Hogyan lehet a Windows Me Kikapcsolási Problémákat Elhárítani

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 273746 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU273746
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ez a cikk leírja azokat a hibaelhárító lépéseket, melyek segíteni tudnak a Windows Millennium Edition (Me) kikapcsolásakor jelentkező problémák esetében. Ez az információ szintén megtalálható a Windows Me Indulási és Kikapcsolási hibaelhárító varázslóban. A Microsoft azt javasolja, hogy ezt a varázslót használja, de ez a szöveg alapú cikk is használható, attól függően kinek melyik tetszik. A Windows Me Indulási és Kikapcsolási hibaelhárító varázsló a súgó és támogató központban található a Windows ME-ben vagy a következő Microsoft Web helyen:
http://www.microsoft.com/technet/archive/win98/proddocs/getstart/advissue.mspx?mfr=true
MEGJEGYZÉS: Ha hibaelhárító információkat keres, melyek nincsenek megemlítve ebben a cikkben, akkor próbáljon meg a Knowledge Base-ben újra keresni a következő cikkben található kulcsszavak segítségével:
242450 How to Query the Microsoft Knowledge Base Using Keywords

További információ

Kikapcsolási problémák a Windows Me-ben, melyeket a következők valamelyike okozhat:
 • Nem kompatibilis, sérült vagy ütköző eszközmeghajtók.
 • Sérült Kliépési hang fájl.
 • Helytelenül beállított vagy sérült hardver.
Ezeknek a problémáknak az elhárításához:
 1. Határozza meg, hogy az Indítópultban található program ütközik-e az indítási folyamattal:
  1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatásra , gépelje be msconfig a Megnyitás dobozba és kattintson az OK -ra.
  2. Kattintson a Szelektív indításra , majd vegye ki a pipát az Indítópult elemeinek betöltése bejelölő négyzetből. Alkalmaz , majd kattintson az OK -ra. Ezután kattintson az Igen -re a számítógép újraindításához.
  3. Tesztelje le, hogy a probléma megoldódott-e a számítógép újraindítása után. Ha a számítógépe nem kapcsol ki helyesen, hagyja ki a 2. lépést. Ha a számítógép helyesen kapcsol ki, akkor egy az induláskor betöltődő program okozza a problémát. A következő lépésekkel folytassa a megoldását, hogy kiderítse, valyon melyik program a probléma okozója.
  4. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatásra , gépelje be msconfig a Megnyitás dobozba és kattintson az OK -ra.
  5. Az Indítópult fülön kattintással jelölje be az egyik bejelölő négyzetet, majd kattintson az OK -ra. Ezután kattitnson az, Igen -re a számítógép újraindításához. Teszteléssel ellenőrizze, hogy még mindig a kikapcsolt programok valamelyike, okozza-e a problémát. Ha igen, ismételje meg a D-E lépéseket, de az E lépésben másik programot engedélyezzen. Amikor a számítógép nem indul helyesen, akkor az a program a probléma okozója, amit legutoljára engedélyezett.

   MEGJEGYZÉS: Ha a programok letiltása nem oldja meg a problémát, engedélyezze az induló programokat az A- B lépések megismétlésével, csak éppen kattintással engedélyezze az Indítópult elemeinek betöltése Bejelölő négyzetet.
 2. Határozza meg, hogy a kikapcsolási problémát egy a Win.ini vagy System.ini fájlból betöltődő parancs vagy meghajtó okozza:
  1. Kattintson a Start Gombra, majd a Futtatás -ra és gépelje be msconfig Ezután kattintson az OK -ra.
  2. Kattintson a Szelektív indítás -ra és utána kattintson a kövektező bejelölő négyzetekre:
   • Win.ini fájl végrahajtása
   • System.ini fájl végrahajtása

   MEGJEGYZÉS: Ha ezen elemek valamelyike, nem elérhető, akkor azok nem tartalmaznak betölthető elemeket.

  3. Ha ezen elemek valamelyike, nem elérhető, akkor azok nem tartalmaznak betölthető elemeket. Kattintson az OK gombra, majd az Igen -re a számítógép újraindításához. Teszteléssel ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e a számítógép újraindítása után. Ha a számítógép nem kapcsol ki helyesen, ismételje meg az A-B lépéseket, de a B lépésben kattitntással jelölje be a bejelölő négyzeteket ls folytassa a 3. lépéssel.
 3. Tiltson le néhány eszközmeghajtót. Az általános eszközmeghajtók közül leggyakrabban a hangkártya, a videókártya és a hálózati kártya meghajtói okozzák a problémát. Az eszközmeghajtók tiltásáshoz:
  1. Jobboldali egérgombbal kattintson a Sajátgép -re, majd kattintson a Tulajdonságok -ra. Ezután kattintson az Eszközkezelő fülre.
  2. Duplán kattintson egy eszköz tipusra, pl. Hang videó és játékvezérlők , a csoport kibontásához.
  3. Kattintson az egyik felsorolt eszközre és kattintson a Tulajdonságok -ra.
  4. Kattintással jelölje be Tiltás ebben a hardverprofilban Bejelölő négyzetet.

   FONTOS : Jegyezzen fel minden olyan eszközt, amelyet ebben a folyamatban letiltott, hogy a késöbbiekben engedélyezni tudja.
  5. Kattintson az OK -ra, majd ismét az OK -ra. Ezután indítsa újra a számítógépet.

   Teszteléssel állapítsa meg, hogy a probéma megoldódott-e az újraindítás után. Ha a számítógép nem kapcsol ki helyesen, ismételje meg az A-E lépéseket, csak a D lépésben másik elemet tiltson le. A videókártya teszteléséhez kattintson a Start -ra, majd a Futtatás- ra. Gépelje be msconfig , kattintson az OK -ra. Kattinson a Speciális gombra, majd kattintással válassza ki a VGA 640x480x16 bejelölő négyzetet. Kattintson az OK -ra. Ha letiltja a hangkártyát, videókártyát és hálózati kártyát, de a probléma még mindig nincs megoldva engedélyezze ezeket az eszközöket az A-E lépések megismétlésével de a D lépésben kattitntással törölje a pipát a Tiltás ebben a hardverprofilban bejelölő négyzetből és folytassa a 4. lépéssel.

   MEGJEGYZÉS: Ha nem tudja megváltoztatni a videókártyát az adott lépésekkel, akkor cserélje le a videókártya meghajtóját Szabványos VGA meghajtóra a következő lépések segítségével:
   1. Kattintson a Start -ra és mutasson a Beállítások -ra. Kattintson a Vezérlőpult -ra, majd duplán kattitnson a Képernyő -re.
   2. Kattintson a Beállítások fülre. Kattintson a Speciális gombra, majd a Csatoló fülre. Kattintson a Módosítás gombra.
   3. Kattintson a tovább gombra és kattintson a Lista megjelenítése egy adott helyen található összes illesztőprogramról, így kiválasztható a kívánt illesztőprogram. -ra, majd kattintson a tovább gombra.
   4. Kattintson a Minden Eszköz Mutatása -ra és kattitnson a Szabványos videókártyák -ra a Gyártók dobozban. Kattintson a Szabványos videókártya (VGA) -ra a Modellek dobozban és kattitnson a tovább gombra.
   5. Kattintson az Igen -re, majd a tovább -ra és kattitnson a Befejezés gombra.
   6. Kattintson a Bezárás -ra, majd ismét a Bezárás -ra. Kattintson az Igen -re, amikor jelzést kap a számítógép újraindításához.

    Ha a videókártya meghajtójának a Szabványos VGA-ra történt cseréje megoldotta a problémát, akkor vegye fel a kapcsolatot a videókártya gyártójával azzal a kéréssel, hogy beszerezhető-e egy frissített meghajtó program a Windows Me operációs rendszerhez. További információt, hogy hogyan lehet a képernyő problémákat megoldani, a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
    127139 Troubleshooting Video Problems in Windows
 4. Határozza meg, hogy a kikapcsolási problémát egy sérült kilépési hangfájl okozza-e:
  1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Beállítások -ra. Kattintson a Vezérlőpult -ra és duplán kattitnson a Hangok és Multimédia ikonra.
  2. Jegyezze fel a Kilépés a Windows-ból hang nevét és helyét, majd kattintson a Kilépés a Windowsból az Események: dobozban és kattitnson Nincs -re a Név dobozban.
  3. Kattintson az OK gombra és utána indítsa újra a számítógépet.

   Teszteléssel ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e, ha a számítógépet újraindítja. Ha a számítógép nem kapcsol ki helyesen, ismételje meg az A-C lépéseket, de állítsa vissza az eredeti Kilépés a Windows-ból hangot a B lépésben. Ezután folytassa az 5. lépéssel. Ha a probléma megoldódott, a Kilépés a Windowsból hang fájl sérült és ki kell cserélni. A hang fájl kicseréléséhez állítsa vissza a fájlt egy biztonsági mentésből, vagy telepítse újra azt a programot, amely a hang fájlt adta.
 5. Határozza meg, hogy a kikapcsolási problémát a Fejlett Energiagazdálkodás (Advanced Power Management (APM)) okozza-e:

  MEGJEGYZÉS: Nem minden számítógép rendelkezik APM lehetőséggel. Ha a számítógépének nincs APM lehetősége, hagyja ki ezt a lépést. Ha nem biztos benne, kövesse a lépéseket, hogy az APM fel van-e sorolva az Eszközkezelőben vagy ellenőrizze le a hardver gyártójánál.
  1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Beállítások -ra. Kattintson a Vezérlőpult -ra. Duplán kattintson a Rendszer ikonon, majd kattintson az Eszközkezelő fülre.
  2. Duplán kattintson a Rendszereszközök csoportra a kibontáshoz.
  3. Duplán kattintson a Fejlett Energiagazdálkodás (APM) támogatása az eszközök listájában. Kattintson a Beállítások fülre és utána kattintással jelölje ki a Kapcsolás APM 1.0 módba és Az energiaállapot lekérdezésének kikapcsolása bejelölő négyzeteket.
  4. Kattitnson az OK -ra addíg, amíg vissza nem tér a Vezérlőpulthoz és ezután indítsa újra a számítógépet.

   Teszteléssel ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e, ha a számítógépet újraindítja. Ha a számítógépe nem kapcsol ki megfelelően ismételje meg az A-D lépéseket de kattintással törölje a pipákat a Kapcsolás APM 1.0 módba és Az energiaállapot lekérdezésének kikapcsolása bejelölő négyzetből, majd folytassa a 6. lépéssel.
 6. Határozza meg, hogy a kikapcsolási problémát egy virtuális eszközmeghajtó okozza-e vagy sem (.vxd fájl):
  1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatásra , Gépelje be msconfig , kattintson az OK gombra.
  2. Kattintson a Szelektív indítás -ra és utána törölje a Statikus VxD-k betöltése bejelölő négyzetet.
  3. Kattintson az OK -ra, majd az Igen -re a számítógép újraindításához. Teszteléssel határozza meg, hogy a probléma megoldódott-e, ha a számítógépet újraindítja. Ha a számítógép nem kapcsol ki helyesen, akkor ismételje meg az A-C lépéseket, de a C lépésben kattintással tegyen pipát a bejelölő négyzetbe, és utána folytassa a következő lépéssel. Ez a Microsoft statikus .vxd fájlok részleges listája:
   A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
   Vnetsup.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Ndis.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Ndis2sup.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Javasup.vxd Java támogatás
   Vrtwd.386 Óra
   Vfixd.vxd Video Phone segítő
   Vnetbios.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Vserver.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Vredir.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Dfs.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Ndiswan.vxd Microsoft Hálózatkezelés
   Msmouse.vxd Microsoft Mouse
   Ellenőrizze a nem kompatibilis statikus .vxd fájlok tulajdonságait, hogy meghatározza, melyik program melyikkel van társítva. Távolítsa el, majd telepítse újra a programot, hogy lecserélje a. vxd fájlt az újabbal. Egy fájl tulajdonságainak ellenőrzéséshez kattintson a Start gombra Keresés , gépelje be a fájl nevét a Fájlhoz vagy Mappához dobozba és kattintson a Keresés -re. Miután az a fájl, melyet keresett, megjelent a listában jobboldali egérgombbal kattintson a fájlon és utána kattintson a Tulajdonságok -ra.

   További információt a Rendszerbeállító Segédprogramról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál::
   181966 System Configuration Utility Advanced Troubleshooting
 7. Derítse ki, hogy a probléma rögzítve lett-e a startup log fájlban. Nézzen bele a startup log fájlba (Bootlog.prv), ahhoz hogy megtalálja azt a problémát, mely a kikapcsoláskor következik be. A Bootlog.prv fájl egy rejtett fájl a C meghajtó gyökérkönyvtárában. Ha a Windows úgy van beállítva, hogy elrejtse a rendszerfájlokat, akkor használja ezeket a lépésket a rejtett fájlok megjelenítéséhez:
  1. A Windows Asztalon duplán kattintson a Sajátgép -re.
  2. Az Eszközök menüben kattintson a Mappa beállításai -ra.
  3. Kattintson a Nézet fülre.
  4. Kattintással törölje a pipát a Az Operációs rendszer védett fájljainak elrejtése bejelölő négyzetből és kattintson az Igen -re, amikor jelzést kap a művelet megerősítéséhez.
  5. Kattintson az OK -ra és keresse meg a Bootlog.prv fájlt újra.
  Ha még mindig nem találja a fájlt a merevlemezen, akkor létre kell hozni egy újat:

  1. Kattintson a Start gombra, majd a Leállítás -ra. Kattintson a Leállítás -ra, majd az OK -ra.
  2. Ha a számítógép automatikusan nem kapcsol ki, nyomja meg a hálózati gombot a számítógépen a kikapcsoláshoz. Hagyja a számítógépet kikapcsolva, megközelítőleg 15 másodpercig, utána kapcsolja vissza a számítógépet.
  3. Mialatt a számítógép indul nyomja le és tartsa nyomva a CTRL billentyűt. Amikor az Indító menü megjelenik, használja a FEL és LE nyilakat és válassza a Naplózás (\BOOTLOG.TXT) -t, majd nyomja meg az ENTER-t.
  4. Miután a Windows elindult, kattintson a Start -ra, majd a Leállítás -ra. Válassza az Újraindítás -t, majd kattintson az OK gombra.
  A startup log fájl ellenőrzése:

  1. Duplán kattintson a Sajátgép -re, majd ismét duplán a C meghajtóra és utána keresse meg a Bootlog.prv fájlt.
  2. Duplán kattintsona Bootlog.prv fájlra. Ha jelzést kap, hogy válasszon egy programot a fájl megnyitásához, akkor kattintson a WordPad -re, Notepad -re vagy más szövegszerkesztőre a listából.
  3. Keresse meg a "Terminate=" bejegyzéseket. Ezek a bejegyzések a fájl alján találhatók, melyek megoldási kulcsot adhatnak a probléma okához. Ha a folyamat, ami a "Terminate=" bejegyzéssel kezdődik sikeresen befejeződött, a fájl tartalmaz egy ehhez tartozó "EndTerminate=" a bejegyzést.
  4. Ellenőrizze az utolsó sort a Bootlog.prv fájlban, hogy az alábbi elemek közül az egyik látja-e:
   • Terminate=Query Drivers: Ez egy Memóri Kezelő probléma. A számítógép hibás memória cship-l vagy sérült fájlla rendelkezik. A Windows újratelepítése szükséges.
   • Terminate=Reset Display: Próbáljon meg eyg frissített videókártya meghajtót telepíteni.
   • Terminate=RIT: Egy időzítővel kapcsolatos probléma van a hangkártyával vagy régebbi egérmeghajtóval.
   • Terminate=Win32: Egy program nem állt le megfelelően. Próbáljon meg minden programból kilépni, mielőtt a Windows-ból kilép.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 273746 - Utolsó ellenőrzés: 2007. augusztus 27. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbtshoot kbwinme kbenv kbhw KB273746
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com