Az Excel Viewer ismertetése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 273711 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft Excel 97/2000 Viewer révén a Microsoft Excel alkalmazással nem rendelkező felhasználók is megtekinthetik az Excel-munkafüzetfájlokat. Mivel az Excel-munkafüzetek fájlformátuma a Microsoft Excel 97 óta változatlan, az alkalmazás a Microsoft Excel 97 és a Microsoft Office Excel 2003 között megjelent Excel-verziók bármelyikével létrehozott munkafüzetfájlokkal használható.

További információ

A Microsoft Excel Viewer egy kisméretű, szabadon terjeszthető program, mellyel megtekinthetők és kinyomtathatók az Excel for Windows (2.0-s és újabb verziók) és az Excel for the Macintosh (2.2a-s és újabb verziók) alkalmazással létrehozott számolótáblafájlok. A megtekintővel megjeleníthető az oldalak elrendezése, másolhatók és szabályozhatók a cellaméretek, valamint igénybe vehető a nagyítási és az AutoSzűrő szolgáltatás. A program ezenkívül támogatja az OLE DocObject technológiát, és képes bármely Excel-fájl megjelenítésére.

A Microsoft Excel Viewer automatikusan a Netscape Navigator és a Microsoft Internet Explorer segédalkalmazásaként konfigurálja magát (a program manuálisan más böngészőeszközök segédalkalmazásaként is konfigurálható). Így automatikusan megjeleníthetők a helyi hálózaton vagy az interneten található HTML formátumú lapokhoz csatolt Microsoft Excel-táblázatfájlok (.xls).

A felhasználók szabadon másolhatják és terjeszthetik a Microsoft Excel Viewer programot barátaik és munkatársaik között, és elektronikus hirdetőtáblákon, helyi hálózatokon és webhelyeken is közzétehetik. Ily módon a Microsoft Excel alkalmazással nem rendelkező felhasználók egy olyan segédprogramra tehetnek szert, amely alkalmas az Excel-fájlok megjelenítésére.

Rendszerkövetelmények

 • Személyi számítógép 486-os vagy gyorsabb processzorral
 • Microsoft Windows 95 vagy Microsoft Windows NT Workstation 3.51 vagy újabb operációs rendszer
 • 8 megabájt (MB) memória Windows 95 esetén, 16 MB memória Windows NT Workstation esetén
 • 7 MB szabad merevlemez-terület (további 9 MB a telepítéshez)
 • VGA vagy nagyobb felbontású videokártya
 • Microsoft egér vagy kompatibilis mutatóeszköz

Az Excel Viewer beszerzése

Az Excel Viewer letölthető a Microsoft következő webhelyéről:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c8378bf4-996c-4569-b547-75edbd03aaf0
A Microsoft Office kompatibilitási csomagjáról a Microsoft alábbi webhelyén tájékozódhat:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=941b3470-3ae9-4aee-8f43-c6bb74cd1466
Megjegyzés: Ha a számítógépen már telepítve van a Microsoft Excel teljes verziója, a Microsoft Excel Viewer alkalmazást ne ugyanabba a könyvtárba telepítse, mert azzal fájlütközést okozhat. A telepítőprogram alapértelmezés szerint a C:\Program Files\Xlview mappát használja a telepítéshez.

Az Excel Viewer futtatása

A Microsoft Excel Viewer futtatásához használja az alábbi módszerek valamelyikét:
 • Mutasson a Start menü Programok pontjára, majd válassza a Microsoft Excel 97 Viewer parancsot.
 • Az asztalról kiindulva keresse meg az Xlview.exe programfájlt, és kattintson rá duplán. A fájl alapértelmezés szerint a C:\Program Files\Xlview mappában található.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 273711 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 5.7
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbofficeupdate KB273711
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com