„0xC004F015” hibaüzenet Windows 8 KMS-állomáskulccsal történő telepítése esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2752119 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a Kulcskezelő szolgáltatás (KMS) egy állomáskulcsát próbálja telepíteni a Windows 8 operációs rendszer Windows Server 2008 R2 KMS-állomásról történő aktiválásakor, a következő hibaüzenet jelenik meg:
0xC004F015: A szoftverlicencelési szolgáltatás jelentette, hogy a licenc nincs telepítve.
SL_E_PRODUCT_SKU_NOT_INSTALLED
Ez a hiba akkor is bekövetkezik, ha telepítette a Microsoft Tudásbázis következő cikkében leírt frissítést:
2691586 A Windows 8 és Windows Server 2012 rendszerek támogatása érdekében elérhetővé vált egy frissítés a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 KMS-állomásokhoz (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

Oka

A probléma oka, hogy a Windows 8 KMS-állomáskulcsok csak a következő operációs rendszereket futtató KMS-állomásokra telepíthetők:
  • Windows 8
  • Windows 7, ha rendelkezik a 2691586. számú frissítéssel
  • Windows Vista, ha rendelkezik a 2691586. számú frissítéssel
Az egyes Windows-kiadásokhoz adott KMS-állomáskulcsok tartoznak. Ezenkívül az egyes Windows ügyfélszámítógépek operációs rendszeréhez tartozó KMS-állomáskulcsok nem telepíthetők Windows Server operációs rendszerekre és fordítva. Egy Windows Vista vagy Windows 7 KMS-állomáskulcs telepíthető Windows Server 2003 rendszerű KMS-állomásra. Ugyanakkor semmilyen frissítéssel nem érhető el, hogy a Windows Server 2003 KMS-állomás támogasson egy Windows 8 vagy Windows Server 2012 KMS-állomáskulcsot.

A megoldás

Ha nem szeretne létrehozni egy Windows 8 KMS-állomást, telepítsen egy Windows Server 2012 KMS-állomáskulcsot. Egy Windows Server 2012 KMS-állomáskulccsal aktiválhatja a Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows 8 és Windows Server 2012 rendszereket.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2752119 - Utolsó ellenőrzés: 2012. november 12. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 8 Enterprise
Kulcsszavak: 
kbsurveynew kbexpertiseinter kbprb KB2752119
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com