A Windows XP rendszer gyors felhasználóváltási szolgáltatásának használata

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 279765 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ha engedélyezi a gyors felhasználóváltást a Microsoft Windows XP rendszerben, egyszerre több felhasználói fiók tud bejelentkezni a rendszerbe. Ez a cikk a szolgáltatás engedélyezését és használatát ismerteti. A gyors felhasználóváltási szolgáltatással a felhasználók a Windows rendszer, a programok stb. bezárása nélkül válthatnak munkamenetet. Például: „A” felhasználó van bejelentkezve és éppen az interneten barangol, viszont „B” felhasználó be szeretne jelentkezni, hogy ellenőrizhesse az e-mail fiókját. „A” felhasználó futva hagyhatja programjait, amíg „B” felhasználó bejelentkezik és ellenőrzi az e-mail fiókját. „A” felhasználó ezután visszatérhet a munkamenetéhez, amelyben programjai továbbra is futnak.

A gyors felhasználóváltás alapértelmezés szerint engedélyezve van a 64 megabájtnál (MB) több RAM memóriával rendelkező Windows XP Home Edition és Professional rendszereken. A tartományi hálózat részeként működő Windows XP Professional alapú számítógépeken ugyanakkor a gyors felhasználóváltási szolgáltatás nem elérhető.


A gyors felhasználóváltás engedélyezése és tiltása

Megjegyzés: A gyors felhasználóváltás engedélyezéséhez engedélyeznie kell Az üdvözlőképernyő használata beállítást. Eza szolgáltatás nem használható, ha a számítógép egy tartomány része. A gyors felhasználóváltás engedélyezése:
 1. Jelentkezzen be rendszergazdafiókkal a számítógépre.
 2. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd kattintson duplán a Felhasználói fiókok ikonra.
 3. Kattintson A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása hivatkozásra.
 4. Ha még nincs bejelölve, jelölje be Az üdvözlőképernyő használata jelölőnégyzetet.

  Megjegyzés:A gyors felhasználóváltás használata jelölőnégyzet nem eléhető, amíg Az üdvözlőképernyő használata jelölőnégyzet nincs bejelölve.
 5. Jelölje be A gyors felhasználóváltás használata jelölőnégyzetet, majd kattintson a Beállítások alkalmazása gombra. Lépjen ki a Fekhasználói fiókok eszközből.

Felhasználóváltás a Feladatkezelő alkalmazásból

Amikor a felhasználó elindítja a Felhasználóváltás szolgáltatást, a számítógép visszatér az üdvözlőképernyőhöz. Az aktuális felhasználói munkamenet aktív marad, de egy másik felhasználó be tud jelentkezni és használni tudja a számítógépet. A Felhasználóváltás parancsot az alábbi módokon futtathatja:
 • Kattintson a Start menü Kijelentkezés gombjára, majd a Felhasználóváltás gombra.
 • Nyissa meg a Feladatkezelőt (CTRL + ALT + DELETE) és kattintson Leállítás menü Felhasználóváltás parancsára.
 • Tartsa lenyomva a Windows billentyűt, majd nyomja le az L billentyűt.

Felhasználóváltás a szokásos bejelentkezőképernyő használatával

 1. Kattintson a Start menü Kijelentkezés gombjára, majd a Felhasználóváltás gombra. Megjelenik a Windows XP bejelentkezési képernyője a felhasználók neveivel, illetve alattuk az adott felhasználónál futó programok számával.
 2. Kattintson arra a felhasználóra, amelyre váltani szeretne.
 3. Írja be a jelszót, majd kattintson a nyíl gombra a számítógépre történő bejelentkezéshez.

Más felhasználói munkamenetek kezelése

Rendszergazdai jogosultsággal kijeletkeztethet más felhasználókat a számítógépről, amellyel rendszererőforrásokat szabadíthat fel, és erről üzenetben értesítheti őket saját munkamenetéből. Ehhez tegye a következőket:
 1. Nyissa meg a Feladatkezelő alkalmazást (CTRL + ALT + DELETE).
 2. A Felhasználók lapon kattintson annak a felhasználónak a nevére, akit ki akar jelentkeztetni, vagy akinek üzenetet szeretne küldeni.
 3. A felhasználó kijeletkeztetéséhez a számítógépről kattintson a Kilépés, üzenetküldéshez az Üzenetküldés gombra.

Hibaelhárítás

A gyors felhasználóváltás nem használható, ha engedélyezve vannak a kapcsolat nélküli fájlok. Amikor megpróbálja engedélyezni a gyors felhasználóváltást, az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg, ha A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása hivatkozásra kattint:
A gyors felhasználóváltás nem használható, mert engedélyezve vannak a kapcsolat nélküli fájlok.
A kapcsolat nélküli fájlok beállításainak módosításához kattintson az OK gombra.
A probléma megoldásához tiltsa le a kapcsolat nélküli fájlok használatát:
 1. A fentihez hasonló üzenet megjelenésekor kattintson az OK gombra. Megjelenik a Kapcsolat nélküli fájlok beállításai párbeszédpanel.
 2. Törölje a jelet a Kapcsolat nélküli fájlok engedélyezése jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Ha nem kapcsolódik a hálózathoz, ezután nem fog tudni a hálózaton tárolt fájlokkal és programokkal dolgozni.
A számítógép a vártnál lassabban futhat. Ha programokat hagy futni, amikor felhasználót vált, elképzelhető, hogy a számítógép a megszokottnál lassababban fut. A probléma megoldásához lépjen ki egyes programokból, mielőtt felhasználót vált.

Más felhasználók leállíthatják a számítógépet, noha egyes programok nyitva maradtak. Felhasználóváltáskor más felhasználók leállíthatják a számítógépet. Ha egy bejelentkezett felhasználó programokat futtat, a számítógép leállításakor azok bezárulnak, amely adatvesztést eredményezhet. Ennek megakadályozására, felhasználóváltás előtt mentse munkáit.


Hivatkozások

Kapcsolódó cikkek:


Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 279765 - Utolsó ellenőrzés: 2006. augusztus 14. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbenv KB279765
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com