Fjern Office i Windows 8 eller Windows 7:

Skjul billedetUdvid billedet
Fjern Office i Windows 8 eller Windows 7

Hvis det ikke virker, kan du bruge Fix it-værktøjet til at fjerne Office helt.

Vigtigt! Hvis du har en tidligere version af Office på din computer, f.eks. Office 2010 eller Office 2007, fjerner Fix it-værktøjet også den. Hvis du vil installere Office 2010 igen, når du har kørt Fix it-løsningen, skal du følge trinnene under Reparere Office-programmer. I Office 2007 eller tidligere versioner skal du geninstallere Office ved hjælp af din oprindelige Office-dvd og produktnøgle.
  1. Gå til denne Fix it-løsning.

Skjul billedetUdvid billedet
    Løs problemet
    Microsoft Fix it
    Skjul billedetUdvid billedet
  2. Nederst på browserskærmen skal du klikke på Åbn.

Skjul billedetUdvid billedet
    Et billede af downloadlinket

Bemærk! Hvis filen ikke åbnes, skal du klikke på Gem og derefter klikke på Åbn mappe. Find filen (navnet starter med "O15CTRRemove"), og dobbeltklik derefter på den for at køre Fix it-løsningen.
Sådan geninstallerer du Office:
  • Hvis du er privat bruger, kan du gå til din kontoside og derefter klikke på Installer.
  • Hvis du er erhvervsbruger, kan du gå til Office 365-portalen og derefter klikke på Installer.
Hvis Fix it-løsningen ikke fuldstændig fjerner Office fra din pc, kan du fjerne Office manuelt. Eller kontakt Microsoft Support for at få hjælp.

Manuelle trin til fjernelse af Office 2013 eller Office 365

Skjul billedetUdvid billedet

Trin 1: Fastslå installationstypen for Office

Før du udfører disse trin, skal du kende installationstypen for din Office-installation. Det er vigtigt, da de enkelte installationstyper kan kræve en anden metode til fjernelse.

Du kan fastslå installationstypen for Office ved at følge disse trin:
  1. Start et Office-program, f.eks. Microsoft Word.
  2. Klik på Konto i menuen Filer.
  3. Hvis Office 2013 er installeret ved hjælp af Klik og kør, vises elementet Opdateringsindstillinger. Hvis der er tale om en MSI-installation, vises elementet Opdateringsindstillinger ikke.
Tip!
  • Klik og kør er en ny metode, som du kan bruge til at installere og opdatere Microsoft Office via internettet. Klik og kør fungerer på stort set samme måde som videostreaming. Som standard installeres Office 365-produkter ved hjælp af Klik og kør.
  • MSI er den traditionelle metode, der bruges til at installere Office. Typisk er Office installeret fra en lokal installationsressource.

Trin 2: Fjern Office 2013 eller Office 365 manuelt

En Klik og kør-installation af Office 2013, f.eks. til Office 365 Home
Skjul billedetUdvid billedet

Bemærk! Hvis du vil anvende denne metode, skal du være logget på Windows via en administratorkonto. Hvis dette er din personlige computer, er du sikkert allerede logget på via en administratorkonto. Hvis computeren er en del af et netværk, skal du muligvis bede systemadministratoren om hjælp. Hvis du vil kontrollere, om du er logget på via en administratorkonto, kan du læse følgende artikel i Microsoft Knowledge Base:
Trin 1: Fjern de resterende Windows Installer-pakker
  1. Åbn Office 15-installationsmappen. Denne mappe er placeret under C:\Program Files\Microsoft Office 15 som standard.
  2. Åbn rodmappen, åbn integrationsmappen, og slet derefter alle C2RManifest*.xml-filer, f.eks. c2rmanifest.officemui.msi.zip.en-us.
  3. Brug en af følgende metoder til at åbne et vindue med en kommandoprompt som administrator.

Windows 7:
    1. Klik på Start, klik på Alle programmer, og åbn derefter mappen Tilbehør.
    2. Højreklik på Kommandoprompt, og klik derefter på Kør som administrator.
    Windows 8 eller Windows 8.1
    1. Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg. Hvis du bruger en mus, skal du pege på det øverste højre hjørne på skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
    2. Skriv CMD i feltet Søg. Tryk og hold nede på Kommandoprompt i søgeresultaterne i ét sekund, og klik derefter på Kør som administrator. Hvis du bruger en mus, skal du højreklikke på Kommandoprompt og derefter klikke på Kør som administrator.
  4. Skriv følgende kommandoer ved kommandoprompten, og tryk på Enter efter hver enkelt kommando:
    cd "C:\Programmer\Microsoft Office 15\root\integration"
    integrator.exe /U
Trin 2: Fjerne planlagte opgaver for Office 2013
  1. Åbn et vindue med en kommandoprompt som administrator.
  2. Skriv følgende kommandoer ved kommandoprompten, og tryk på Enter efter hver kommando:
    schtasks.exe /delete /tn "\Microsoft\Office\Office 15 Subscription Heartbeat"
    schtasks.exe /delete /tn "\Microsoft\Office\Office Automatic Update"
    schtasks.exe /delete /tn "\Microsoft\Office\Office Subscription Maintenance"
Trin 3: Brug Jobliste til at afslutte Klik og kør-opgaver
  1. Brug en af følgende metoder til at åbne Jobliste.

Windows 7:

Højreklik på et tomt område på proceslinjen, og klik derefter på Start Jobliste.

Windows 8 eller Windows 8.1
    1. Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg. Hvis du bruger en mus, skal du pege på det øverste højre hjørne på skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
    2. Skriv Jobliste i feltet Søg. Klik på Jobliste i søgeresultaterne.
  2. Klik på fanen Proces.
  3. Hvis følgende processer kører, skal du højreklikke på hver af dem og derefter klikke på Afslut proces i Windows 7 eller Afslut opgave i Windows 8 eller Windows 8.1, når du har markeret de enkelte processer.
    • integratedoffice.exe
    • appvshnotify.exe
    • firstrun.exe
    • setup*.exe
Trin 4: Slet Office 2013-tjenesten
  1. Åbn et vindue med en kommandoprompt som administrator.
  2. Start en kommandoprompt, skriv følgende kommando, og tryk derefter på Enter:
    sc delete OfficeSvc
Trin 5: Slet Office 2013-filerne
  1. Brug en af følgende metoder til at åbne dialogboksen Kør.

Windows 7:
    1. Klik på Start, skriv Kør i feltet Start søgning, og klik derefter på Kør i søgeresultaterne.
    Windows 8 eller Windows 8.1
    1. Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg. Hvis du bruger en mus, skal du pege på det øverste højre hjørne på skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
    2. I feltet Søg skal du skrive Kør og derefter klikke på Kør i søgeresultaterne.
    Bemærk! Du kan også trykke på Windows-tasten + R for at åbne dialogboksen Kør.
  2. Skriv %ProgramFiles% i feltet Åbn, og klik derefter på OK.
  3. Slet mappen "Microsoft Office 15".
  4. Åbn dialogboksen Kør, skriv %ProgramData%\Microsoft, og klik derefter på OK.
  5. Slet mappen ClickToRun. Hvis mappen ikke findes, skal du fortsætte til det næste trin.
  6. Åbn dialogboksen Kør, skriv %ProgramData%\Microsoft\office, og klik derefter på OK.
  7. Slet mappen FFPackageLocker.

Bemærk! Hvis du ikke kan slette en mappe eller en fil, fordi den er åben eller bruges af et andet program, skal du genstarte computeren og forsøge igen. Hvis du stadig ikke kan fjerne mappen, skal du gå til næste trin.

Trin 6: Slet Office 2013-undernøglerne i registreringsdatabasen

Vigtigt! Følg trinnene i dette afsnit nøje. Der kan opstå alvorlige problemer, hvis registreringsdatabasen ikke redigeres korrekt. Før du redigerer registreringsdatabasen,  skal du sikkerhedskopiere den med henblik på gendannelse i tilfælde af, at der opstår problemer.
  1. Åbn Registreringseditor.

Windows 7:
    1. Klik på Start, skriv Kør i feltet Start søgning, og klik derefter på Kør i søgeresultaterne.
    2. Skriv regedit, og klik derefter på OK.
    Windows 8 eller Windows 8.1
    1. Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg. Hvis du bruger en mus, skal du pege på det øverste højre hjørne på skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
    2. I feltet Søg skal du skrive regedit og derefter klikke på regedit.exe i ruden med søgeresultater.
  2. Slet følgende undernøgler i registreringsdatabasen:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\15.0\ClickToRun
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\AppVISV
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Microsoft Office <Edition>15 - en-us
    Bemærk! I undernøglen under det tredje punkt, repræsenterer "Microsoft Office 15 <Edition>- en-us" det faktiske programnavn. Dette navn afhænger af, hvilken udgave af Office 2013 og sprogversion du har installeret.
Trin 7: Slet genvejene i menuen Start
  1. Åbn dialogboksen Kør.
  2. Skriv %ALLUSERSPROFILE%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs, og tryk derefter på Enter.
  3. Slet Office 2013-mapperne.
Trin 8: Fjern Microsoft Office Habanero Local Component og Habanero Supplemental Local Component
  1. Åbn et vindue med en kommandoprompt som administrator.
  2. Skriv en af følgende kommandoer i kommandoprompten, afhængigt af dit operativsystem, og tryk derefter på Enter:
    • Hvis du kører en x86-version af Office 2013 på et x64-operativsystem, skal du køre følgende kommando:
      MsiExec.exe /X{50150000-008F-0000-1000-0000000FF1CE}
    • Hvis du kører en x86-version af Office 2013 på et x86-operativsystem, skal du køre følgende kommando:
      MsiExec.exe /X{50150000-007E-0000-0000-0000000FF1CE}
    • Hvis du kører en x64-version af Office 2013 på et x64-operativsystem, skal du køre følgende kommando:
      MsiExec.exe /X{50150000-008C-0000-1000-0000000FF1CE}
Skjul billedetUdvid billedet
En MSI-installation af Office 2013
Skjul billedetUdvid billedet
Vigtigt! Hvis du vil fjerne Office 2013, skal du kunne se skjulte filer og mapper. Du kan få vist dem ved at følge disse trin, før du starter denne procedure:
  1. Start Windows Stifinder.
  2. Tryk på Alt for at få vist menulinjen.
  3. Klik på Mappeindstillinger i menuen Funktioner.
  4. Klik på fanen Vis.
  5. Klik på Vis skjulte filer og mapper under Skjulte filer og mapper i ruden Avancerede indstillinger.
  6. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Skjul filtypenavne for kendte filtyper.
  7. Klik på OK, og afslut derefter Windows Stifinder.
Trin 1: Fjern eventuelle tilbageværende Windows Installer-pakker til Office 2013-systemet
  1. Brug en af følgende metoder til at åbne dialogboksen Kør.

Windows 7:
    1. Klik på Start, skriv Kør i feltet Start søgning, og klik derefter på Kør i søgeresultaterne.
    Windows 8 eller Windows 8.1
    1. Stryg indad fra højre side af skærmen, og tryk derefter på Søg. Hvis du bruger en mus, skal du pege på det øverste højre hjørne af skærmen, flytte musemarkøren nedad og derefter klikke på Søg.
    2. I feltet Søg skal du skrive Kør og derefter klikke på Kør i søgeresultaterne.
  2. Skriv installer, og klik derefter på OK.

Bemærk! Mappen %windir%\Installer åbnes.
  3. Tryk på Alt for at få vist menulinjen.
  4. Windows 7:
    1. Klik på Vælg detaljer i menuen Vis.
    Windows 8 eller Windows 8.1
    1. På båndet Vis skal du klikke på Detaljer i gruppen Layout.
  5. Markér afkrydsningsfeltet Emne, skriv 340 i feltet Den markerede kolonnes bredde (i pixel), og klik derefter på OK.

Bemærk! Det kan tage flere minutter, før emnerne vises ud for de enkelte .msi-filer.
  6. Peg på Sortér efter i menuen Vis, og klik derefter på Emne.
  7. Hvis dialogboksen Kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Tillad for at fortsætte.
  8. Find alle de .msi-filer, hvor emnet er "Microsoft Office <produktnavn> 2013", højreklik på .msi-filen, og klik derefter på Fjern.

Bemærk! I dette trin repræsenterer <produktnavn> det faktiske navn på Office 2013-produktet.
Trin 2: Stop tjenesten Office Source Engine
  1. Åbn dialogboksen Kør.
  2. Skriv services.msc, og klik derefter på OK.
  3. Kontrollér i vinduet Tjenester, om tjenesten Office-kildeprogram kører. Hvis tjenesten kører, vises "Startet" i kolonnen Status. Hvis tjenesten kører, skal du højreklikke på Office-kildeprogram og derefter klikke på Stop.
  4. Luk vinduet Tjenester.
Trin 3: Slet eventuelle resterende Office 2013-installationsmapper
  1. Åbn dialogboksen Kør.
  2. Skriv %CommonProgramFiles%\Microsoft Shared, og klik derefter på OK.

Bemærk! På en computer, der kører en 64-bit version af Windows, skal du skrive %CommonProgramFiles(x86)%\Microsoft Shared og derefter klikke på OK.
  3. Hvis følgende mapper findes, skal du slette dem:
    • Office15
    • Kildeprogram
  4. Åbn dialogboksen Kør .
  5. Skriv %ProgramFiles%\Microsoft Office, og klik derefter på OK.

Bemærk! På en computer, der kører en 64-bit version af Windows, skal du skrive %ProgramFiles(x86)%\Microsoft Office og derefter klikke på OK.
  6. Slet Office15-mappen.
  7. Find og åbn mappen MSOCache i rodmappen på de enkelte harddiske. Hvis du ikke kan se denne mappe, skal du udføre disse trin:
    1. Start Windows Stifinder, og klik derefter på Mappeindstillinger i menuen Funktioner.
    2. Klik på fanen Vis.
    3. Klik på Vis skjulte filer og mapper under Skjulte filer og mapper i sektionen Avancerede indstillinger.
    4. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Skjul beskyttede operativsystemfiler, og klik på OK.
    5. Åbn mappen Alle brugere i mappen MSOCache, og slet derefter de mapper, der indeholder teksten "0FF1CE}- i mappenavnet.

Bemærk! Denne tekst indeholder tegnene "0" (nul) og "1" for bogstaverne "O" og "I". Slet f.eks. den mappe, der hedder følgende:
      {90150000-001B-0409-0000-0000000FF1CE}-C
Trin 4: Slet eventuelle resterende Office 2013-installationsfiler
  1. Åbn dialogboksen Kør.
  2. Skriv %appdata%\microsoft\templates, og klik derefter på OK.
  3. Slet følgende filer:
    • Normal.dotm
    • Velkommen til Word.dotx
  4. Åbn dialogboksen Kør.
  5. Skriv %appdata%\microsoft\document building blocks, og klik derefter på OK.
  6. Åbn undermappen i mappen "Document Building Blocks".

Bemærk! Undermappens navn består af et fircifret tal, der angiver sproget for Microsoft Office-pakken.
  7. Slet filen "Building blocks.dotx".
  8. Luk alle programmer, før du udfører resten af trinnene.
Trin 5: Slet undernøglerne i registreringsdatabasen til Office 2013-systemet

Advarsel! Der kan opstå alvorlige problemer, hvis du foretager forkerte ændringer i registreringsdatabasen ved hjælp af Registreringseditor eller andre metoder. Problemerne kan medføre, at du skal geninstallere operativsystemet. Microsoft garanterer ikke, at disse problemer kan løses. Ændring af registreringsdatabasen sker på egen risiko.

Vigtigt! Denne artikel indeholder oplysninger om, hvordan du redigerer registreringsdatabasen. Sørg for at tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før du redigerer den. Sørg for, at du ved, hvordan du gendanner registreringsdatabasen, hvis der opstår et problem. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du sikkerhedskopierer, gendanner og redigerer registreringsdatabasen, ved at klikke på nedenstående artikelnummer for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
322756 Sådan sikkerhedskopieres og gendannes registreringsdatabasen i Windows
Find og slet derefter undernøglerne i registreringsdatabasen for Office 2013, hvis de findes. Det gør du ved at følge disse trin:
  1. Åbn dialogboksen Kør.
  2. Skriv regedit, og klik derefter på OK.
  3. Klik på følgende undernøgle i registreringsdatabasen:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0
  4. Klik på Eksportér i menuen Filer, skriv DeletedKey01, og klik derefter på Gem.
  5. Klik på Slet i menuen Rediger, og klik derefter på Ja for at bekræfte.
  6. Gentag trin 1-7 for alle undernøgler i registreringsdatabasen på følgende lister. Giv hver enkelt eksporteret undernøgle et entydigt navn med en trinvis højere værdi.

Eksempel: Skriv DeletedKey02 for den anden nøgle, skriv DeletedKey03 for den tredje nøgle osv.

Bemærk! I følgende registreringsdatabasenøgler står stjernen (*) for et eller flere tegn i undernøglens navn.
32-bit versioner af Windows
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\15.0
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\Delivery\SourceEngine\Downloads\*0FF1CE}-*
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\*0FF1CE*
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\Upgrade Codes\*F01FEC
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\*F01FEC
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ose
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\*F01FEC
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\*F01FEC
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\UpgradeCodes\*F01FEC
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Win32Assemblies\*Office15*
64-bit versioner af Windows
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Office\15.0
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Office\Delivery\SourceEngine\Downloads\*0FF1CE}-*
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\*0FF1CE*
  • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ose
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Features\*F01FEC
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\*F01FEC
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\UpgradeCodes\*F01FEC
  • HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Win32Asemblies\*Office15*
Slet også følgende undernøgler i registreringsdatabasen:
  1. Find en af nedenstående undernøgler, afhængigt af hvilken version af Windows du har installeret:
    • 32-bit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
    • 64-bit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
  2. Klik på Eksportér i menuen Filer, skriv UninstallKey01, og klik derefter på Gem.
  3. Under undernøglen Uninstall, som du fandt under trin 1, skal du klikke på de enkelte undernøgler og derefter undersøge, om følgende værdi er tildelt undernøglen:
    • Navn: UninstallString
    • Data: file_name path\Office Setup Controller\Setup.exe path
    Bemærk! I dette eksempel repræsenterer file_name det faktiske navn på et installationsprogram, og path repræsenterer den faktiske filsti.
  4. Hvis undernøglen indeholder det navn og de data, der er beskrevet under trin 3, skal du klikke på Slet i menuen Rediger. Ellers skal du gå til trin 5.
  5. Gentag trin 3 og 4, indtil du har fundet og slettet alle undernøgler, der svarer til det navn og de data, der er beskrevet under trin 3.
  6. Luk Registreringseditor.
Skjul billedetUdvid billedet
Skjul billedetUdvid billedet

Få Live Hjælp

Bemærk! Dette er en artikel til hurtig udgivelse, som er oprettet direkte i Microsofts supportafdeling. Oplysningerne i artiklen præsenteres som de og behandler aktuelle problemer. Fordi artiklen er blevet udgivet hurtigt, kan der forekomme slåfejl, og artiklen kan blive redigeret uden varsel. Se andre forbehold under Vilkår for anvendelse.

Om denne artikel

Artikel-id: 2739501
Seneste redigering: 16. december 2014
Oplysningerne i denne artikel gælder:: Microsoft Office Home and Business 2013, Microsoft Office 365 Home, Microsoft Office 365 ProPlus, Microsoft Office Home and Student 2013, Microsoft Office Personal 2013, Microsoft Office Professional 2013, Microsoft Office Professional Plus 2013, Microsoft Office Standard 2013, Microsoft Office 365 for enterprises, Microsoft Office 365 for small businesses
Vil du give feedback i forbindelse med denne artikel?