avea posibilitatea să lucrați cu fișiere și programe care sunt stocate în rețea atunci când nu sunteți conectat la rețea.
Computerul poate funcționa mai lent decât este de așteptat. Dacă lăsați multe programe în execuție la comutarea între utilizatori, veți observa o funcționare mai lentă decât de obicei a computerului. Pentru a rezolva această problemă, închideți o parte din programe înainte de comutarea între utilizatori.

Există posibilitatea ca alți utilizatori să oprească computerul în timp ce există programe rămase deschise. La comutarea între utilizatori, un alt utilizator poate să oprească computerul. Dacă un utilizator care a făcut Log on are programe în execuție, acestea se vor închide când se închide computerul, iar aceasta poate avea ca rezultat pierderi de date. Pentru a împiedica acesta, salvați ceea ce ați lucrat înainte de comutarea între utilizatori.


REFERINȚE

Pentru mai multe informații, faceți clic pe unul dintre linkurile de mai jos:


Proprietă?i

ID articol: 279765 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 1.4
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv kbhowtomaster KB279765

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com