Képernyőmentések Windows 8-ban - gyors képernyőmentések

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2790489 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

További információ

A kép összecsukásaA kép kibontása
sbs small
Ez egy lépésről lépésre cikk.A jelenség

Hogyan tudok képernyőmentéseket készíteni a Windows 8-ban?

A megoldás

Gyors képernyőmentések Windows 8-ban

Egyre több olyan helyzet adódik, ahol szeretne képernyőmentéseket készíteni egy weblapról, egy videóról, vagy egy speciális helyről, például hogy elküldhesse a képernyőmentést egy barátjának email-en keresztül. 

A Windows 8-ban ez a feladat egyszerűbb, mint valaha. Egy egyszerű billentyűkombináció segítségével létre tud hozni és menteni képernyőmentéseket vagy képeket készíteni az asztal egy kiválasztott részéről a Képmetszővel. 

Megjegyzés: Ez a cikk feltételezi, hogy egeret és billentyűzetet használ a Windows 8-hoz.Képernyőmentések létrehozásához a teljes képernyőről kövesse az alábbi lépéseket:


Indítsa a Windows 8-at, menjen, az ablakba, melyről szeretne mentést készíteni, és nyomja le a Windows és a PrtnScr gombokat egyidejűleg.

Azonnal készül egy mentés a teljes Asztal-ról JPG állomány formájában  a Képek könyvtárban található Képernyőfelvételek mappába. Amennyiben több képernyőmentést hoz létre, ezzel a munkamenettel az állományok automatikusan számozva lesznek. A régi képfájlok nincsenek felülírva vagy törölve. 
A kép összecsukásaA kép kibontása
2828708A Képmetsző beállítása 

Amennyiben csak egy részét szeretné rögzíteni a teljes asztalnak és szeretné meghatározni hova mentse a képfájlt, használhatja a Képmetszőt. Ez az okos program a Windows 8 része. A gyors és egyszerű hozzáférés érdekében készíthet egy csempét vagy egy hivatkozást a tálcán (esetleg mindkettőt).A Képmetsző mint csempe vagy hivatkozás a tálcán (asztal)

1. Indítsa a Windows 8-at. Nyomja le a Windows+Q gombokat az összes Alkalmazás megjelenítéséhez.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828709
2. Jobb egérgombbal kattintson a Képmetsző ikonjára.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828710
3. Kattintson a Rögzítés a kezdőképernyőre a bal alsó sarokban a program rögzítéséhez a kezdőképernyőn.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828711
4. Kattintson a Rögzítés a tálcán-ra hogy létrehozzon egy hivatkozást Windows 8 tálcáján. A változtatások azonnal érvénybe lépnek.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828712


Hivatkozás létrehozása az asztalon a Képmetsző-höz

Hozhat létre hivatkozást a tálca helyett az asztalon is a Képmetsző-höz.1. Indítsa a Start Windows 8-at. Nyomja le a Windows+Q gombokat az összes Alkalmazás megjelenítéséhez.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828713
2. Jobb egérgombbal kattintson a Képmetsző ikonjára.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828714
3. Kattintson a Fájl mappájának magnyitásá-ra az alsó részben.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828715
4. Azonnal megjelenik az asztal a megnyitott Windows Kellékek mappával. Kattintson a Képmetsző ikonjára. Kattintson rá az egér bal gombjával, és tartsa nyomva a gombot. Nyomja le és tartsa lenyomva a CTRL gombot is a billentyűzeten, és miközben a gombokat lenyomva tartja, húzza át az ikont az asztal szabad részére. Engedje el a gombokat.


A kép összecsukásaA kép kibontása
2828716
5. Kész. Az ikon azonnal használható.

A kép összecsukásaA kép kibontása
2828717
Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2790489 - Utolsó ellenőrzés: 2013. március 15. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 8 Pro
  • Windows 8 Professional N
  • Windows 8
Kulcsszavak: 
kbstepbystep KB2790489
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com