A „Termékkulcs módosítása” hivatkozás nem érhető el Windows 8 vagy Windows Server 2012 rendszeren

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2750773 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor módosítani szeretné a termékkulcsot egy Windows 8 vagy Windows Server 2012 rendszerű számítógépen, nem találja a Vezérlőpult Rendszer eleme alatt található „Termékkulcs módosítása” hivatkozást.

Vegyünk egy példát: Az alapértelmezett telepítési termékkulcsot többször használható aktiválási kulccsá (MAK) szeretné alakítani egy Windows 8 rendszert használó számítógépen. Ugyanakkor nem találja azt az elemet a felhasználói felületen, amely ezt lehetővé tenné.

Oka

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha a Windows 8 vagy a Windows 2012 nincs aktiválva. Ebben az esetben nem jelenik meg a „Termékkulcs módosítása” hivatkozás.

A megoldás

Ha azelőtt szeretné lecserélni a termékkulcsot, hogy aktiválná a Windows adott példányát, tegye a következők egyikét:

1. módszer

 1. Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, majd koppintson a Keresés lehetőségre. Egér használata esetén mutasson a képernyő jobb alsó sarkába, majd kattintson a Keresés elemre.
 2. A keresőmezőbe írja be: Slui 3.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  keresés slui
 3. Koppintson vagy kattintson a Slui 3 ikonra.
 4. Írja be termékkulcsát a Windows aktiválási ablakába, majd kattintson az Aktiválás gombra.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  aktiválási ablak

2. módszer

 1. Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, majd koppintson a Keresés lehetőségre. Egér használata esetén mutasson a képernyő jobb alsó sarkába, majd kattintson a Keresés elemre.
 2. A Keresés mezőbe írja be a Parancssor kifejezést.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  keresés: cmd
 3. Kattintson a jobb gombbal a Parancssor elemre, majd kattintson a Futtatás rendszergazdaként parancsra. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy kattintson az Engedélyezés gombra.
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  rendszergazdai jogú parancssor
 4. Futtassa a következő parancsot egy rendszergazdai jogú parancssorból:
  slmgr.vbs /ipk <Saját termékkulcs>
Megjegyzés: A Mennyiségi aktiválás kezelőeszköze (VAMT) 3.0 segítségével távolról is módosítható a termékkulcs, amennyiben több számítógépen is megváltoztatná azt.

További információ

A Windows 7 esetében akkor is megjelenik a „Termékkulcs módosítása” hivatkozás, ha a Windows nincs aktiválva.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2750773 - Utolsó ellenőrzés: 2014. március 7. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 8
 • Windows 8 Enterprise
 • Windows 8 Pro
 • Windows Server 2012 Standard
 • Windows Server 2012 Essentials
 • Windows Server 2012 Datacenter
Kulcsszavak: 
kbprb kbexpertisebeginner kbsurveynew kbcip KB2750773
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com